Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3737 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2020-01-27T01:56:35: 2020-01-27T15:17:41: 3

Brevkassespørgsmål

Selvmord

Indsendt af pige11 år


Kære brevkasse jeg overvejer at begå selvmord idag jeg kan ik holde noget ud mere jeg er ik ligesom alle andre jeg skar i mig selv igår uden grund jeg har givet mig selv lussinger men det er for meget nu. Jeg har besluttet at begå selvmord men er stadig ik helt sikker jeg har En ven i min klasse som er den eneste jeg har men hun er sur på mig og bagtaler mig så hvis hun ik vil være venner igen i dag så gør jeg det. Men hjælp hvis i kan.
pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2020-01-27T11:08:17 1
Regitze

 Hej med dig,


Jeg er meget ked af at høre, at du har det rigtig dårligt, og det er super flot, at du skriver herinde for at få hjælp! Selvom det hele måske virker meget uoverskueligt og meningsløst, er det muligt at få hjælp og få det bedre. Du er 11 år gammel, så du har masser af muligheder for at få et dejligt og lykkeligt liv. Det ville være en rigtig god idé, hvis du taler med nogle om de her tanker - dine forældre, en lærer eller måske en pædagog på din skole? Der er ikke noget galt i at have det rigtig skidt, det kan alle mennesker opleve, men det er muligt at få det bedre, hvis man rækker ud og lader andre hjælpe. Det er meget alvorligt at ville begå selvmord, og det er ikke muligt at gøre det om igen. Selvom det måske ikke virker sådan, er jeg sikker på der er en masse mennesker som vil komme til at savne dig helt vildt, hvis du gør det. 

Det er simpelthen så vigtigt at du beder om hjælp hos nogle som er omkring dig. Hvis det virker grænseoverskridende at sige det højt til nogle, ansigt til ansigt, kan du ringe til Livslinjen på telefon: 70 20 12 01. De er vant til at snakke med folk, som har det meget svært, og de kan snakke med dig om hvad du har lyst til, og komme med råd og vejledning til dig. 

Tænk på alle de ting, du kommer til at gå glip af. Sol, sommer, god mad, musik, leg, venner og veninder, forældre, skole, jul og fødselsdag, fjernsyn, spil og meget, meget andet. Du fortjener at have et godt og langt liv, og jeg håber inderligt, at du får rakt ud efter hjælp i dag, så hurtigt som muligt. Der findes mange mennesker, som gerne vil hjælpe, og du skal nok blive taget alvorligt - du er vigtig. 

Jeg håber du får hjælp, og at du får det bedre. Du er altid velkommen til at skrive ind igen. 

Mange hilsner fra Regitze 

2020-01-27T12:00:51 1
Michelle

 Hej med dig. 

Hold da op, du lyder virkelig til at havde det rigtig skidt og det er jeg ked af at høre. Uanset hvor sort hele verdenen er lige nu og hvor ondt det gør inden i, kan jeg kun sige at selvmord ikke er den eneste udvej, selvom det måske føles sådan lige nu! Der er andre måde at få det til at stoppe med at gøre ondt på, de kan være svære at se lige nu, men de er der, tro mig jeg ved det. Jeg ved hvor ondt det hele kan gøre, jeg ved hvor sort alting kan være, jeg ved at det kan gøre så ondt at man ikke føler der er nogen anden udvej, jeg ved det, for jeg har også været der. Men tro mig når jeg siger at der er andre måder og du har brug for hjælp til at kunne se det. Jeg synes at du skal snakke med nogen om det, du kan f.eks. ringe til børnetelefonen på 116 111 eller til livslinjen på 70 20 12 01, der inde sidder der nogle rigtig søde mennesker, som er rigtig gode til at hjælpe hvis man har det svært. Ellers så sig det til en voksen du stoler på, en lærer, dine forældre, et familie medlem, fortæl dem at du har det rigtig svært lige nu og at du har brug for hjælp. Selvom det kan gøre ondt at tale om det, er det meget vigtigt at gøre det, jeg er rigtig glad for at du har valgt at skrive her ind til os, det synes jeg er super sejt gået af dig, for jeg ved hvor svært det kan være. 
Hvis du vil kan du også skrive ind til os endnu en gang og fortælle os lidt om hvad det er der gør at du har det så skidt lige nu, få sat lidt ord på det hele, vi vil, JEG vil, hellere end gerne lytte til dig! 

Jeg håber det bedste for dig og jeg håber at du vælger at give livet en chance til!  

Hilsen Michelle 
2020-01-27T12:28:54 1
Gustav

Hey du!

 

Hvor er det godt, at du spørger efter hjælp ved at skrive herind. Ud fra dit brev, så lyder det virkelig som om, at du har det svært lige nu, men ved at skrive herind, så har du taget første skridt til at få hjælp.

 

Du skal selvfølgelig ikke begå selvmord. Selvom alting kan virke svært og umuligt at komme ud af, så skal du lytte til den tvivl, som du selv beskriver. Du er ikke sikker på, om du vil begå selvmord og du skriver herind for at få hjælp.
Du skriver også, at du har en veninde, som er sur på dig. Jeg er sikker på, at din veninde ikke ønsker, at du skal begå selvmord. Uanset hvor sur hun er på dig, så tror jeg ikke på, at hun ikke vil have dit i sit liv. Der er bare sket noget imellem jer, som måske virker uoverskueligt, men som nok godt kan løses.

 

Jeg vil stærkt råde dig til, at du får hevet fat i nogle i dit liv og fortalt om dine tanker. Du er ikke alene, og der er mennesker i dit liv, som gerne vil dig. Det er bare svært at mærke nu og du skal bruge dine kræfter på at råbe højt for at få noget hjælp. Det kan være dine forældre, onkler/tante, bedsteforældre, søskende, lærer, læge eller anden person som du stoler på og som kan tage din hånd og hjælpe dig. Det er ikke en kamp, som du kan eller skal tage alene. Hvis det virker helt uoverskueligt, så synes jeg, at du skal ringe til livsliniens. Du kan finde telefonnummeret her: https://www.livslinien.dk/raadgivning. De kan guide dig mere direkte og du kan snakke med dem helt fortroligt.

 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar! Der er en vej ud af det, som du står i lige nu, og du er ikke alene! Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om andre ting

"først tak for en rigtig god side, I har hjulpet mig igennem mange ting bl.a. at stoppe en spiseforstyrrelse, så tusind tak for det"

- Anonym