Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2020-05-08T06:13:12: 2020-05-10T18:13:09: 2

Brevkassespørgsmål

Drømme

Indsendt af pige17 år


Hej, der er den her dreng som er et par år ældre end mig... vi kyssede for omkring 3 år siden til nytår, efter det fik han en kæreste og flyttede til esbjerg og vi har ikke snakket så meget sammen side, det er et år siden jeg sidst har snakket med ham, jeg tænkte aldrig på ham indtil han begyndte at være i mine drømme. Jeg drømmer tit at mig og ham er sammen, men det er mærkeligt for jeg snakker jo aldrig med ham. Efter disse drømme er jeg begyndt at tænke meget over hvad det kan betyde, så jeg håber i måske har et godt råd til hvad drømmene betyder..


pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2020-05-09T06:58:01 1
Rebecca

 Hej

Det er ikke så underligt, at man drømmer om folk man egentlig ikke længere taler med. Jeg drømmer også nogle gange om folk som jeg slet ikke taler med. Jeg vil tro, det har noget at gøre med at det måske bare ligger i ens under bevidsthed, så når man vågner så føler man sig forvirret og reflekterende over om der kan være noget med de drømme. Men igen, man skal ikke lade drømme narre realiteten. Det behøver slet ikke, at betyde noget. Måske tænker du bare på ham uden at registrere det eller så tricker din drøm dig bare til, at tro det. Der er en masse ting vi er bevidste om, men endnu flere ting som vi egentlig ikke er bevidste om og ikke har kontrol over, som ender med at vise sig i vores drømme. Det kan nemt tricke en til at tænke om man kan lide en person siden man så ofte drømmer om personen, men jeg har oplevet det samme som dig og har lært at adskille drømme fra min hverdag. Mit råd, er at du ikke lægger for meget i det du drømmer om, men mere i hvordan du egentlig har det. Hvis du skriver, at du ikke rigtigt har tænkt på ham siden de her drømme - så skal du lære at acceptere dine drømme og det som de nu viser, uden at ligge noget i det og have det oppe i hovedet, at det bare er en drøm. For så vil det med tiden forsvinde. Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål og hvis ikke, så er du velkommen til at skrive igen. 

Vh. Rebecca 

2020-05-10T02:43:05 2
Gustav

Hey du! :)

 

Drømme og deres betydning er et spændende emne.

 

Groft sagt, så findes der to slags måder at anskue drømme på:

  1. Det er bare hjernen, som hviler sig og behandler dagens indtryk. Det er derfor en slags 'pauseskærm' der kører, hvor en række minder blandes sammen, mens hjernen samler energi. Drømmene i sig selv har altså ingen betydning og er ret random.
  2. Drømme er egentlig din underbevidstheds måde at kommunikere med dig på og gøre dig opmærksom på, at der er sider af dig selv, som kræver din opmærksomhed.

Hvis vi følger gruppe nr. 2, så er det svært at analysere andres drømme. Drømme kommer i symboler og et objekt/person kan repræsenterer noget for en, men noget helt andet for en anden. Men der er nogle generelle ting, som man kan sige.

 

At drømme om andre mennesker (den her fyr i dit tilfælde) har sjældent noget at gøre med den person, men handler mere om sider af dig selv. Han repræsenterer måske sider eller egenskaber, som du skal give mere opmærksomhed på. Ser du ham fx som værende meget barnlig, så er det måske din egen barnlige side, som du skal se på? Eller er han måske meget kreativ, så skal du måske udleve din egen kreative side mere.

Hvad dig og den her fyr foretager jer, siger til hinanden og generelt behandler hinanden kan her sige meget. Særligt hvordan du behandler fyren og hvad du siger til fyren - er der en god eller dårlig relation?
Hvis du fx behandler fyren dårligt i din drøm, så kan det sige noget om, at du måske ikke behandler specifikke sider af dig selv ordentligt.
 

Din drøm kunne også være et signal på, at du måske savner en kæreste og det at være sammen med nogle. Det er et naturligt behov, som vi alle har. Det betyder dog igen ikke, at det skal være ham, men måske at du søger en partner, som besidder samme værdier/evner/sider som denne fyr repræsenterer hos dig.

 

At tolke drømme er ikke en eksakt videnskab, og som skrevet tidligere, så kan der være mange tolkninger på samme drøm. Mit råd er derfor, at du begynder at skrive dine drømme ned, så de bliver tydeligere for dig. Prøv så at mærk efter: hvad giver mening for dig? Måske mine to bud på tolkninger rammer noget i dig - i så fald så prøv at grav videre der. Det kan også være, at du slet ikke kan nikke genkendende til det, som jeg har skrevet, og så er det bare ikke den tolkning, som passer til dig. I så fald, så grav videre selv. Det kunne måske også hjælpe, hvis du delte din drøm med veninder eller familie? Måske de kan komme med bud på tolkninger, som rammer plet.

Det her er en længere proces, men det kan måske åbne op for sider af dig selv, som du måske ikke kendte til.

 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :) Al held og lykke herfra! :)

VH.

Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym