Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2020-07-04T18:58:06: 1

Brevkassespørgsmål

Hej

Indsendt af pige12 år


Ok så jeg har det her “problem” det vil sige at de fleste af mine venner har selvmordstanker og en af mine “venner”(ved ikke om vi er venner) men hun har en sygdom hvor hun skal gøre et eller andet hvor hun så ville ha jeg sendte billeder(af krop osv) hvor jeg var dum og gjorde det jeg gjorde det kun fordi ellers vil hun blive indlagt og hendes forældre og storebror er døde og hun bor med sin 8 årlige søster hos deres onkel som aldrig er hjemme nu vil hun gerne ha jeg sender igen hvor jeg siger nej fordi jeg ik har lyst og nu er hun sur fordi jeg sagde at vi måske kunne gøre det 
pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2020-07-06T03:14:34 1
Markus

 Hej. 

Jeg synes det er beundringsværdigt at du har villet hjælpe din ven. Det lyder ikke som om hun har det særligt rart for øjeblikket. Jeg kan godt forstå at det er svært at sige nej til det ens venner beder en om, især når de døjer med så mange problemer, som din ven her åbenbart har. Som jeg forstår det har du kun været ude på at hjælpe, og det lyder som om du er en god ven. 

Jeg har dog lidt svært ved at forstå hvorfor din ven bad dig om at sende billeder af din krop. Jeg har også svært ved at se hvilken sygdom det skulle hjælpe på. Det behøver selvføligelig heller ikke hænge sådan sammen. Det kan også være at din ven føler sig lidt sårbar i øjeblikket med denne her sygdom og de mange andre ting der foregår i hendes liv lige nu. Det kan være din ven bare har haft brug for at venskabet mellem jer blev styrket lige nu her hvor hun har det rigtig hårdt. Det kan være rart at vide at man har folk omkring en der kan hjælpe. Sådan får jeg det i hvert fald, når jeg har det hårdt. Og så kan man sige at din ven er rigtig heldig at have en som dig der hjælper hende, selvom jeg ikke helt kan se hvorfor din ven bad dig om at sende billeder af dig selv. Måske kunne du i stedet spørge din ven om der er noget du konkret kan hjælpe hende med. Noget som ville være med til at løse de problemer hun står i. 

Uanset hvad synes jeg at du har krav på at vide hvad pointen med de billeder er, før du sender flere. Man er ikke en dårlig ven bare fordi man siger nej. Måske er din ven også lidt selv i tvivl om hvorfor hun har spurgt om det her og hvad hun egentlig vil med det. Jeg forstår godt at det er svært at sige nej til nogen der har det så hårdt. Og jeg forstår også godt hvis du er bange for at venskabet går i stykker. Men jeg synes også man skal respektere hinandens grænser. Og jeg synes ikke din ven kan kræve af dig at du sender hende billeder af din krop. Og det er uanset om det hjælper på hendes sygdom eller ej. Jeg tror du hjælper din ven bedst ved at være en hun kan dele sine problemer med. Det er mit råd. Hvis der var noget ved det du skrev jeg misforstod, må du meget undskylde. Men så er du velkommen til at skrive igen.

mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"tak for jeres store hjælp de andre gange jeg har indsendt et dilema til jer"

- Anonym