Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2020-11-11T16:01:54: 2

Brevkassespørgsmål

Ghetto pige?

Indsendt af pige13 år


Hej ungzone:)

Jeg har et problem....

Alle fra min klasse og årgang (7 kalasse)  ser mig som en "Ghetto pige"  ja det er hvad de kalder det. jeg har ikke et problem med at de kalder mig det det er mere det der følger med til at have er navn som alle kender.

 Jeg går på en katolsk privatskole hvilket lyder meget mere religiøst og ordenligt end det enelig er. Men hele min familie er fra Albertslund og min fars familie har ikke så mange penge og boede i en såkaldt ghetto, det skal lige siges at jeg også er født i albertslund. da jeg var mindre flyttede vi meget rundt i albertslund og højetaastrup. på min skole spreder rygter sig hurtigt og folk tror på at alt de hører er sandt. der har været mange rygter på min årgang om mig, om at jeg ryger, drikker, tager stoffer og meget andet. INTET af det er sandt og jeg har ingen ide om hvem eller hvornår de her rygter er startet.

jeg ved ikke hvordan skal få rygterne stoppet?


hilsen "ghetto pigen"

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2020-11-13T08:37:10 1
Rebecca

 Hej. 

Det er meget svært at stoppe rygter, men en ting vi begge kan blive enige om og som du også skriver, det er at rygter spreder sig hurtigt og folk tror på ALT hvad de hører. Hvis man tog alt det til sig som folk tror, så ville man altså blive skør. DU ved at de rygter der er om dig ikke er sande og jeg håber du har nogle gode venner som ved det samme om dig. Mit råd vil derfor være, selvom at jeg ved det er svært, men du skal ikke tage de ting til dig for typisk er dem der starter rygter dem der har det rigtig dårligt med sig selv og derfor har en tendens til at få andre til at føle sig mindre værd. Men jeg ved også at rygter har det med at skifte hele tiden, så du vil ikke være det eneste taleemne i lang tid. Så prøv og lad vær og brug din energi på disse mennesker der starter rygter og dem der tror på det. Du har ikke brug for den energi. Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål og hvis ikke, så er du velkommen til at skrive igen. 

Vh Rebecca

2020-11-14T04:41:21 2
Julie

Hej!

Det er enormt ubehageligt, når der bliver talt om én og startet rygter, som ikke er sande, og det kan være rigtig svært selv at gøre noget for at stoppe det. 

Mit bedste råd er at snakke med en voksen på din skole, evt. en klasselærer eller en lærer, du er tryg ved, og fortælle denne person om de rygter, der bliver spredt på din årgang. Det er ikke sikkert, at lærerne ved, at det foregår og samtidig kan der være andre med samme problem som dig. 
Desuden synes jeg også, at du skal snakke med dine forældre om det, så de bliver opmærksomme på problemet, hvis de ikke i forvejen er det. De kan også tage en snak med en af dine lærere, hvis du ikke selv er tryg ved det.

Og hvis du hører nogle tale om dig, er det helt okay at sige fra overfor dem!

Jeg håber, at mit svar er til hjælp for dig - ellers er du mere end velkommen til at skrive igen. 

Vh Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym