Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6598 svar de sidste 13 år
2021-01-08T22:15:37: 1

Brevkassespørgsmål

Føler mig broken

Indsendt af pige12 år


Hej jeg er en pige på 12 (jeg ved godt at det at det er en ung alder at føle jeg er broken) .jeg er rigtig stor harry potter fan, og det lyder nok rigtig barnligt men jeg er obsessed med Draco malfoy og tom riddle men ingen af mine venner er fan så jeg føler ikke rigtig at jeg passer ind hos mine venner som den jeg er, jeg ved at de ik vil forstå mig hvis jeg opføre mig som jeg rigtig er. jeg kan ikke snakke med mine forældre om hvordan jeg har det, for de vil forstå det endnu mindre end mine venner, og jeg har i det hele taget ikke lyst til at snakke med mine forældre om det for de skal altid fortælle alting til venner og familie. den eneste jeg kender der er harry potter fan er min kusine. vi mødes ikke så tit men når vi gør opføre jeg mig også anderlede, hun tror at hun forstår mig, men inderst inde er der ingen der forstår mig. jeg græder mig selv i søvn næsten hver anden nat, og hver dag når jeg er alene på mit værelse. jeg hved ikke hvad jeg skal gøre, jeg er en meget lukket person og tør ikke at fortælle mine dybe følelser og hemmeligheder, for med de venner jeg har kommer de til at snakke for højt om alle høre de. jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. hilsen pigen med tusindvis af filtre over for folk.

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2021-01-12T09:44:14 1
Tia

 Hej Du,

Det er en meget ung alder, at du føler dig "broken" og ikke hørt af forældre og venner. Det er jeg ked af at høre, men husk på at du er meget ung, og livet kan altid nå at ændre sig. Det er sejt, at du tør indrømme din frygt her og åbne op. :) 


Først og fremmest, det er meget normalt, at man bliver fascineret af skuespillere/karakterer i en film eller serie, og for dig har det været Harry Potter. Ulempen for dig er måske, at Harry Potter var mere populært blandt unge for år tilbage, så derfor deler dine venner ikke samme interesse. Når det er sagt, så kan du jo prøve at invitere nogle veninder med hjem og holde hygge-film-aften og spørge, om de kunne tænke sig at se Harry Potter - måske vise dem små video-klip på youtube, så de kan få en fornemmelse for, hvad det er for en type film. Det kan jo være, at de også bliver fanget af filmen, og så kan i jo snakke sammen om det. 

Ellers så har du jo naturligvis også din kusine, men du skriver, at du rent faktisk ikke er helt dig selv alligevel. Andre folk tror jo, at de kender dig, men det er op til dig at være den, du er. Du skal vise og være stolt af, hvem du er som person. Du kan jo fortælle, hvorfor du synes, at Draco Malfoy og Tom Riddle er spændende personer, og hvad der gør dig obsessed. Så vil de sikkert forstå dig og acceptere dig for den du er. Det er meget ærgerligt, at du i en alder af 12 år skal have filtre og skjule dig selv. 


Dine forældre og dine venner er nok også obsessed af noget helt andet, og det er helt okay. Det kan være, du kan prøve at se en film/høre en sang eller andet, som de synes er fedt, og så kan du vise dem, hvad du synes er fedt. Så kan i dele erfaringer og måske blive inspireret af hinanden. Ligesom de skal acceptere, at du er obsessed af Harry Potter, så skal du naturligvis også acceptere, at det ikke er alle, der er vilde med Harry Potter. Så kan i heldigvis snakke om eller lave alle mulige andre ting sammen.

 

Jeg håber, du finder ud af det. Og ellers er du altid velkommen til at skrive ind til os igen. 

Kærligst Tia

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps. I gør et fantastisk arbejde! Tak for det"

- Anonym