Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2021-07-26T23:25:39: 1

Brevkassespørgsmål

bange for at fremlægge i engselk

Indsendt af pige14 år


hej brevkassen.

jeg er en pige på 14 år som snart skal i 8 klasse og jeg kan ikke finde ud af engelsk. og jeg er bange for ar fremlægge i alle fag især engelsk forde at jeg ikke kan tale engelsk jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

kh pigen. på 14.

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2021-08-04T12:43:44 1
Marissa

Hej med dig,

Jeg kan virkelig godt forstå, at det kan være svært at fremlægge foran andre, især hvis det er et fag, som man har svært ved. Det er helt okay at være nervøs for det, og det er helt naturligt. Rigtig mange oplever den slags, når man skal står og præsentere noget foran en større gruppe af mennesker. Nogle har dog sværere ved det end andre og bliver mere nervøs eller bange, og det er helt forståeligt. 

En god ting man kan gøre er at snakke med nogen om det. Du kan f.eks. fortælle det til dine forældre, så de kan være der for dig og måske give dig nogle gode råd. Derudover kunne det nok også hjælpe dig rigtig meget, hvis du fortalte det til dine lærere, især din engelsk lærer hvis det er det fag, du er mest nervøs for. Du kan spørge dem, om du må snakke med dem privat eksempelvis i et frikvarter og så fortælle, at du generelt er bange for at fremlægge og at det især er slemt i engelsk, fordi du har svært ved det. Bare det at du fortæller dem det kan være en god ting i sig selv, så de er klar over det og måske har nogle ideer, der kan hjælpe dig. 

Udover at fortælle dem om situationen, så kan du blandt andet selv spørge dine lærer, om du måske må få lov at fremlægge for kun dem, f.eks. inde på lærerværelset i et frikvarter eller mens resten af klassen laver nogle andre opgaver. Derudover kan du også prøve at spørge dem om, der måske er en anden faglig opgave eller aktivitet, som du kan få lov til at lave i stedet for at fremlægge. På den måde lærer du stadig noget, og de kan få lov at se det, men så er det på en måde, som du måske er mere tilpas med. 

Uanset hvad så husk på at de, enten dine forældre eller lærer, bedst kan hjælpe dig, hvis de ved, at der er et problem. Og jo mere du fortæller dem og jo mere ærlig du er om, hvad der skræmmer dig, desto nemmere er det for dem at prøve at finde en løsning, der kan være bedre for dig. 

Jeg håber mit svar giver mening og kan være til en smule hjælp. Skrive endelig bare ind igen, hvis du får lyst til det, uanset om det er i forhold til det samme problem eller noget andet :)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym