Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2021-08-09T16:39:33: 1

Brevkassespørgsmål

Droppe ud af efterskole.

Indsendt af pige16 år


Hej jeg er en pige på 16 som har fortryde at tage på efterskole. Så jeg vil høre om det kraver meget at droppe ud, eller er det ens forælder som bestemmer det 
pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2021-08-12T09:35:25 1
Ida

Hej med dig, 

Det er da ærgerligt at høre, at du har fortrudt efterskole og gerne vil droppe ud. Jeg formoder at du er en af dem som lige er startet? Jeg kan forestille mig at det kan være svært og hårdt at vende sig til en ny skole, nye mennesker og være væk fra sine trygge rammer derhjemme. 


Jeg synes du skal prøve at snakke med dine forældre om dine tanker, og høre hvad de siger. Selvfølgelig skal du ikke være et sted, som du ikke ønsker at være eller hvor du ikke er glad, og det er jeg sikker på at dine forældre også synes. Jeg ved ikke hvordan reglerne er, for at droppe ud, men jeg kunne forestille mig, at du kan snakke med dine forældre og lærere og så kan du komme hjem, hvis det er det du ønsker. Dog tror jeg det er at vigtigt, lige at give efterskolen en chance, måske en måned eller to og hvis det stadig ikke er noget for dig, kan du igen overveje at droppe ud. Det er jo en stor forandring og ny hverdag, at være på en efterskole og man skal lige i gang og vænne sig til det og lige nu, tør jeg godt garantere dig, at du ikke er den eneste som føler det kan være lidt svært og hårdt og ikke har lyst til at være der. Man skal lige i gang, lige finde sig til rette, finde venner, lære hverdagen at kende og finde ro i det, og det kan godt tage en månedstid eller to. Tænk på, at det er nyt for jer alle sammen og at alle lige skal i gang. Du kan også tænke på, at lærerne på skolen er vant til, at elever kan have det svært på skolen og de er også vant til, at I lige skal vænne jer til det. Måske du kan tage en snak med en af lærerene på skolen? De kender jo trods alt til, hvordan elever kan have det, fordi de har været der i mange år. Så måske de kan sige noget, som kan hjælpe dig? 

Hvis du kunne gå med til at give det en chance, så er det virkelig sejt og hvis du stadig ikke synes det er sjovt om 1-2 måneder, så skal du selvfølelig ikke være der - det er klart. Hvis du ikke vil give det en chance, så kunne jeg forestille mig at dine forældre vil sige at du måske skal give det en chance, men at de selvfølgelig ikke synes, du skal være et sted du ikke har lyst til at være. 

Jeg vil sige til dig, at jeg kender mange, der har været på efterskole, som har haft det meget svært i starten, men som lige gav det en chance og så blev det det fedeste år for dem. 

Jeg håber mit svar kunne hjælpe dig og at du finder ud af det hele. Jeg håber også (hvis du beslutter dig for at give det en chance), at det bliver det fedeste år for dig! 

Du er altid velkommen til at skrive herind igen, hvis du får brug for det 


Kærlige hilsner Ida Marie 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Det er første gang jeg benytter denne hjemmeside, men har hørt en masse godt om den!"

- Anonym