Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2021-08-26T19:55:41: 1

Brevkassespørgsmål

Hvordan smitter det?

Indsendt af pige15 år


Hej, jeg har et lidt mærkeligt spørgsmål men det noget jeg faktisk rigtigt gerne ville have svar på. 

Jeg er en pige som lige har fundet ud af, at jeg har kyssesyge. Og jeg ved jo det smitter igennem mit spyt, så hvis jeg kysser eller spiser/drikker af det samme som andre. Men nu til mit mærkelige spørgsmål, hvis jeg sutter pik på en dreng? Er der så mulighed for at han får kyssesyge, eller en eller anden kønssygdom? Eller sker der ikke noget? Håber i kan svare på mit spørgsmål. 

Knus pigen med kyssesyge. 

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2021-09-07T09:04:28 1
Sofie

Hej med dig,

Det kan jeg faktisk ikke svare dig på. Desværre. Min umiddelbare tanke er dog, at det ikke smitter på den måde, og at kyssesyge ikke kan føre til en kønssygdom, men jeg ved det ikke, så derfor er det ikke et svar, du skal tage for gode varer.

Det bedste råd, jeg kan give dig, er at skrive til din læge og høre, hvordan kyssesyge smitter. Du kan skrive lidt af det, som du har skrevet her ind til os. Han eller hun kan helt sikkert hjælpe dig, da læger ved meget mere om det, end jeg gør :-) 

Jeg håber, du finder ud af det.

De bedste hilsner,

Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym