Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2021-09-07T16:12:52: 1

Brevkassespørgsmål

Hvorfor sagde jeg det?

Indsendt af pige14 år


I dag snakkede jeg med min veninde, en fra min klasse hørte mig sige at jeg har sendt røvbilleder og brystbilleder. Hun spurgte mig om hvem jeg havde sendt det til, jeg er jo ærlig og svare min fætter…. 

Han spurgte og jeg tænkte hvad kan der ske. Jeg fik er dickpic* tilbage.          Inden jeg fik kigget mig om vidste hele min klasse det!                                      

Jeg blev spurgt om jeg ikke ogs lige kunne sende et til dem, om der var noget mellem os og hvordan man kunne få et rb og bb. Jeg vidste ærligt ikke hvad jeg skulle gøre af mig selv.   I de sidste to matematiktimer havde vi test, jeg fik ikke lavet testen, for jeg sad og tænkte på hvad nu hvis hele skolen finder ud af, hvad gør jeg så, og hvis mine lærer skriver hjem fordi de hørte de andre snakke om det i timerne, hvad ville der så ske?..

Hilsen pige på 14

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2021-09-15T11:56:04 1
Lotte

Kære du

Jeg kan godt forstå, at det er en ubehagelig situation, som du er havnet i. Det er virkelig uheldigt, at der var andre, der hørte det. Det er som regel privat information, hvem man deler så intime billeder med, så jeg kan godt forstå, at det ikke er rart, at alle i klassen nu ved det. 

Jeg vil dog sige, at det er meget naturligt, at man i din alder er nysgerrig på det modsatte køn og man begynder at udforske og undersøge ting om blandt andet kroppen - både sin egen og andres.

Som regel vil man måske ikke dele så private billeder med sin fætter eller andre familiemedlemmer, men omvendt så tænker jeg, at du og din fætter måske er mere fortrolige og at det er en du stoler på. Det er i hvert fald vigtigt ikke at dele sådanne billeder med nogen, som man ikke stoler helt på. Da vi desværre er i en tid, hvor nogen kan finde på at videredele billederne. Jeg ved godt, at det ikke er helt det dit spørgsmål handler om, men det var blot lige en lille bemærkning herfra. 

Det er helt naturligt, at det er ubehageligt, hvis hele skolen skulle finde ud af det. Jeg synes dog, at det er en trøst, at der trods alt ikke er nogen andre, der har set de billeder, som du og din fætter har sendt til hinanden privat. Så ja, der er måske nogen der vil få det at vide og også snakke om det, hvilket kan føles slemt nok i sig selv, men heldigvis er der ingen der har billederne. 

Du kan evt. selv opsøge din lærer eller fortælle dine forældre, hvad der er sket, så er det også dig, der bestemmer hvad der skal fortælles om det skete og de hører det ikke fra andre, der måske ikke rigtig ved, hvad det handler om, fordi det er noget, som de har overhørt. Jeg kan godt forstå, hvis det er svært at skulle sige det selv. Hvis du ikke siger noget, og din lærer og forældre selv finder ud af det på en anden måde, så tror jeg ikke, at der sker meget mere end at de tager en snak med dig om, hvad der er sket - og at du i fremtiden måske skal passe på med, hvem og hvor du fortæller om så private ting. 

Hvis nogen i din klasse bliver ved med at drille dig med det, så kan det måske være nødvendigt selv at gå til din lærer, så det kan blive stoppet. Det er ikke godt, hvis det er noget, som kommer til at påvirke dig og måske også din lyst til at gå i skole.

Jeg håber, at dette var en lille hjælp. Du er altid velkommen til at skrive igen.


Kærlige hilsner fra

Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym