Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2021-10-04T21:31:25: 1

Brevkassespørgsmål

Hjemme skole

Indsendt af pige12 år


Hej Ungzone

Jeg står her for tiden med en svær beslutning. Jeg har haft rigtig mange fraværs problemer de sidste år, det har min bror også, så derfor fik han så en mulighed for at få hjemme skole og han valgte så at få hjemme skole. Jeg har snakket med min mor fordi det gik op for mig hvor lidt jeg enlig gad i skole, og hun sagde så at jeg burde gøre det samme som min bror. Men jeg er bange for hvor ensom jeg bliver, for jeg har en bedste ven som ville blive rigtigt trist. Og så er der også det med at jeg er bange for hvad folk ville syndes om mig. Men hvis man ser på det så hader jeg skole, jeg er ikke dårlig eller noget, jeg er faktisk ret klog, men jeg er introvert og det giver også problemer i skolen. Skal jeg gøre det?

Hilsen mig

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2021-10-06T09:41:28 1
Josefine

Tak, fordi du skriver ind og deler dine tanker vedrørende hjemmeskoling. Jeg kan godt se, at det ikke er en nem situation, og der er mange overvejelser, der skal gøres. Du skriver, at du er bekymret for at blive ensom, og at du har en bedste ven, der vil blive meget ked af det. Men selvom du skulle vælge at få hjemmeskoling, så vil du stadig kunne se din bedste ven efter skole, og måske du også vil have overskud og lyst til at starte til en ny fritidsaktivitet, hvor du derved så kan møde nye mennesker.

Jeg kan også virkelig forstå, at det fylder ens hoved, hvad andre tænker om én, men det er altså vigtigt ikke at lade det fylde i ens beslutninger. Folk kan tænke, hvad de vil, men det burde ikke påvirke, hvad du vil. Man er heller ikke tankelæser, så det er derfor næsten umuligt at vide, hvad andre mennesker tænker om ens beslutninger, og så er det vigtigere at fokusere på, hvad man selv mener er rigtigt – også selvom det kan være rigtig svært. Folk har forskellige behov i livet, og så er det vigtigt til at lytte til sig selv og ens egne behov. Det er nemlig ærgerligt, at du hader skolen, når du ovenikøbet også skriver, at du er klog, og det lyder som om, at du ikke vil hade skolen, hvis du kunne gå i skole hjemme.

Det lyder som om du godt ved, hvad du vil, hvilket i øvrigt er virkelig sejt- og så er det bare om at lytte til det. Ellers kan du også lave en fordel – ulempe liste, hvor du skriver alle fordelene og ulemperne ned på et papir for at skulle gå i skole hjemme. Måske det også kan hjælpe at tale med din mor om det? Eller evt. din bror, der har valgt at få hjemmeskoling? Han vil sikkert kunne være god at snakke med om det.

Jeg håber, at det kunne hjælpe dig lidt, og du er mere end velkommen til at skrive ind igen!

Med venlig hilsen

Josefine 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma. Jeg har før skrevet til jer og fået fantastiske og, ikke mindst, brugbare råd. "

- Anonym