Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2021-10-06T18:03:50: 2

Brevkassespørgsmål

Øhm ja!

Indsendt af pige14 år


Hej

Jeg blev add’et af en dreng på min Snapchat. Han spurgte om rb/røvbilled han skrev at jeg kunne få 100kr for dem, jeg sendte dem og han spurgte mig om en onani video, så kunne jeg få 250kr, men det havde jeg ik en video af og det skrev jeg til ham og så spurgte han mig og brystbilled og det fik han, så regnede jeg med at få 150kr af ham men han tog screenshot og blokerede mig derefter. Nu ved jeg ik om jeg bare overtænker eller om det sker, men jeg frygter/tror han sende dem til min familie.

(Han fik min nummer så han kunne sende mig pengene!)

Hvad gør jeg hvis min familie/forældre for billederne (btw sendte 8 rb og 1 brystbilled)
pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2021-10-08T10:11:21 1
Lukas

Hej du,

Det lyder som en rigtig ubehagelig oplevelse. Det kan ikke altid være let at vide hvem man kan stole på - især når det kommer til fremmede på internettet eller snapchat.

At den person, som man skriver eller snapper med ikke holder et løfte kan desværre hænde, og det er en risiko der kan have nogle trælse konsekvenser når man deler private oplysninger eller billeder med andre online. Det er derfor vigtigt at passe godt på, og måske tænke en ekstra over hvad man sender, og til hvem.

Du spørger hvad du skal gøre i det tilfælde at din familie/forældre får billederne tilsendt af drengen. Det er svært at vide om drengen kan finde på at sende billederne til din familie. Du kan vælge at komme ham i forkøbet og snakke med dine forældre om situationen, så du ikke skal gå og være bekymret eller bange for hvad der kan ske.

Det er faktisk ulovligt at han overhovedet har billederne, og det er også ulovligt (og kan være strafbart) for ham at videredele billederne. Så hvis han sender dem til din familie, kan han komme i problemer for det.

Hvis dine forældre får billederne, så er det bedst bare at være ærlig omkring situationen og dine følelser. Hvad end du føler lige nu, så er det helt okay, og forhåbentligt er dine forældre forstående. Hvis du synes det er skræmmende at snakke med dine forældre, kan du måske snakke med en anden voksen som du stoler på, fx en lærer eller et andet familiemedlem, og sammen med denne voksne tage snakken med dine forældre.

Der er rigtig mange andre unge som har haft lignende oplevelser, og du er ikke alene. Heldigvis er der steder at søge hjælp. Organisationen Red Barnet har en rådgivning, der specifikt har fokus på online krænkelser og ubehagelige oplevelser på nettet. Hvis du tænker, at det er noget, som du kan bruge, så vil jeg anbefale at du checker det ud. Hjemmesiden er: redbarnet.dk/sletdet/

Jeg håber at det kunne hjælpe dig lidt, og du er velkommen til at skrive igen hvis du får brug for det!

Med venlig hilsen Lukas


2021-10-10T01:30:51 1
Marissa

Hej,

Det er meget tydeligt, at den her dreng ikke har gjorde andet end at udnytte dig. Alle der nogensinde beder om billeder af din krop eller seksuelt-relaterede ting, uden at du er i et trykt og seriøst forhold med dem, er KUN ude på at udnytte dig.

Hvad han har tænkt sig at gøre med billederne kan komme an på, om du kender ham, eller om det er en fremmede. Hvis han er en du ikke rigtig kender, så tror jeg ikke at han har tænkt sig at vise disse billeder til din familie eller nogen du kender. Det at han har bedt om disse billeder har udelukkende været en selvisk ting, som slet ikke har noget med dig personligt at gøre, og derfor er der lille sandsynlighed for, at han skulle række ud igen til dig eller nogen du kender. Hvis det derimod er en, du kender, og det skulle ske, at billederne kommer frem, så håber jeg, at du kan snakke med din familie om det, så de kan hjælpe dig igennem, at drengen udstiller dig på den måde, og så kan du måske fortælle dem, at du har lært af situationen.

For jeg håber virkelig VIRKELIG, at den her oplevelse har ændret dit syn på at sende billeder/videoer af din krop. Jeg håber aldrig nogensinde, at du gør det igen, medmindre at det er mellem dig og en, du 100% stoler på og føler dig tryg ved. For med det samme nogen tilbyder dig penge for at give billeder af din krop, så ved du, at de er nogle selviske, udnyttende mennesker. I de tilfælde, der handler det slet ikke om dig, de er ligeglade med, hvem du er, det handler kun om dem, og om at de vil have kontrol over og adgang til, hvad end, der passer dem. 

I mange af sådanne situationer, der har de fra starten slet ikke nogen planer om at sende dig penge, og selv hvis de gør, så har de behandlet dig på en forfærdelig måde, fordi de har ville købe sig adgang til dig på en måde, som de slet ikke har ret til. Og der er stor sandsynlighed for, at han har gjort det og fortsætter med at gøre det samme ved andre piger. 

Derudover må du aldrig glemme den enorme risiko, der er forbundet med at sende sådan nogle billeder/videoer. Som det første, kan personen du har sendt dem til meget nemt vende sig om og sende dem videre og vise dem til alle mulige andre, som IKKE har ret til dem. Det andet er, at ALT der bliver sendt eller lagt op på internette, er der forevigt. Det kan aldrig slettes, og du KAN IKKE stole på, at andre mennesker er søde eller venlige overfor dig, når du har sendt dem sådan nogle billeder eller videoer. 

Så jeg håber inderligt, at du fremover ikke sender den slags - som minimum i hvertfald ikke til folk, som du ikke kan stole på, og som du ikke er i et kærligt forhold med. For den her slags billeder og videoer kan ende med at blive brugt imod dig på den groveste og mest ubehagelige måde. Og det ønsker jeg aldrig nogensinde, at du skal blive udsat for. 

Så min eneste bøn til dig er, at du kan se, hvor risikabelt det kan være at gøre den slags, og at du ikke gør det igen. 

Jeg håber, at du passer godt på dig selv.

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym