Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2021-10-13T21:13:46: 1

Brevkassespørgsmål

Skole skift

Indsendt af pige12 år


Kære ungzone

Jeg har skrevet ind før i forhold til noget hjemme skole, og jeg har besluttet mig for at flytte skole istedet. Den skole som jeg skal flytte på flyttede jeg fra i første klasse. Jeg er ret bange. Meget fordi jeg skal cykle, i skole, og cyke er ikke lige noget for mig. Og så er der også idræt, jeg er bange for at folk bliver sure på mig fordi jeg måske ikke lige kunne gribe en bold. Det er selføgelig også fordi jeg er bange for ikke at få nogle venner. Hvad skal jeg gøre?

Mvh mig

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2021-10-19T12:05:02 1
Lotte

Kære du

Det kan være rigtig svært at lave et skoleskift og jeg kan godt forstå, at det sætter mange tanker i gang hos dig. 

Vi er alle sammen gode til forskellige ting og det er derfor heller ikke alle, der er lige gode til idræt eller som synes, at det er sjovt. Det er helt okay at have det sådan, selvom det selvfølgelig ikke er et fag, man kan komme udenom. Ud fra det du skriver, så lyder det som om, at du har høje forventninger til dig selv og forventer, at du skal kunne en masse for at andre kan lide dig. Der er mange mennesker, der har det sådan, men det kan også nogen gange spænde ben for hvilket dejligt menneske, man faktisk er. Man kan komme til at sætte fokus på de forkerte ting og måle sig med andre på områder, hvor man laver noget, man slet ikke synes er sjovt eller ikke er et af ens talenter. Igen er alle gode til noget forskelligt. Hvis det er muligt, så prøv at tænk på nogle af de ting, som du er god til og måske et eller to fag, som du føler dig dygtig til. Der vil helt sikkert være andre, der ikke er lige så gode til de fag, som du synes er sjove. Jeg tror heller ikke, at du bliver sur på andre, fordi de er mindre gode til et fag, som du er god til?

Jeg kan selvfølgelig godt forstå din bekymring og din frygt for ikke at få nogle nye venner. Det er helt naturligt, at man kan være nervøs for noget, som man ikke kender til. Man kan nemt komme til at få en masse dårlige tanker og blive bange for, at det hele ikke går, som man håber. Ofte viser det sig heldigvis, at ens tanker er værre end virkeligheden og at man derfor finder ud af, at det godt kan gå godt, selvom det kan være svært at forestille sig inden. Jeg håber, at du kommer ind i en rigtig god klasse, hvor andre ikke bliver sure eller holder nogen udenfor fællesskabet. 

Det kræver altid lidt ekstra energi at starte et nyt sted og derfor vil du også komme på overarbejde i starten, hvor du skal lære nogle nye at kende. Det betyder også, at man ofte vil bruge lidt mere energi på at blive en del af det nye fællesskab og få nogle venner man kan snakke lidt mere med i klassen.

Jeg tror, at det er vigtigt, at du fortæller enten dine forældre eller andre, du føler dig tryg ved, om de tanker du går med. Det kan sommetider hjælpe at dele sine tanker med andre, så man ikke skal gå med det hele i hovedet selv. Så vil man ofte også opleve, at tankerne bliver mindre slemme, fordi der er nogen, der lytter og som måske kan berolige dig lidt. 

Jeg håber, at dette var en lille hjælp. Du er altid velkommen til at skrive herind igen.  

Kærlige hilsner fra

Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym