Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2021-11-28T21:38:27: 1

Brevkassespørgsmål

Vær sød at hjælpe mig.

Indsendt af pige11 år


Kære UngZone

Jeg er en pige på 11 som har det rigtig svært lige nu. Jeg har det bare skidt. Jeg er mega presset/stresset over skole om jeg gør ddt godt nok, og fordi jeg oveni har angst så sover jeg ikke så meget om natten og kommer derfor nemt i konflikter med andre lærer. Jeg er bange for hvad de vil sige til min skolehjemsamtale og vil gerne bare springe over. Når jeg kommer hjem fra skole er jeg træt og har ikke overskud til andet end at ligge i sengen. Prøvet så vidt muligt ikke at have fravær og det går meget fint. Men nu er jeg nået til det punkt hvor jeg ikke kan mere. Jeg er pisse stresset hele tiden og vil bare så gerne have ro i kroppen, men det kan jeg bare ikke få. Fejler jeg noget, er der noget jeg kan gøre og har i nogle gode råd?

Tak på forhånd

KH den trætte tøs


pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2021-12-01T03:59:46 1
Nicole

Kære trætte du. Hvor er det bare sejt, at du i sådan en tid alligevel har overskud til at skrive herind.

Det kan i dag være svært med det store pres, som bliver lagt på elever tidligere og tidligere i skolen og med det vil jeg fortælle dig, at der er andre der har det præcis ligesom dig. Det er bare vigtigt, at man får hjælp til at finde nogle metoder, så man kan få en rolig hverdag og kan være glad for at gå i skole - og det skal nok lade sig gøre! :-)

Du skriver, at du er bange for om du gør det godt nok og der vil jeg fortælle dig, at du selvfølgelig er god nok og at det er okay at bede om hjælp når man føler, at man hverken kan finde ro eller overskud. Og med det vil jeg råde dig til at tale med nogle professionelle, som kan hjælpe dig, da du selvfølgelig ikke skal gå og have det sådan her og der er hjælp at hente hos en masse søde professionelle mennesker.

Men først synes jeg, at du skal se om du kan tale med dine forældre om det? Eller en anden voksen som du har et tæt forhold til? Du skriver, at du er bange for at tage til skolehjemsamtalen, men jeg tror faktisk, at det vil hjælpe dig meget at tage til samtalen og fortælle om hvordan du har det. En skolehjemsamtale er nemlig ikke kun en samtale om undervisningen, men bestemt også en samtale om hvordan eleven har det. Det aller vigtigste for, at man kan lære noget i skolen er nemlig, at man har det godt. Din lærer kan hjælpe dig videre til en skolepsykolog, som er uddannet i netop at lytte til- og hjælpe børn, som har en svær hverdag. 

Uanset om det er dine forældre, din lærer eller en anden voksen, som du taler med, så kan I i fællesskab finde ud af, hvilken professionel hjælp der passer bedst til dig. Det er mit aller bedste råd til dig og jeg tror på, at det nok skal løse sig det hele. :-)

Jeg vil samtidig lige skrive et link til Børnetelefonens hjemmeside: https://bornetelefonen.dk/

Her sidder der en masse voksne, som rigtig gerne vil lytte og hjælpe. Man kan ringe og skrive dag og nat. Det er gratis og man er altid 100% anonym. :-)


Jeg håber, at du fik svar på dine spørgsmål og ellers er du altid velkommen til at skrive herind igen.

Mange hilsner, 

Nicole


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym