Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2021-11-29T11:11:10: 1

Brevkassespørgsmål

Fortæller ting til den forkerte

Indsendt af pige14 år


Hej

Jeg har være på klasse tur for 2-3 uger siden og jeg var på værelse med 2 piger. Vi fortalte hemmeligheder, jeg sagde en af mine og nu fortæller en af dem jeg var på værelse med det rundt til folk fra min klasse. Jeg frygter lidt at hele 7. overgang for det af vide.

Jeg har lagt en video op på tiktok (et social medie) som alle kan se. En fra min klasse har gemt video i sin kamerarolle og går rundt og vider den. Det er en græse overskridende video, og tænke ik rigtig over det siden idag/mandag den 29/11..

Jeg prøver bare ignorere det og tænke fuck det, men det er MEGA svært!

Plss hjælp mig med noget jeg ved ik hvad jeg skal gøre!!

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2021-12-02T11:07:23 1
Julie

 Hej!

Når man vælger at dele noget på sociale medier som TikTok, Instagram osv., hvor alle kan se det, er det desværre svært at styre hvad folk gør med det. Vil man ikke have, at andre gemmer ens billeder eller videoer, er det i virkeligheden nok bedst at lade være med at dele dem. 
Dog er det heller ikke i orden at drille andre og hvis personen viser andre en video, som han/hun ved er lidt pinlig eller grænseoverskridende, er det drilleri. Jeg synes, at du bør snakke med enten dine forældre, som kan tage fat i din lærer, eller snakke med din lærer omkring det. Det er ikke alle der ved, hvordan man bør opføre sig online, og hvis I er nye på de sociale medier, kan det være en god ide at få snakket om, hvad der er okay og hvad der ikke er okay at gøre. 

I forhold til det med at dele hemmeligheder med nogle, der siger det videre, synes jeg, at du skal snakke med personerne. Fortæl, at du fortalte dine hemmeligheder til dem, fordi du stoler på dem og at du IKKE er okay med, at de fortæller dem til andre. Til en anden gang ved du også nu, at det måske ikke er dem, du skal dele dine hemmeligheder med.

Jeg håber, at det hele løser sig for dig! Skriv endelig herind igen, hvis du har flere spørgsmål

De bedste hilsner Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for jeres hjælp så utroligt mange gange før!"

- Anonym