Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2021-12-08T15:14:28: 1

Brevkassespørgsmål

Angst for engelsk

Indsendt af pige12 år


Kære ungzone.

Jeg går sjette klasse og er nærmest lige flyttet skole. (For fire uger siden.) Jeg er rigtig glad for at være startet der osv. Men idag i engelsk valgte min lærer mig til at sige svaret, og jeg sagde så åbenbart noget, som de lige havde snakket om kunne være sjovt hvis man svarede. Også begyndte nogle af drengene at grine. Og jeg føler mig som en komplet idiot. Jeg har så stor angst for sådan noget. Og jeg overtænker mega meget hele tiden. Og jeg ved ikke hvordan jeg skal få tanken ud af mit hoved. 

Hilsen mig

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2021-12-08T11:23:35 1
Nicole

Kære du.

Hvor kan jeg godt forstå, at det er noget der går dig på. Det er aldrig sjovt når man først går i gang med at tænke negative tanker om sig selv og generelt overtænke. Jeg kender alt for godt til det og det er noget rigtig mange mennesker gør, hvis de har oplevet at stå i en ubehagelig situation. Men man skal også huske, at sådan har vi alle sammen haft det på et tidspunkt. Vi gør alle ting, eller siger ting, som vi selv bliver flove over, men som andre ikke tænker videre over.

Et godt sted at starte vil være at sige pyt! Pyt med, at du er kommet til at sige noget forkert. Det er helt normalt og det sker for alle og enhver. Det er super vigtigt at huske på, at vi kun er mennesker og vi kommer altså til at lave fejl en gang imellem og det er helt normalt. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre ikke at lave fejl, så vi skal ikke tage det så tungt, når vi kommer til det. For sådan er det altså bare at være et menneske.

Og så tænker vi ofte selv meget mere over de fejl vi laver end andre gør, så jeg er sikker på, at dine klassekammerater ikke tænker videre over det, da de helt sikkert også selv har prøvet at sige noget, som de selv synes er pinligt eller forkert. :-)

Jeg vil dog sige, at hvis det virkelig ikke er rart for dig, at skulle sige noget højt i klassen, så kan du fortælle din lærer det. Man kan hurtigt føle sig lidt mere usikker, når man er startet i en helt ny klasse og skal lære nogle nye mennesker at kende. Din lærer kan hjælpe dig og I kan måske lave en aftale om, at du selv kan række hånden op, når du er klar til at svare istedet for bare at blive valgt? 

Et sidste godt råd vil være, at lave noget som du godt kan lide, så du kan få tankerne ud af dit hovede, når du begynder at overtænke. Det kan være alene, med din familie eller venner. Lige hvad du synes. Det kan gøre det nemmere ikke at overtænke, hvis man laver nogle andre ting, som gør én glad og får én til at tænke på noget helt andet :-)

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive igen. 

- Nicole


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym