Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2021-12-18T07:28:24: 1

Brevkassespørgsmål

Mine tanker

Indsendt af pige18 år


Hej ung zone, 

Jeg har skrevet om min opvækst fra ung til kvinde tidligere. 

Jeg har derfor forsøgt at søge hjælp men da min mor er alene mor har hun dsv ikke råd til at finde en psykolog længere. Da det hjælp jeg fik var fra kommunen. Har selv søgt om hjælp de fleste af gangene med lægen har ikke taget mig seriøst:(

Jeg har altid frygtet kommunen siden barn da jeg har fået en form for svigt fra samtlige voksne så som sagsbehandler, psykologer, kontakt person osv. 

Da jeg ikke er den mest sociale pige mere har jeg ingen at fortælle mine tanker og følelser til. Jeg kæmper med en del og har svært ved at fortælle alt til min Mor da jeg ved hun arbejder en del for at få det hele til at hænge sammen økonomisk. Lige har jeg et KÆMPE tegn på depression og misbrug. Jeg har en lille omgangskreds som ikke er sunde for mig, da de påvirker mig psykisk med stofferne og det de render rundt og laver. Da jeg er stoppet med at gå i skole føles det som alting står stille, jeg vågner også i seng igen for at få dagen til at går. Men når jeg så er oppe er det ren misbrug og ødelæggelse, jeg har prøvet at række ud en masse af gange men jeg føler ikke jeg bliver hørt at de voksne omkring mig som burde give en hånd og spørger hvad der er galt. Omsorgssvigt har været dig siden barnsben, 

Jeg prøver stadig grænser af og jeg kan ikke stoppe med at date ældre fyre og lyve om min alder og jeg håber i kan give mig nogle tips til at få det til at stoppe da det er ved at blive for meget nu. Når jeg søger grænser af er for meget at hører på, F.eks sugar dating, penge, misbruges af mænd for at skade sig selv, alkohol, Cutte osv. det lyder meget selvskadende og det er jeg også men jeg har ikke haft redskaberne til at få det til at stoppe, har været afhængig af at skade mig selv for længe og nu er det nok for jeg kan ikke mere. 

Jeg undskylder for at fortælle den voldsomme oplevelser jeg har haft igennem mit liv. Men det har stået på megeeet længe. 

Mvh den håbløse pige med en masse i bagagen.

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2021-12-19T09:52:15 1
Nicole

Kære du. 

Jeg vil starte med at sige, at du absolut ikke skal undskylde for at fortælle om dine oplevelser! Du er altid velkommen til at skrive herind, uanset hvilke spørgsmål du har. 

Hvor er jeg ked af at høre, at du har haft så voldsomme oplevelser og samtidig følt et svigt fra de fagfolk, som skulle hjælpe dig med at komme igennem det. Jeg synes, at det er helt vildt sejt, at du skriver ind og vil lige fortælle dig, at det, at du sætter ord på dine oplevelser og rækker ud efter hjælp, allerede er første skridt i processen hen imod en gladere dig. Jeg har selv, som så mange andre unge, gennemgået en svær periode, da jeg var yngre og det sværeste skridt var at skulle erkende, at jeg blev nødt til at række ud og fortælle om mine tanker og følelser, men hvor var det befriende ikke at gå med det alene.  

Jeg kan godt forstå, at det er rigtig svært at stå i din situation og føle, at der ikke er hjælp at hente nogen steder. Men der vil jeg sige, at der selvfølgelig er mange mennesker, som rigtig gerne vil hjælpe dig og at det der er fokus på lige nu, er at finde ud af hvordan du kan komme i kontakt med dem. Du skriver, at du føler, at du ikke er blevet taget seriøst af din læge, men jeg vil nu alligevel sige, at det vil være en rigtig god idé at tale med en læge og sætte ord på dine tanker. Du kan forklare, at du har søgt hjælp tidligere, men ikke at den hjælpen ikke har været tilstrækkelig og at du er nået til et punkt, hvor du simpelthen bliver nødt til at blive sendt videre i systemet. En læge kan lave en henvisning til dig, så du kan komme til en psykolog og få dækket noget af prisen og det kan måske give både dig og din mor lidt mere ro i maven i forhold til det økonomiske aspekt? 

Jeg vil derudover sige, at jeg sagtens kan forstå, hvis du har svært ved at have tillid til de myndighedspersoner, som har haft ansvaret for at skulle hjælpe dig igennem årene. Det kan være rigtig svært at se de gode intentioner fra nogen og have tillid til dem, hvis man har oplevet svigt tidligere. Men nogen gange bliver man nødt til at have tiltro til, at de er professionelle og har taget en lang uddannelse netop for at kunne hjælpe dig og andre unge med samme problemer. Så måske du kan kontakte din kontaktperson igen og fortælle, at du har brug for hjælp til at kommer videre til nogle andre fagfolk, som kan hjælpe dig på andre måder?

Til slut vil jeg foreslå dig, at kontakte psykiatrifonden.dk. Her sidder der søde mennesker, som rigtig gerne vil lytte og hjælpe og som alle har en relevant faglig baggrund. Man kan både chatte, ringe og skrive til brevkassen anonymt og gratis. :-)


Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen.

- Nicole 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

".. jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget."

- Anonym