Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2022-01-06T21:32:52: 2

Brevkassespørgsmål

Mens eller hvad

Indsendt af pige11 år


Hej UngZone

Idag da jeg skulle i seng, tog jeg mine trusser af og så noget brunligt, jeg kunne ærligt ikke finde ud af om jeg havde skidt i bukserne eller om det er brunt udflåd. Jeg er ret sikker på at det er den sidste. Har bare hørt at man får brunt udflåd lige før man for sin mens. Er jeg ved at få mens. Og er der noget jeg kan gøre? Vil helst ikke sige det til nogen før jeg får mens. Kan jeg gøre noget. Og hvad nu hvis jeg for det i skolen

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2022-01-07T08:57:29 1
Michelle

 Hej med dig og tak for dit spørgsmål :-) 


Det kunne godt lyde til, at du er ved at få din menstruation, stort tillykke med det! :-) 

Du skriver at du helst ikke vil sige det til nogen, det er jeg lidt nysgerrig på, hvorfor du ikke vil? Jeg syntes du skal snakke med en kvinde du føler dig tryg ved, f.eks. din mor. Menstruation er en helt naturlig ting, som næsten alle biologiske kvinder får og jeg tænker din mor kan give dig et par gode råd og fortælle dig lidt om det. I forhold til hvis du får det i skolen, så sørg for altid at havde et par rene trusser og bind med i tasken, så er du forberedt. 
En sidste ting, så vil jeg anbefale dig, hvis du har en mobil, at hente appen der hedder Clue, det er en menstruations tracker, som kan hjælpe med at holde styr på hvornår og hvordan din menstruation er. I starten vil din menstruation nok være forholdsvis uregelmæssig, det er der ikke noget unormalt i. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar og så er du altid velkommen til, at skrive her ind igen. Held og lykke med det hele :-)   


De bedste hilsner 

Michelle :-)

2022-01-09T09:46:39 1
Marissa

Hej!

Du har ret i, at det at få udflåd er et tegn på, at man er på vej til at få sin første menstruation. Det er dog ikke sikkert, hvor lang tid efter udflåden, at selve menstruationen dukker op, og det kan jeg godt forstå kan være frustrerende eller nervepirrende. 

En god ting du kunne gøre er at udstyre f.eks. din skoletaske (og andre tasker du ofte har med dig) med et bind og måske et ekstra par trusser, for så er du godt dækket ind, hvis nu menstruationen skulle komme på et tidspunkt, du overhovedet ikke forventer. Hvis du er pinligt berørt over tanken om, at nogen skulle opdage, at du har det i din taske, så kan du altid bruge en ikke-gennemsigtig pose til at pakke det ind i. Men jeg lover dig, at du absolut ikke kommer til at være den eneste, der fremover har bind eller ekstra undertøj med i tasken til nødstilfælder. 

Derudover kan det være en god ide at undgå hvide eller lyse bukser/nederdele, når du er steder, hvor du ikke hurtigt kan skifte tøj, da man herpå nemmere kan se blodpletter i tilfælde af, at man bløder igennem. Hvis det dog skulle ske, at du en dag oplever synlige pletter (enten ved din første menstruation eller senere), så anbefaler mange, at man kan binde en trøje eller bluse om taljen for at dække det, indtil man kan skifte tøj. 

Det er dog slet ikke sikkert, at der sker noget voldsomt ved din første menstruation, og det kan være, at du kun bløder meget lidt. Og det kan endda være, at det er så lidt, at det kun virker som noget "farvet" udflåd. Derfor kan det være, at den brune udflåd du oplevede faktisk var din første menstruation, hvis det nu var blod, der gav den den farve den havde. Men det er dog noget du bedst selv kan afgøre, da du kender din egen krop bedst, og bedst selv ved hvordan din udflåd oftest ser ud, og hvor brun/rød denne omgang udflåd var. 

Selvom du siger, at du helst ikke vil fortælle nogen om dine mistanker om, at du måske skal til at have din menstruation før du er sikker, så ville det dog være super godt, hvis du gjorde det alligevel. Du behøver ikke fortælle det til alle men bare til enten en af dine forældre eller en søskende, eller hvem end du bor sammen med. For det gør det bare 1000 gange nemmere, når man har nogen, der ved hvad man går igennem og som kan hjælpe en, enten bare med at købe bind, eller så man har en at snakke med.

Jeg håber mit råd kan hjælpe lidt, og du skal endelig ikke tøve med at skrive ind igen, hvis du får lyst til det. 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym