Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-02-18T22:38:49: 2

Brevkassespørgsmål

Vibrator?

Indsendt af pige14 år


Hej brevkasse, jeg skriver til jer fordi jeg overvejer at spørge min mor om jeg må få en vibrator. Jeg bor alene med min mor, vi har et rigtig godt forhold og er meget åbne med hinanden. Men nu med teenagealderen er jeg begyndt at onanere mere. Siden jeg var omkring 12 har jeg brugt en elektrisk tandbørste, men dens batteri funger ikke godt længere. Så jeg tænker lidt på bare at springe ud i det og spørge min mor om jeg må få en vibrator. Altså hvad er det værste der kan ske? Jeg ved bare heller ikke rigtig om det er totalt mærkeligt? 

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2022-02-20T03:18:47 1
Marissa

Hej med dig,

Jeg synes altid, at det er en god ide at være åbne med sine forældre og finde gode måder at kommunikere med dem, selvom der selvfølglig kan være gange, hvor man bedømmer, at man ikke er tilpas med det, fordi man jo bedst selv kender sit forhold til sine forældre. Men siden du siger, at du og din mor har et meget åbent forhold, så er det jo kun oplagt, at du kan nævne det her emne for hende, da du selv også føler dig tilpas med det. 

Når man kommer i puberteten og i højere grad udforsker den seksuelle del af sig selv, så er der to ting som bare altid er vigtig, og det er 1) at udforske det i et tempo, som man selv er tryg og behagelig tilpas med, og 2) at man har nogen man kan snakke med, hvis der er nogle tanker man gerne vil dele eller have nogle råd til. Og det lyder jo lige netop som om, at din mor er en person, du godt kan bruge til at dele nogle af de her ting med, som f.eks. ideen med at skaffe en vibrator. 

Man kan sjældent kategorisere sådan noget som "mærkeligt" eller ej. For nogle personer ville det måske føles mærkeligt at bringe sådan et emne op overfor sine forældre, og for andre ville det slet ikke være et problem. Alle mennesker er forskellige, og det er derudover også meget forskelligt, hvilket forhold man har til sine familemedlemmer. Så hvis du føler, at du godt kunne tænke dig at snakke med din mor om det, så er det jo bare skønt, og så skal du da absolut bare lytte til dig selv og gøre det. For så behøver det heller ikke være noget, som du skal gå og lyve om eller bruge energi på at holde hemmeligt for hende. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og at du endelig bare skriver ind igen, hvis du får lyst :)

Med venlig hilsen,

Marissa

2022-02-21T11:38:08 1
Signe

Kære du.

Dejligt at høre at du har et godt forhold til din mor og kan være åben over for hende. Det at udforske sin seksualitet og sin krop er meget spændende, og det kan være super rart at have nogen at dele det med, hvis man har lyst eller brug for det. Hvis du kan mærke i dig selv, at du gerne vil dele det med din mor, synes jeg, at du skal gøre det, men det er også mere end okay at have hemmeligheder og holde nogle ting for sig selv. 

Hvis du mere har lyst til at udforske det for dig selv, kan du prøve at onanere med andre ting, som ikke kræver, at din mor skal købe noget for dig - fx har Viunge lavet en Q&A, hvor de nævner måder, man kan gøre det på: https://www.viunge.dk/krop-sind/qa-onani-begyndere

Ellers sælger de fleste Matas- og Normal-butikker også små vibrator, som du og en veninde eventuelt kunne se på, inden du købte noget eller spurgte din mor, så du kan se, hvad en vibrator egentligt er for noget. Hvis du synes, at det er pinligt eller akavet, kan det være godt at tænke på, at de fleste af dem, der står bag kassen, også selv har en derhjemme, så det er slet ikke pinligt at købe en. :) 

Jeg håber, du kunne bruge svaret til noget, ellers må du altid skrive herind igen.

Mange hilsener

Signe 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym