Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-05-27T22:43:30: 2

Brevkassespørgsmål

Min ekskæreste opsøger mig stadig

Indsendt af pige19 år


HejsaSagen er den at jeg slog op med min ekskæreste for et års
tid siden. For at gøre bruddet nemmer for ham gav jeg ham tilbuddet at vi måske
kunne blive venner igen på sigt. Dette tog han meget bogstaveligt og skrev til
mig nærmest dagligt. Jeg svarede ham fra tid til anden, men slet ikke regelmæssigt,
da jeg følte det var for meget. Han blev mega sur på mig fordi jeg ikke svarede og jeg gjorde det
klart for ham at hvis det skulle være på den måde så kunne han glemme alt om
venskab. Siden da har jeg kun svaret på meget få af hans beskeder og jeg har ingen
kontakt haft med ham i 2022.De sidste to uger har han kørt forbi mit hus ca. 8-10
gange. Det er også sket førhen, men det er først i den senere tid jeg er blevet opmærksom på det. Vi bor relativt langt fra hinanden, og umildbart vil det ikke give
mening at køre denne her vej til noget som helst. Jeg synes det virker en smule sygt ...

Hvad kan/bør jeg gøre i denne situation?

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2022-06-01T03:32:41 1
Marissa

Hej med dig,

Jeg er ked af, at du skal håndtere en eks, der ikke kan finde ud af at give slip og som så opfører sig så grænseoverskridende og uacceptabelt. Men det er dog godt at høre, at du har været stærk og formået at stoppet al kontakt til ham, da det kun ville have opmuntret ham, hvis I fortsat skrev til hinanden. Det er slet ikke okay, det er han har gang i, og det er helt forståeligt, at det gør dig ubehageligt tilpas. 

Det vigtigste fremadrettet er, at du passer på dig selv, både fysisk og følelsesmæssigt. Det betyder f.eks. at du bare skal forsætte med ikke at have kontakt til ham eller opsøge ham. Hvis du dog føler, at du har brug for at konfrontere ham ved at skrive til ham, at han skal holde op med at køre forbi dit hus, så vil jeg absolut råde dig til at fortælle nogen om det. Altså både fortælle dem generelt om situationen og også, at du specifikt har valgt at skrive til ham for at sige, at han skal stoppe.

Det er faktisk det råd, jeg mest håber, du vil tage til dig - at fortælle det her til nogen. Gerne dine forældre, søskende, venner eller nogle andre i dit liv, som kan være der for dig og vide, hvad der foregår. Både så du ikke går med det alene, og så de kan støtte og hjælpe dig, siden sådan en oplevelse som du har med din eks-kæreste godt kan føles meget foruroligende.

Hvis han ikke stopper af sig selv, og hvis det endda udvikler sig, så kan du advare ham om, at du vil gå til politiet, hvis ikke han bakker af. For siden 1. januar 2022 blev stalking gjort strafbart, og det netop en lov, der eksisterer for at beskytte folk i sådan en situation, hvis der er nogen, som gør dem utrygge på den her måde. Du kan i forbindelse med det også enten tage billeder af bilen, som kører forbi dit hus, hvis det er muligt, eller notere nummerpladen. Og noter gerne / tag billeder hver gang, så du eventuelt kan dokumentere, hvor ofte han gør det. 

Det er selvfølgelig overhovedet ikke sikkert, at det eskalerer, og måske stopper han af sig selv. Men som udgangspunkt vil det dog som minimum være godt for dig, hvis du fik snakket med nogen om det. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig lidt på vej, og at din eks-kæreste ikke fortsætter med at være et problem. Du har klaret det rigtig godt indtil videre, så bare fortsæt med det! 

Skriv endelig igen, hvis du får brug for det!

Med venlig hilsen, 

Marissa

2022-06-02T06:36:10 1
Sofie

 Kære du.

Det lyder som en rigtig ubehagelig situation du står i.

Det lyder som om han ikke rigtig er kommet sig over dig, og det er selvfølgelig ikke din skyld! Til at starte med kan du eventuelt skrive en stille og rolig besked til ham hvor du forklare ham at det nok er bedst hvis i i hvertfald ikke har kontakt. Hvis han bliver vred, og hvis han bliver ved med at "opsøge" dig ved at køre forbi dit hus, synes jeg du skal gøre det helt klart for ham. Så hvis han ikke forstår det til at starte med, må du kontakte politiet, for det er virkelig ikke behageligt at skulle gå og bekymre sig over om han køre forbi eller ej.

Du skal til hver en tid gøre hvad du føler er rigtigt for dig, men du skal ikke være bange for at hive fat i venner eller familie som kan støtte dig og hjælpe dig, så du ikke er alene. Nu ved jeg ikke om du bør alene eller sammen med familie/venner, men brug endelig dit netværk!

Det er meget individuelt hvordan man selv reagerer i sådan en situation, og det er ikke sikkert at han fortsætter med at opsøge dig, men hvis han gør er det okay at få hjælp udefra, enten af politiet eller dine nærmeste.

Jeg vil ønske dig held og lykke med det hele!

- Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym