Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-06-12T19:24:06: 3

Brevkassespørgsmål

krænkelse

Indsendt af pige13 år


Kære Ungzone

Jeg har den her lærer, som jeg virkelig ikke kan lide. Jeg har har også set ham kigge på mig et par gange nu, og folk har også set at han har kigget på pigerne i idræt når de har bukkede sig.

Men så for lidt tid siden snakkede jeg med min ex veninde, som sagde at han havde sagt til hende at hun har en godt krop. 

Jeg snakkede så med min mor, og hun blev meget bekymret. Så jeg skrev til min ex veninde, om vi ikke skulle snakke med skole lederen. 
Men næste dag, var skole lederen der så ikke, så vi snakkede med en vikar.

Hun sagde så at det var godt at vi sagde. Og hun skrev også en mail til skole lederen, om at vi gerne ville snakke med hende om noget vi følte os utilpas omkring.

Det var om fredagen det skete, så vi har ikke snakket med skole lederen endnu.

Men problemet er, at jeg er i tvivl om det var en god ide. Fordi at jeg har nogle venner som altid siger at jeg overdriver, og sådan noget omkring det.

De blev så selvfølig meget sure da de fandte ud af det, og sagde at det kunne jeg ikke bare og sådan noget. 

Var det overhovedet en god ide?

Hilsen Mig

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2022-06-20T08:55:25 1
Nicole

Kære du.

Jeg vil starte med at sige, at du selvfølgelig har lov til at føle, som du gør. Det kan dine venner, eller andre, ikke bebrejde dig for, da det er dine oplevelser og følelser og dem er du fuldt berettiget til at have! Så hvis du føler, at der er nogen der overskrider dine grænser, så skal du i den grad sige fra.

Jeg kan dog godt forstå din bekymring i forhold til, om det var det "rette" at gøre. Det lyder lidt som om, at de oplevelser du beskriver ikke helt er dine egne, men i stedet er hvad du har hørt fra andre. Som udgangspunkt vil jeg sige, at man selvfølgelig skal gå videre med det, hvis man føler, at der er nogen der overskrider ens grænser. Men lige i denne situation synes jeg, at du skal være helt sikker på hvad du selv har oplevet og så lad de andre gå videre med hvad de har oplevet. Det er nemlig en meget grim anklage at komme med, hvis der er tale om misforståelser. Og det ved du jo faktisk ikke, da du ikke selv ved hvad der er foregået.

Jeg synes dog, at det er helt fint, at du er gået videre til din mor med det og synes også godt, at du kan tale med skolelederen, hvis du gerne vil det, men det skal handle om hvad du har oplevet og følt og ikke hvad dine venner siger, føler eller oplever. Man kan og skal aldrig dømme nogen på rygter.

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. :-)

- Nicole

2022-06-21T04:53:35 1
Sofie

 Kære du.

Det lyder som en rigtig ubehagelig situation du står i. Det er slet ikke rart at have det sådan.

For det første vil jeg sige at jeg synes det er utrolig modigt at du går videre med det, og har i sinde at gøre noget ved det. 

Det er slet ikke forkert det du gør! Hvis du har det ubehagligt med din lærers opførsel er det nok til at gøre noget ved det. Vi opfatter alle sammen situationer forskelligt, så ingen kan fortælle dig at du ikke skal handle i forhold til det her. Du skal ikke gå og være nervøs eller have det dårligt på grund af din lærer. 

Det lyder også som om at din eks veninde har det på samme måde, så du er i hvertfald ikke alene om det. Hvem ved, måske er der flere der har det som dig, men som ikke tør at sige det til nogen.

Du er mega sej!

- Sofie

2022-06-22T11:04:18 1
Marissa

Hej,

Man kan ofte godt komme i tvivl om, hvordan man skal handle, når det gælder sådan noget adfærd, som kan være svær at være 100% sikker på, f.eks. at en lærer kigger eller kommer med upassende kommentar. 

Mange forskellige mennesker vil altid have tusind forskellige meninger om, hvorvidt det du gjorde var en "god" ide eller ej, ligesom dine venner. Men uanset hvad så var der noget ved læreren, som gjorde dig utilpas, og det reagerede du på. Det er ofte godt, at man lytter til sig selv og sin mavefornemmelse i sådan nogle situationer, og det er derfor også kun godt, at du fortalte det til din mor.

Det som din tidligere veninde og dig oplevede gjorde jer utilpas, og det er modigt, at I valgte at snakke med nogen på skolen om det. For ligemeget hvad det er for en opførsel en lærer udviser, så skal der gøres noget ved det, hvis det gør nogle elever ubehagelig tilpas, uanset om det er at lave upassende kommentarer eller at skælde eleverne for voldsomt ud. Fordi I to valgte at fortælle det til nogen på skolen, så kan de så tage en snak med jeres lærer og fortælle ham, at der har været nogle klager. På den måde kan han få at vide, at den slags kommentarer eller stirren gør eleverne utilpas, og så kan han sørge for at ændre sin adfærd fremover. 

Det er de voksne, der har ansvaret for at skabe et godt miljø i skolen for eleverne. Derfor er det kun altid godt at tage sig selv alvorligt, hvis der er noget, der gør en utilpas i det miljø og snakke med en voksen om det, enten sine forældre eller en lærer. For selv hvis det ikke er, fordi man direkte synes, at læreren skal have skældud eller fyres, så kan det være rart at snakke med en voksen om, hvordan man kan håndtere det, eller hvad der skal gøres videre frem.  

Hvis du en dag har samme oplevelse igen, men bliver i tvivl om du reagerer for hurtigt, så kan du altid gå til en på skolen (eller dine forældre) og fortælle det uden at nævne nogen navne til at starte med. Så kan du blot sige, at der er en lærer, der gør noget, som gør dig utilpas, som f.eks. at stirre eller komme med kommentarer, og at du gerne vil have råd til, hvordan du skal håndtere det videre frem. På den måde får du den hjælp, du fortjener til at håndtere situationen uden at bekymre dig nær så meget om, hvorvidt du er gået for hurtigt frem eller noget. 

Jeg håber, mit svar være til hjælp for dig, og at situationen med læreren bliver løst for jer. Skriv gerne ind igen, hvis du får brug for det :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym