Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4411 spørgsmål og givet 7011 svar de sidste 15 år
2022-06-17T10:41:26: 1

Brevkassespørgsmål

Der er den her pige..

Indsendt af pige15 år


Hej UngZone.

Der er den her pige fra niende, (jeg går selv i ottende) som rigtig gerne vil have kontakt med mig. Jeg kender hende ikke sådan rigtig, har bare set hende nogle gange på gangen, men ellers ikke talt med hende. 

For ikke ret lang tid siden tilføjede hun mig så på snap, det var sådan set også fint nok.

Så begyndte hun at udspørge mig om en masse ting fx om jeg havde en kæreste:( (Hun vidste også hvilken sport jeg gik til hvilket jeg synes var lidt creepy.. ) 

Og altså selvom jeg ikke rigtig havde lyst at svare på alle spørgsmålene fordi jeg ikke ville have at at en fremmed skulle vide en masse ting om mig, så følte jeg lidt at jeg blev nødt til at svare på dem.. Og ja det kunne jeg måske bare have ladet være med, men ja..

Nu dukker hun op en hel masse steder på skolen, fx spillede jeg fodbold med min klasse, også skulle hun da selvfølgelig lige dukke op, og råbe et eller andet til mig.

Jeg for rigtig ondt i maven, for selvom jeg ikke vil gøre hende ked af det, har jeg bare heller ikke lyst til at have noget med hende at gøre. Og nu prøver jeg bare at undgå hende.. 

Men er det bare mig der overtænker det hele? Og hvis ikke, hvordan kan jeg så sige fra på en måde så hun ikke bliver ked af det?

Mvh en ret forvirret pige. 

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2022-06-21T05:07:15 1
Sofie

 Kære du.

Det lyder som en ubehagelig situation du står i.

Man kan selvfølgelig ikke helt præcis vide hvad hendes intentioner er, men det du virkelig skal bide mærke i her, er at du ikke synes hendes opførsel er behagelig, og derfor er det helt okay at du har det som du har det. 

Selvom det er utroligt svært, og selvom du ikke vil gøre hende ked af det så bliver du nødt til at fortælle hende, at hun skal stoppe med at dukke op alle steder og kontakte dig, fordi du ikke synes det er rart, og at det er for meget. 

Selvfølgelig skal det siges på en pæn måde, for hvem ved om hun måske har det rigtig svært, og i bund og grund har svært ved at få venner. Det kan være hun synes du så sød ud, og ville prøve at kontakte dig. Det er ikke sikkert at hun ved hvor ubehageligt det er for dig, og derfor bliver du nødt til at sige det til hende. 

Hvis hun ikke vil forstå hvad du siger, kan du hive fat i dine venner eller en anden der kan hjælpe dig, du skal ikke være alene hvis det bliver værre!

Og nu hvor hun går på din skole, og hvis det bliver ved, kan du også hive fat i en lærer eller rektoren på din skole, så må de tage en snak med hende.

Jeg håber dette kan hjælpe dig!

- Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym