Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4143 spørgsmål og givet 6762 svar de sidste 14 år
2022-06-20T15:44:04: 1

Brevkassespørgsmål

Hvordan fortæller jeg det?!

Indsendt af pige12 år


Hej…

Jeg er en pige med Autisme. Jeg har ikke fortalt det til min klasse endnu for jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det. Jeg ved ikke hvordan sige til mine forældre og mine lærer at jeg gerne vil have min klasse skal vide det. Jeg har fortalt det til en af mine veninder som ikke går på samme skole som mig og hun tog det rigtig pænt. Men jeg er bange for hvad dem fra min klasse vil tænke. Jeg kommer næsten aldrig i skole og har nogle special regler (min klasse kender nogle af dem) men jeg ved ikke om jeg skal sige det og hvordsn jeg skal sige det. Håber i kan hjælpe!

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2022-06-24T07:14:39 1
Sofie

 Kære du.

Jeg kan godt forstå at det må være svært hvis du er bange for hvad de tænker, men ligemeget hvad de tænker, så er det ligemeget! For du er god nok som du er, og du er utrolig sej fordi du gerne vil fortælle dem det.

Jeg tror det er ligesom når man "river plasteret af" i denne situation. Det er noget der er nervepirrende for dig at gøre, men når det er gjort er jeg sikker på at det vil være en lettelse for dig.

Du skriver at din klasse allerede godt ved du går i skole under nogen andre regler end dem, så jeg tror de vil sætte meget pris på at du fortæller dem om din autisme, så de kan forstå hvorfor du måske ikke er så meget i skole. 

Hvis du er tryg ved din lærer kan du få hjælp af ham/hende. Så kan det være det bliver lidt nemmere at sige hvis hun/han står med dig. 

Selvom det ikke er "bare" noget du lige hurtigt fortæller dem, men prøv at forklar med dine egne ord, hvorfor det er du har de her speciel regler og hvorfor du ikke er så meget i skole. Det er jeg sikker på at de vil forstå :)

Held og lykke med det!

- Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym