Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2022-09-09T11:54:44: 1

Brevkassespørgsmål

Tøj problem

Indsendt af pige14 år


Hej, jeg er en pige på 14 år, som hele tiden kigger på tøj.

Jeg har ikke et problem med at købe tøj, men det er mere det at jeg kigger på tøj meget tit. 

Er det normalt? Hvad skal jeg gøre?

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2022-09-21T02:44:26 2
Marissa

Hej!

Oftest er det svært at afgøre, hvad der er "normalt", og hvad der ikke er. Derfor er det bedste, man kan gøre ofte at spørge sig selv, om det man bruger sin tid på forstyrrer andre vigtige aspekter af ens liv.

Hvis man finder en aktivitet, som man bliver rigtig glad for, kan man nogle gange godt komme til at blive lidt forgabt i det. Uanset om det er at være på instagram, gå i fitnesscenter, tegne eller se netflix. Det er en helt automatisk reaktion, der sker i din hjerne, fordi den bliver glad for alle de signalstoffer, der bliver frigivet, når du gør noget, som gør dig glad. 

Problemet opstår, hvis man så begynder at bruge så meget tid på aktiviteten, at det sker på bekostning af andre betydningsfulde ting i livet. Der er f.eks. intet som helst galt i, at man er helt vildt med at tegne, og det er jo meget sundt at få motion. Men hvis man ender med at bruge så meget af sin tid på det, at man for eksempel ikke rigtig får set sine venner, man skipper sine lektier eller dropper at tilbringe tid med familien, så bør man måske tænker over om, der er måder, hvorpå man kan skære lidt ned på det. 

Da jeg ikke ved helt, hvor meget tid du bruger på at kigge på tøj, så er det svært at sige, hvad du bør/kan gøre. Men måske kan du spørge dig selv, hvorfor det er noget, der er begyndt at bekymre dig? Er det, fordi det har nogle negative konsekvenser for dig, som f.eks. at du bliver forstyrret meget af det i løbet af din skoledag eller bruger så meget tid på det, at du ikke har tid til sociale aktiviteter (hobbyer, venner, sport etc.)? Eller måske noget helt tredje?

Så længe det ikke virker forstyrrende for resten af de ting, der foregår i dit liv, så vil jeg ikke mene, det er noget, du bør være alt for nervøs omkring. Men hvis du kan mærke, at det går dig meget på, så kan du måske prøve at lave en aftale med dig selv om, at du sætter tid af til at kigge på tøj i et vis tidsinterval i løbet af dagen. F.eks. en time om aftenen. Så har du blandt andet noget at se frem til hver dag. 

Jeg håber, jeg har forstået din situation godt nok, og at mit svar kan bruges. Ellers er du velkommen til at skrive ind igen :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym