Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2023-07-10T16:59:03: 2

Brevkassespørgsmål

Må ikke få snapchat

Indsendt af pige13 år


Hej brevkasse,

Jeg er en pige som mangler snap. Jeg skal til at starte i sjette klasse efter ferien. Jeg har et problem med at alle fra min klasse må få snapchat. Jeg må ikke får det for mine forældre. Og jeg er bange for at blive mobbet eller drillet med det. Det kan de nemlig godt finde på. Vil bare godt have svar. Vil have svar så hurtigt som muligt og så mange som muligt for at kunne få lov til det. Er den eneste fra min klasse som ikke har det og de har tænkt sig at lave en gruppechat efter ferien. Jeg vil også have det af andre grunde end gruppechatten

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2023-07-14T01:43:32 1
Abier

Hej med dig 

Det kan være virkelig svært at føle sig anderledes eller at blive nægtet noget, som alle andre omkring dig har lov til. Jeg kan virkelig forstå, hvordan du føler og tænker, da jeg selv har været igennem noget lignende, da jeg var på din alder. Især når det handler om sociale medier, der har en stor indflydelse i din generation, og Snapchat er en af de mest populære blandt unge.


Det er helt normalt at ønske at føle sig inkluderet og have de samme muligheder som ens jævnaldrende. Det kan være frustrerende, når det virker som om, at alle andre har noget, som du ikke har tilladelse til at få. Det er vigtigt at vide, at det er okay at have disse følelser, og at du ikke er alene. Der er mange som må heller ikke få sociale medier i din alder.

 

Nu kommer vi til, hvad du kan gøre. Jeg ved ikke, hvorfor dine forældre ikke synes godt om Snapchat, og hvad deres synsvinkel er. Jeg kender heller ikke dine forældre til at fortælle dig, hvordan du skal tale med dem. Men det, jeg ved, er hvordan man skal tale med sine forældre for at få dem til at godkende noget, hvilke strategier man kan benytte, og hvad der er en dårlig idé at gøre.


Først og fremmest vil jeg anbefale dig at forsøge at ikke være så afhængig af ideen om at få appen. Det er ofte det, man ønsker sig mest, og man tænker meget på det, som ikke sker. Hvis du prøver at være nogenlunde neutral omkring det, vil du være glad, hvis det sker, men hvis det ikke sker, vil det ikke være verdens undergang.


Efterfølgende vil jeg anbefale dig at være gode venner med dine forældre. Sid ofte sammen med dem og snak med dem om mange ting. Vær ærlig og rolig, hvis der er noget, de synes er dårligt. Fortæl dem, hvorfor det er vigtigt for dig, og spørg dem om deres bekymringer. Del også dine bekymringer vedrørende at være udenfor eller ikke at føle sig inkluderet i gruppen. Spørg dem, hvad du kan gøre for at give dem en følelse af tryghed ved Snapchat. Husk, at dine forældre er dem, der elsker dig mest her i verden, og de ønsker kun det bedste for dig ud fra deres synspunkt. Det er en dårlig idé at blive sur, råbe eller være ked af det i mange dage, selvom det kan være frustrerende for dig, at de ikke giver tilladelse. Prøv at forstå deres synspunkt. Det er ofte, når man prøver at tale med sine forældre en, to og tre gange, at det lykkes, når de forstår, at det er noget, der betyder meget for dig, eller når I når til en aftale, som alle er enige om. For eksempel at du må få Snapchat om et eller to år eller at du får lov nu, men med begrænset tid om dagen.


Husk, at sociale medier ikke er den eneste måde at opbygge relationer og deltage i fællesskabet. Der findes mange andre aktiviteter og muligheder for at være en del af din klasse uden at have Snapchat. Prøv at fokusere på de ting, du kan deltage i og nyde, og husk, at det er vigtigt at være dig selv og gøre det, der føles rigtigt for dig. Til sidst håber jeg, at jeg har kunnet hjælpe dig lidt på vejen :)


Med venlig hilsen

Abier


2023-07-16T02:31:11 1
Kirstine

 Hej med dig

Jeg forstår godt, at du virkelig gerne vil have Snapchat, men det er vigtigt at respektere dine forældres ønsker. Du kan prøve at tale med dem om, hvorfor du gerne vil have Snapchat, og om der er nogle måder, du kan bruge appen på, der vil gøre dem mere trygge ved at lade dig bruge den.

Jeg forstår også godt at man gerne vil det samme som ens klassekammerater, men det er dog også vigtigt at huske på, at du ikke behøver at følge strømmen for at være inkluderet i din klasse. Der er andre måder at være social med din klasse indtil du selv eventuelt får lov til at få Snapchat.

De bedste hilsner

Kirstine 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym