Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2013-04-09T17:21:45: 2

Brevkassespørgsmål

Enden på et venskab?


Hej The Love.

Jeg er en pige som 15 år, som sidder i lidt af et dilemma. Jeg er vild med min bedste ven (Mathias) og jeg må godt nok indrømme at jeg har været vild med ham lige siden vi blev venner. Jeg sagde det engang til ham, men han følte ikke det samme. Jeg blev dybt deprimeret, men jeg kom videre. Jeg kunne nu ikke gemme mine følelser væk.

Der gik 1 år og jeg havde accepteret at Mathias og jeg aldrig ville blive en realitet. Vi var venner og vores forhold var bedre end nogensinde, men så fik han en kæreste. Igen blev jeg dybt deprimeret og jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre af mig selv. Jeg græd og græd. Jeg blev sur og ked af det på samme tid. Mine veninder syntes at hans kæreste (Anne) var grimmere end mig og at Mathias var blevet skør. Det var der jeg virkelig blev ked af det. For hvad hvis hun var kønnere end mig? Var jeg så grim? Var hun bedre end mig på alle punkter? Disse spørgsmål fløj rundt i mit hoved dag og nat.

Nu er mit spørgsmål så om jeg skal sige til ham at vi ikke kan være venner længere. Jeg ved godt det lyder drastisk og egoistisk, men jeg føler at på længere sigt ville det være det bedste. Jeg kan heller ikke regne med at han skifter mening, for han har allerede smidt "jeg får aldrig de samme følelser for dig" bomben.

Mange tusind tak på forhånd. Ser frem til jeres svar.
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2013-04-11T19:11:42 1
Amalie
Kære Helena,

Kærlighed kan være en dejlig ting, når den er gengældt.. Men når den ikke er, er kærligheden på samme tid noget af det, der gør allermest ondt. 
Man styre ikke selv, hvem man bliver forelsket i. 

Jeg kan godt forstå, hvorfor det gør ondt på dig, at se ham med en anden pige, men det er desværre ikke noget man kan gøre noget ved. Jeg synes det er flot du i første omgang har kunne snakke med ham om det og har kunne finde ud af, at se igennem fingre med dine følelser. At det gør ondt, at se ham med en anden, er der ikke noget at sige til.

Jeg synes du skal mærke efter. I princippet behøver du jo ikke slippe ham, men på den anden side kan det komme til at gøre rigtig, rigtig ondt. 

Det er kun dig selv, der kan mærke hvordan og hvorledes.


Håber du finder ud af det.
Med venlig hilsen Camilla
2013-04-16T20:26:36 1
Cæcilie

Kære Helena,

Det er altid svært at have følelser for én, hvis personen ikke har det på  samme måde. Især når han, som du siger, har smidt "jeg får aldrig de samme følelser for dig" bomben.

Det er svært for mig at vurdere om du skal cutte kontakten helt. Det er meget individuelt, hvad der er bedst at gøre i sådan en situation. Derfor er det vigtigt at du føler godt efter, hvad du føler vil være det letteste for dig.

Hvis du synes at det er for hårdt at have kontakt til ham, når du ved at det ikke kan blive til mere, så vil det klart være det bedste at cutte kontakten. Selvom det vil tage flere måneder at komme helt over tabet af en god ven (og flamme). Men hvis du føler at det er hjertesorgerne værd, at forblive gode venner med ham, så er der ingen grund til at cutte kontakten. Husk på at, det er ikke kun din flamme du mister, men også en rigtig god ven. Men du skal gøre hvad du synes, føles rigtigt.

Jeg håber at du kommer frem til en god beslutning.

- C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym