Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2013-05-10T00:47:23: 2

Brevkassespørgsmål

Min bedste veninde er forelsket i mig, ved ikke hvad jeg vil...


Hej med jer :-)

Jeg har en rigtig god veninde som jeg har det rigtig godt sammen med. Vi mødtes for lidt under 2 år siden, da hun startede på den efterskole som vi begge stadig går på. Her på andet år er vi blevet rigtig tætte og betroer hinanden med alting. For et par måneder siden begyndte vi at besøge hinanden mere ofte og gerne kun os to. Om aftenen så vi film og hun lå op af mig mens jeg nussede hendes hår. Jeg blev så glad for at have hende liggende ved mig og jeg begyndte at tænke anderledes om hende. Jeg fik ondt i maven af at tænke på hende og blev jaloux på andre drenge hun snakkede med. Jeg tolkede alt det her som en forelskelse og fortalte hende om det. Det var gengældt... yes tænkte jeg... men så gik det ned ad bakke. Jeg mærkede lige pludselig ikke de følelser jeg gjorde før, og snakkede med hende om det. Hun blev rigtig såret fordi hun troede at jeg bare havde leget med hendes hjerte og aldrig havde følt noget. Men det gjorde jeg jo. Efter en uges tid blev vi venner igen, men nu er det rigtig svært for hende fordi at hun stadig vil være mere end min ven, og jeg ved ikke hvad jeg vil. Jeg har sagt helt fra, sagt at vi bare skal være venner. Men jeg har lyst til mere end det, forelskelsen er der bare ikke. Og jeg vil ikke gå ind i et forhold bygget på en løgn, for hvis jeg såre hende er jeg bange for følgerne. Hun er blevet såret før og jeg ved hun har selvmordstanker... Hvad nu hvis jeg udløser dem, og hun dræber sig selv? Jeg kan ikke klare den tanke, fordi hun betyder rigtig meget for mig. Jeg vil stadig gerne ligge og nusse med hende, og jeg vil fortælle hende at hun er smuk fordi hun ikke selv tror det. Men jeg kan ikke gøre det. Hun har det svært nok med at være min ven uden at jeg sender falske signaler... hvad skal jeg gøre, jeg vil så gerne kunne lide hende, som mere end en ven.

Jeg er så forvirret lige for tiden, jeg ved ikke hvad jeg vil med hende. Jeg ved ikke hvem jeg selv er. Og for nyligt er jeg også blevet forvirret i min kristne tro. Alt i mig er et kæmpe puslespil jeg ikke kan samle selv.

Hilsen en meget forvirret dreng...
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2013-05-11T15:36:09 1
Helene
Hej forvirrede dreng.

Det er en rigtig svær situation du står i... Et venskab bliver pludselig meget sårbart når følelser bliver indblandet. Især hvis de ikke er gengældt.
Jeg vil foreslå dig, at mærke godt efter om du kunne have følelser for din veninde... eller om du bare ville ønske du havde. Det kan gøre situationen meget værre, hvis der indledes et forhold til en person som man ingen følelser har for, så ender personen med at blive endnu mere såret i sidste ende... 

Forelskelse kommer dog ikke altid lige med det sammen. For nogen er forelskelsen øjeblikkelig som et lynnedslag, og for andre kommer den efterhånden som man lærer hinanden bedre at kende.
Hvis du er sikker på at du har følelser for din gode veninde og føler det vil kunne udvikle sig til mere, så vil jeg råde dig til at se hvordan det går... Måske snakke med hende om det, fortælle hende at i må tage den med ro, og se om følelserne kommer. At du  holder meget af hende og derfor gerne vil se hvad det kunne føre til.


Held og lykke med det hele. Jeg håber mit svar kan være til hjælp :-)
Mvh Helene.
2013-05-14T21:03:50 1
Cæcilie

Kære forvirrede dreng, 

Man kan ikke fremtvinge følelser som ikke er der. Og hvis du faktisk ikke er forelsket i hende, så er der ikke noget at gøre ved det. Så skal det bare ikke være jer to.

Men, nogen gange kan man (desværre) få kolde fødder lige så snart "jagten" er slut. I det at du fortæller hende hvad du føler og finder ud af at hun føler det samme, så er "jagten" på hende slut, og så kan man af og til, få kolde fødder. Enten fordi man inderst inde er bange for at blive såret, og derfor ikke vil gå ind i et forhod, eller fordi man simpelthen aldrig havde følelser for personen man man var vild med "jagten". Oftest er det fordi man er bange for at blive såret, at man får kolde fødder. Og når det sker, er det vigtigt ikke at trække sig, selvom man føler at man ikke har lyst til at få et forhold til personen. Hvis man kun var vild med "jagten" og faktisk ikke personen, er der ikke andet for, end at give slip.

Det kan være svært at kende forskel på disse to ting, og du må sætte dig ned og føle godt efter. det kan godt tage dage eller uger.

Husk på at det er din underbevidsthed der spiller dig et pus. Og at det ikke er med vilje at du kun var vild med "jagten" (hvis det er tilfældet), og ligeledes er det ikke med vilje at du pludselig får lyst til at trække dig, fordi du inderst inde er bange for at blive såret. Det er din underbevidsthed. Derfor skal der graves dybt, når du skal finde ud af hvad du egentlig føler.

- Hvis det finder ud af at du nok er vild med hende endnu, men bange for at blive såret, så må du presse dig selv ud i det, og komme du af din "comfort-zone", og blive der, indtil følelsen af at du ikke har lyst, går væk igen, for det gør den. 

- Hvis du nu faktisk ikke er vild med hende, så må du trække dig, og sørge for at fortælle hende klart og tydeligt at det ikke skal være jer, men at du gerne vil være venner. Du skal, som du selv siger, passe på med at sende forkerte signaler. Så undgå nær krops-kontakt. f.eks. at nusse i håret, putte osv.
 

Jeg håber at du kunne bruge mit svar og at du finder ud af hvad du vil.

- C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

"Jeg vil lige i starten pointere at jeg elsker den måde i støtter og kommer med tip til unge med problemer."

- Anonym