Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3569 spørgsmål og givet 6126 svar de sidste 12 år
2013-05-15T21:19:00: 2

Brevkassespørgsmål

Forelsket i min bedste ven??


Hey!

Jeg har en super god ven som jeg er blevet rigtig tæt med. Vi har kendt hinanden i godt og vel 2 år og han er bare fantastisk! Jeg har aldrig åbnet mig så meget op for en fyr før som jeg har for ham, jeg tror snart ikke der er en ting han ikke ved om mig.
Vi har haft et rigtigt godt forhold i lang tid hvor vi flirtede og sådan, uden at vi lagde mere i det, vi var jo bare venner.
MEN så blev nogle følelser blandet ind i det, jeg begyndte at få et lille crush på ham, men ville virkelig ikke ødelægge vores venskab, så jeg skubbede det hurtigt væk.
For et stykke tid siden fortalte han mig at han troede han havde følelser for mig. Jeg blev glad, men sagde at vi skulle tage det stille og roligt så længe han ikke var sikker, jeg ville virkelig ikke have vores venskab skulle gå i stykker pga, følelser.
Det var okay i en uges tid, men så begyndte han at sige ting som at han ville have mig nu, og at han virkelig godt kunne lide mig. Jeg begyndte at digte på en masse følelser for ham, for ikke at skuffe ham. Pludselig ombestemte han sig og så var der ingen ting. Hvilket efterlader mig meget forvirrende.
For det første er jeg stadig vred på ham, eftersom det var mig der ville tage det stille og roligt til at starte med, hvor det var ham der forhastede sig og ham der endte med at trække sig tilbage.. For det andet ved jeg ikke hvor mine egne følelser ligger nu. Kan jeg overhovedet lide ham som mere end en ven, eller er det bare følelser jeg jog frem for ikke at skuffe ham? Hvad end det er, vil det ikke gå væk, og det irriterer mig så grusomt meget, eftersom jeg bare gerne vil have vores venskab tilbage.
Jeg har bare svært ved at være sammen med ham, jeg ved ikke hvordan jeg skal opføre mig over for ham, jeg har svært ved at stole på ham og så er han ikke helt sikker på sine følelser, elller det er i hvert fald det han siger. Jeg tror bare ikke der er noget, men så længe han ikke har sagt det lige ud til mig, ved jeg slet ikke hvad jeg skal forholde mig til..

Jeg er så forvirret, hvis du gider læse min lange roman og måske har et super godt råd, ville jeg blive meget glad! ;)

Xoxo
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2013-05-20T18:46:24 1
Morten
Hej Kate,

Jeg synes du skal tage en snak med ham. Det er sker der nemlig intet ved. Jeg synes så også at I skal forblive venner, fordi det hele virker lidt kompliceret med hensyn til jeres følelser. 

Jeg har selv været forelsket i en, som jeg også fortalte det til, og vi blev også straks enige om at det bedste for os ville være at fortsætte som venner og den dag i dag er vi stadig venner. Så det at tage en snak om tingene fungerer altså rigtig godt.

Og det med dine følelser, du skriver jo selv at du opdigtede nogle følelser så han ikke troede at du ikke kunne lide ham, men jeg tror inderst inde så er du/var du forelsket i ham. Dog virker det lidt somom at din ven, måske lidt fortrød at I skulle have et kæresteforhold, fordi han måske bare kunne lide dig mere som veninde???

Mit gode råd til dig ville helt klart være og tage en snak med ham. Og mit andet råd ville være at du fortalte ham at du helst bare vil være rigtig gode venner med ham. Det tror jeg nemlig fungere bedst for jer to.

Venlig hilsen,
Morten
2013-05-21T20:34:57 1
Helene
Kære Kate. 

Jeg ser kun en løsning på dit dilemma, og det er at tale med din ven om det. At fortælle ham, at du er i tvivl om hvad han vil, og hvad du selv vil.
Samtidig synes jeg du skal mærke efter om du har nogen følelser for din ven, eller som du siger, at du blot har prøvet på at fremkald for ikke at miste ham. Der er ikke andre end dig, der kan fortælle dig hvad du føler, desværre. Selvom det ville gøre det meget nemmere, hvis jeg bare kunne fortælle dig, hvordan du har det.

Det er rigtig svært, når der bliver blandet følelser ind i et godt venskab... Så må man gøre op med sig selv, om følelserne er så stærke, at man vil sætte venskabet lidt i farer i håb om mere. Din ven må have følt det skulle være jer to som kærester, da han har valgt at fortælle dig, at han havde følelser for dig. Ønsker du et kæreste forhold, eller vil du gerne have jeres venskab tilbage? Det er hovedspørgsmålet og det vil jeg råde dig til at have klart, inden du tager snakken med din ven.


Held og lykke med det hele... Du er meget velkommen til at skrive tilbage om hvordan det er gået med jeres venskab eller kæreste forhold :-)

Mvh Helene :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

Kan personen lide mig?

Hej jeg er en pige på 14 år. (Går i 8 klasse)Jeg sidder ved siden af en mega sød fyr i klassen(s...

?

Jeg er begyndt virkelig at kunne lide den her dreng i min klasse. For omkring et halvt år siden fan...

Forelsket i min kvindelige lærer

Hej. Jeg er en pige på 17 år. Jeg har det problem at jeg er blevet mega forelsket i min kvindelige...

Føler mig udnyttet

Hej Jeg har kendt en fyr i længere tid, i perioder været sammen flere gange om ugen, og som t...

Forelsket i min bedste venindes kæreste...

Hejsa. For 2 måneder siden startede jeg på efterskole. Jeg har fået en rigtig god veninde, som je...

Er jeg syg eller forelsket?

Hej brevkassenJeg var for et dage siden til klassefest, også deltagende var en rigtig sød fyr fra ...

kysset med hans ven

hejjeg er lige startet på gymnasiet og jeg er så glad for det. jeg går i klasse med en rigtig sø...

Forelskelse

Hej. Jeg er forelsket. Jeg går i gymnasiet i 2.G og hende jeg er forelsket i går i min klasse. Jer...

Hvad gør man hvis man stadigvæk er forelsket i ens ekskæreste og han sagde han ville komme tilbage, men nu har fået en ny kæreste?

Mig og min kæreste slog op for ca 3 måneder siden og har haft det svært lige siden. Han sagde han...

"..tak for en mega fed brevkasse, den er super"

- Anonym