Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2014-05-25T23:41:45: 2014-06-01T20:36:35: 2

Brevkassespørgsmål

Skal jeg sige noget til ham?


Hej TheLove

Jeg mødte for lidt over to uger siden den her vildt søde og charmerende fyr. Jeg føler at vi snakker rigtig godt og han virker til at kunne lide mig og jeg kunne ikke være lykkeligere. Problemet er at jeg har på fornemmelsen at han drikker rigtig mange øl og jeg føler, selvom jeg selv elsker at leve livet spontant, at han lever lidt for meget i nuet og tager tingene alt for let. Sidst jeg var hjemme hos ham fik han brev om at han var kommet i rki og han virkede fuldstændig ligeglad. Han har ikke noget job og er for tiden ikke under uddannelse, da han ikke bestod grundforløbet der hvor han søgte ind. 

I weekenden tog han med nogle venner ud for at drikke øl og skrev efterfølgende på facebook at "man ved det har været en en god fest når man ikke ved hvordan man kom hjem". Selvfølgelig må han gerne tage i byen med vennerne og drikke øl, det gør jeg også selv ind i mellem, jeg er bare nervøs for mængden han drikker og for hans økonomi, men jeg føler heller ikke jeg kan blande mig når jeg ikke har kendt ham længere. 

Skal jeg sige noget eller lade ham leve sit liv som han vil? Jeg vil jo helst heller ikke ødelægge noget imellem os.
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2014-05-28T08:24:18 1
Charlotte
Kære "den bekymrede", 

Først vil jeg sige, at hvor er det dejligt for dig at du har mødt en sød fyr. Derefter vil jeg sige at jeg godt kan forstå at du er lidt bekymret, men jeg tænker at konfrontere ham med det, (når du egentlig ikke rigtigt ved så meget om ham:)) måske ikke er den bedste idé endnu, da du, som du nævner, kun har kendt ham i to uger. Men dét jeg tænker du kan gøre, er at forsøge at tale med ham om, måske hvad han drømmer om at blive og på den måde måske opmuntre ham til at enten komme i gang med en uddannelse eller få et job. Det lyder til at han er et sted, hvor han ikke rigtigt ved hvad han skal og jeg tror ikke det er fordi han har et problem eller noget, han ved nok bare ikke hvad han skal lave. Men derfor synes jeg det kunne være godt, hvis du kunne, må en stille og rolig måde, ude at virke anklagende, får drejet en samtale over på, hvad han godt kunne tænke sig med sit liv og måske hvor han kan søge job, eller komme i gang med en uddannelse. Måske han ikke gør så meget til at starte med, men han skal også bare selv være motiveret for at komme i gang, før der sker noget og måske der går lidt tid før han gør det. Hvis i bliver ved med at være sammen, synes jeg godt du må presse mere på, når i har lært hinanden bedre at kende, men husk på at det er hans liv og de færreste mennesker har lyst til at der kommer en og siger hvad de skal gøre. :) Så hellere støtte ham og opmuntre ham, så er jeg sikker på at i nok skal finde ud af det. 

Held og lykke med det
Hilsen 
Charlotte Amalie
2014-06-01T19:03:36 1
Birgitte
Kære den bekymrede

Det godt du har mødt en vildt sød fyr, men uheldigt at det går sådan for ham i hans liv. Hvis du virkelig er bekymret for ham - både omkring hans økonomi og helbred. Så synes jeg du skal tage en snak med ham. Det heller ikke godt at lade det ligge, da der risiko for han kan komme til skade, mens han er fuld eller hans helbred bliver dårligere. 

Synes du skal tage snakken, og fortælle ham at du er bekymret for ham. At du gerne vil være der for ham, og at du holder af ham. Så han ved at du virkelig er der for ham, og at du er bekymret for ham. Det også godt for ham at indse, at han har en der holder af ham, og dermed skulle tage det mere roligt med at tage til fester, og tage det mere seriøst med sin fremtid. 
Håber at kunne hjælpe!

Knus
Birgitte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

KAN IKKE VIL IKKE

Jeg er åbenbart blevet forelsket i en dreng men indeni hader jeg han lidt. Det er måske lidt hård...

Overtænker

Hej, hvor skal jeg starte…. Jeg skriver med en dreng som er super sød (har fælles venner med ham...

HJÆLP!

Kære brevkasse.Jeg er “vild” med en dreng fra min klasse men Inden i så hader jeg ham LIDT!Jeg...

Hvordan for man en dreng til at kunne lide en?

Jeg er lige skiftet skole og er den nye pige, og der er den her dreng der bare er død lækker. Jeg ...

Hvad skal jeg gøre????

Hej brevkasse håber i kan hjælpe.Jeg er i en situation hvor jeg altid har haft en godt øje til en...

Hvordan snakker jeg med ham?

Hej jeg er en pige på 15 som går i 8 klasse. Jeg har er crush på en af drengene i min klasse, jeg...

min drøm om at være kærester med en pige fra min klasse

hej jeg er en pige på 12 år, jeg har haft nogen drømme om at jeg har været kærester med en fra ...

Ved ikke hvordan jeg spørg

Hej jeg er pige på 11 år er forelsket i en dreng fra min klasse jeg er sikker på han også kan li...

Forelsket eller ej?

Hej brevkasse Der er en dreng fra min klasse som jeg tror jeg godt kan lige. Men mine forældre...

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym