Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2014-06-10T02:38:16: 2014-06-10T19:34:16: 2

Brevkassespørgsmål

Vild med en ven som har en kæreste


Hej TheLove,

Jeg skriver, fordi jeg bare er så forvirret og ked af det over noget som er sket.
jeg har en virkelig god ven i min klasse (dreng), som jeg holder meget af. I 1.g. var vi bare venner og jeg tænkte slet ikke på ham som mere end det.. men med tiden begyndte vi at hænge mere ud og jeg blev mere og mere glad for ham og omvendt. Så begyndte han at sige, at han var meget tiltrukket af ham og holdt meget af mig, og jeg tænkte ikke videre over det - blev bare glad. Men her i 2. g er jeg begyndt at kunne lide ham ud over det sædvanlige, og vi kom til at kysse på en studietur, da vi begge var meget fulde. Desværre har han en kæreste, og jeg har rigtig dårlig samvittighed, da vi også kyssede igen da vi kom hjem. Nu er han begyndt at tage utrolig meget afstand til mig, og det kan jeg godt forstå, da han jo stadig elsker sin kæreste - selvom han også er forelsket i mig, som han har sagt. jeg er bare så forvirret og føler mig samtidig også rigtig udnyttet på en eller anden mærkelig måde. kan slet ikke bære at skulle gå rundt og se de to kysse og komme videre, da han nu har fortalt hende at vi har kysset, hvilket jo er fint - men er bare så ked af det. for han har jo tænkt sig at blive med hende, og jeg føler mig bare så åndssvag at jeg troede han ville se, om vi to kunne fungere eller noget.. vi har aftalt at vi godt kan være venner (selvfølgelig ikke lige så intime som før) men jeg kan slet ikke overskue at skulle lade som om jeg ikke kan lide ham og se de to gå rundt og kysse - jeg respekterer selvfølgelig kæresten og har sagt undskyld. men jeg er jo forelsket.. ved ikke hvad jeg skal gøre.. vil ikke miste ham som ven, og kan heller ikke få ham ud af hovedet som potentiel kæreste.. 
håbløst og virkelig irriterende!
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2014-06-10T12:06:05 1
Lotte
Hej Spirrevip,

Det lyder ikke helt let at være dig lige nu.
Jeg kan godt forstå, at du føler dig lidt udnyttet, når han først viser meget interesse for dig og derefter tager afstand fra dig. Han er sikkert næsten ligeså forvirret som dig, da han ikke havde regnet med at skulle være forelsket i to på samme tid. Det lyder dog også til, at han allerede har valgt mellem jer, så det kan du jo heller ikke bede ham om. Jeg kan godt forstå, at du er såret og det er svært at se dem sammen, men desværre er realiteten nok sådan, at du bliver nødt til at finde en måde at acceptere det på. På den anden side, så tror jeg også, at det er bedre, at du er afklaret med at han har valgt sin kæreste, på sigt vil det kun såre dig endnu mere, hvis han stadig er i tvivl og går lidt frem og tilbage mellem jer.
 
Det er virkelig også svært at skulle lade som ingenting og det vil ikke være let at fortsætte som venner, som om intet er hændt. Måske du også skal have ham lidt på afstand, så du lige kan få lov at sluge dette og om ikke andet bare opnå en lille accept af det skete. Jeg tror, at det er vigtigt, at han ved hvor svært du har ved situationen, så han også kan forholde sig til det, i behøver ikke bryde venskabet, men få tingene helt afklaret, og finde ud af om i står samme sted.

Jeg ved det må en svær situation du er i og jeg håber i finder frem til en løsning, som du også kan holde ud.

Kærlige hilsner fra
Lotte
2014-06-10T18:16:03 1
Josefine
Hej spirrevip

Øv, hvor er det bare ærgerligt. Der er næsten intet værre end når man er forelsket i en person, som man bare ikke kan få af en eller anden årsag. Og det gør det bestemt ikke bedre når man skal se den person med en anden.. 

.. MEN hvis han har meldt ud af det er sådan han vil have det, er der ikke noget du kan gøre, eller skal gøre. Han har sgu ikke været så smart i den her situation, men sket er sket og nu er det vigtigt at du kommer videre. Jeg synes ikke at du skal gå rundt i den tro at det kan blive til noget imellem jer på et tidspunkt, for så ender du i samme situation som nu. Jeg synes at du skal finde ud af hvad du kan fungere med - kan du klare at være venner med ham? Eller kan du ikke? For nogle gange vil man rigtig gerne være ven med den person man kan lide, men det kan også blive for hårdt. Så se tiden an, se hvordan du har det undervejs, for din forelskelse skal nok gå over på et tidspunkt, det kan bare godt tage noget tid. Måske skal du have lidt tid væk fra ham og få dine tanker på noget andet for en tid, og så kan I optage jeres venskab igen på et senere tidspunkt når du er klar.

Uanset hvad du finder ud af, skal det nok gå over og du vil på et tidspunkt finde en rigtig sød kæreste, som du bliver ligeså glad for!

Knus og kram, Josefine 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym