Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2014-06-25T23:49:30: 2014-06-28T22:06:29: 3

Brevkassespørgsmål

Han er 4 år ældre


Hej, jeg er en pige på 14 år, som er blevet forelsket i en dreng på 18, jeg har tænkt meget over om han er for gammel til mig, eller om det er okay? Han er en rigtig god ven, og jeg savner ham ret tit. Je tænker hele tiden på ham. Og ved ikke hvad jeg skal stille op.

Er det okay at. Der er 4 år i mellem please hjælp?
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2014-06-26T18:49:19 1
Kia
Hej Sophia 

Der er slet ikke noget galt i at have en ældre kæreste. Piger søger ofte efter drenge der er lidt ældre end dem selv pga. de er mere modne. Det er dejligt du er glad for ham. Den eneste ting som jeg vil understrege er at den seksuelle lavalder ligger på 15 år, så i må ikke gå i seng sammen. Hvis i begge er indforstået med det ser jeg ikke hvorfor i ikke skulle kune blive kærester :) Men du skal selvfølgelig passe på dig selv.

Kærlig hilsen Kia
2014-06-26T18:57:40 1
Josefine
Hej Sophia :)

Som 18 årig er man et andet sted i sit liv end da man var 14 og man er derfor interesseret i andre ting, så min erfaring er at det sjældent holder særlig længe. En anden ting er at hvis I skulle finde sammen, og overveje at have seksuelt samvær, så vil det være ulovligt, idet du er under den seksuelle lavalder, og han juridisk set er voksen, og vil kunne blive dømt.

Jeg synes du skal vente med at indlede et forhold til ham til du er ældre, eller lade det ligge, for du skal nyde din barndom, og ikke skynde dig at blive voksen, hvilket man kan komme til at opleve ved at skulle være i et forhold med en, hvor aldersforskellen er større. Og derudover fordi det er ulovligt, i tilfælde af at I skulle gå det næste skridt.

Knus, Josefine
2014-06-28T17:51:26 1
Birgitte
Hej Sophia

Jeg synes ikke en aldergrænse altid skal sætte en stopper for kærlighed, jeg er selv 21 år og min kæreste er 25, så der også 4 års forskel. Men nu det jo anderledes hos dig, da du er 14 år. Det vil sige, du kan godt være sammen med ham, kramme ham, kysse ham men du kan ikke være intim med ham, da der er en lov omkring det. Du skal være 15 år, og derefter kan du have et mere intim forhold med ham, hvis det er noget du ønsker. Men synes slet ikke, der er noget galt med alderforskellen, så længe man er forelsket i hinanden. 

Knus
Birgitte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym