Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2014-09-14T21:32:51: 2014-09-16T22:00:48: 2

Brevkassespørgsmål

Forelsket i en anden


Hej
Jeg har været sammen med min kæreste i 5 år. Det er meget seriøst og jeg ved, at jeg ikke kan få bedre end ham. Vi bor sammen og har gjort det længe. Jeg har for cirka et halvt år siden mødt en fyr på skolen. Han er meget længere i uddannelsen end jeg er. Vi har ikke rigtig snakket sammen, men jeg kan mærke, at der er noget over ham. For 3 måneder siden var han på udenlandsk ophold og jeg savnede ham rigtig meget. Jeg tænker rigtig meget på ham.. Er der normalt?? Jeg så ham på skolen forleden, hvor han var kommet hjem igen. Mit hjerte hamrede afsted og jeg kiggede hurtigt ned på mobilen igen. Jeg ved at der er mega forkert fordi jeg har en kæreste. Hvis min kæreste vidste det, ville han blive meget såret. Jeg kan bare ikke gøre for hvad jeg føler. Jeg håber hele tiden på at se ham når jeg er på skolen og dagdrømmer også om at vi er sammen.. jeg kan ikke rigtig snakke med nogen om det fordi jeg ved at mine veninder vil dømme mig og se forkert på mig.. hvad skal jeg gøre?
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2014-09-15T23:33:39 1
Lotte
Hej Marie,

Du har efterhånden været sammen med din kæreste en del år, derfor tror jeg også, at det er ganske normalt at tænke på andre fyre på denne måde også. Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende, da du ikke synes det er fair overfor din kæreste. Du siger selv, at du ikke kan få bedre end din nuværende kæreste, derfor synes jeg heller ikke, at der er grund til at opsøge kontakt hos ham på skolen. Da du skriver, at i heller ikke rigtig har snakket sammen, så er det endnu sværere at håndtere måske, du skaber måske et billede og nogle forestillinger om ham, der slet ikke er der? Det kunne måske så også netop være en måde at løse det på? At komme i snak med ham og se om han egentlig er det, du tror han er. Det er i hvert fald svært at fornægte sine følelser og reaktioner, når man møder et andet menneske.

Dog kan det jo betyde to ting, hvis du tager kontakt til ham på skolen, enten er han virkelig så interessant og dejlig, som du håber på og måske tænker han er, eller også, kan han vise sig at være en helt anden og du vil måske ikke længere have disse tanker om ham? Du skal dog gøre op med dig selv, om du har lyst til at udfordre skæbnen, når du nu ved hvad du føler bare ved at se ham, så vil du nok også føle, at du overskrider en grænse og går lidt bag om ryggen på din kæreste.

Overvej det grundigt, og glem ikke din fantastiske kæreste i alt det her. Det kan være svært bare sådan at beslutte sig for ikke at have nogle bestemte følelser, men prøv at opvej det med, hvor meget du føler for din kæreste og hvor lidt du har lyst til at miste ham.

Jeg håber, at dette var en lille hjælp.

Kærlige hilsner fra
Lotte   
2014-09-16T06:59:33 1
Nanna

Hej Marie

 

Først og fremmest så er 5 år jo lang tid i din alder, og man kan hurtigt komme ind i en rutine hvor man glemmer at pleje ens forhold, og nye personer bliver mere spændende og tiltrækkende.

Mit råd vil helt sikkert være at du sætter dig ned, og mærker efter inde i dig selv, og stiller dig selv det spørgsmål ”elsker jeg min kæreste eller er han mere min bedste ven og jeg kan godt lide at bruge tid sammen med ham” det kan være meget svært at kende forskel når man har været sammen så længe, og man kan ikke forestille sig en hverdag uden ham, men når du får en forelskelse for en anden må der være noget du mangler i dit eget forhold. – du skriver at du ved at du ikke kan få bedre end ham, men det skal jo ikke være en grund til at man er sammen.

Du må også finde ud af hvordan dine følelser for den anden fyr er- du skriver at i ikke rigtigt har snakket sammen, så måske er det bare din forestilling om ham du er forelsket i og ikke i ham. Derudover skriver du at du er bange for at dine veninder vil dømme dig, men hvis det er dine veninder vil de altid høre på dig og hjælpe dig igennem dine hårde perioder og måske vil de kunne hjælpe dig med at se tingene anderledes.

Så hvis det var mig ville jeg prøve at finde ud af hvilke følelser jeg virkelig har for min kæreste, og hvis jeg elsker ham, og ikke kunne forestille mig et liv uden ham ville jeg prøve at finde ud af hvad det er jeg mangler siden jeg kan blive forelsket i en anden. Er det fordi du er bange for at blive bundet allerede? Er det fordi i ikke laver nok ting sammen som fx ude og spise? Er det fordi i bruger for meget tid sammen? Hvad er det du mangler? Og hvis du beslutter dig at blive sammen med din kæreste så må du finde en måde at glemme den anden fyr på- måske ved at snakke med ham? Måske er han slet ikke sådan som du forestiller dig det. Det er hvert fald lang tid du har haft det sådan her og det kan være hårdt at gå rundt og tænke over hele tiden.

 

Jeg håber du kan bruge mit svar

 

Alt held og lykke med det

 

-       Nanna


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym