Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4534 spørgsmål og givet 7105 svar de sidste 16 år
2019-02-10T08:36:52: 2019-02-11T23:24:19: 1

Brevkassespørgsmål

Ham

Indsendt af pige12 år


Hej. Jeg er en 12 år gammel pige der er helt vild med en dreng han er en af mine bedste venner. Han betyder virkeligt alt derfor tør jeg ikke fortælle hvordan jeg har det. Han kan lide min bedste ven en meget populær rund pige som alle elsker. Hun er ikke vild med ham. Jeg vil gerne gøre indtryk på ham så han for øjnene op for mig. Han startede for cirka 1,5 år siden. I starten virkede det som om han kunne lide mig han var vist lidt af en rebel på sin gamle skole men nu er han blevet meget mere som mig og lidt mere lovlydig. Jeg kan virkelig godt lide ham og jeg kan ikke lade ham gå. Hvad skal jeg gøre
pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2019-02-11T13:04:48 1
Lotte

Kære du,

Følelser kan være en svær størrelse at få styr på. Som regel er det en dejlig følelse at kunne lide en anden. Det svære er dog at vide om dine følelser kan gengældes. 

Da jeg ikke kender den dreng, som du omtaler, så kan det være lidt sværere at give et bud på, hvad du kan gøre for, at han får øjnene op for dig. Samtidig med, at du ikke skriver noget om, hvor meget kontakt i allerede har til hinanden, og på hvilken måde. Dog kan et første skridt være at skrive til ham, men da du skriver, at han er en af dine bedste venner, går jeg ud fra, at du allerede skriver med ham sommetider? Hvis det alligevel skulle være tilfældet, at I ikke har skrevet så meget sammen, så kan det være, at I på denne måde kan starte med at have mere kontakt med hinanden, og dermed lære lidt mere om, hvordan I er hver især er som personer, hvad I kan lide og generelt bare hvilke interesser I har. Næste skridt kan være at spørge om han har lyst til at ses med dig en dag - og måske gøre det tydeligt, at det er en aftale, der kun omhandler ham og dig. Det kan fx være en gåtur efter skole eller lignende, så er det måske lidt lettere at være i, end hvis I skal være hjemme hos en af jer. Som udgangspunkt behøver du ikke at fortælle om dine følelser for ham i første omgang, men blot finde en måde, hvor I kan lære hinanden bedre at kende på. Ved at starte ud med at skrive med ham eller spørge om I skal gå en tur sammen, så kan du stille og roligt finde ud af, om han gengælder nogle af dine følelser. 

I sidste ende kan du nå til et punkt, hvor du gerne vil fortælle om dine følelser for ham, hvilket stadig kan være svært. Langt de fleste mennesker frygter at få en afvisning, og det er selvfølgelig derfor noget, man gerne vil undgå at få. Alligevel kan det være en god ting at få afklaret, hvordan jeres forhold er til hinanden. Enten kan det få et positivt udfald, hvor det rent faktisk viser sig, at han har de samme følelser for dig. Omvendt, hvis han ikke kan gengælde følelserne, så bliver du mere afklaret, og så kan du så småt forsøge at komme videre - og evt. få øjnene op for en anden.

Jeg håber, at dette var en lille hjælp :-)


Kærlige hilsner fra

Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym