Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3435 spørgsmål og givet 5923 svar de sidste 12 år
2019-07-11T04:26:26: 2019-07-15T16:32:07: 1

Brevkassespørgsmål

Ulykkelig forelskelse..

Indsendt af pige13 år


Kære ungzone

Jeg er en pige på 13 år, som er rigtig forelsket i denne her dreng fra min klasse. Jeg føler vi kan stole på hinanden, og vi smiler, siger hej og vinker til hinanden en gang imellem. Jeg føler han ser mig som en ven, og at han flirter med andre piger. (Som er stik modsatte af mig)

Jeg begynder også at drømme rigtig meget om ham? Enten er de gode eller dårlige, fx en god: der holder vi i hånden eller flirter med hinanden. En dårlig: han kan ikke fordrage mig, og er kærester med en pige fra min klasse. 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Kan næsten ikke se en film, uden at tænke på ham. 

Kan i hjælpe? Hvad skal jeg gøre? Kan han lide mig?

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2019-07-12T13:47:29 1
Lotte

Kære du,

Kærlighed er ofte en svær størrelse.

Ud fra det du skriver, så er det lidt svært at vide, hvor meget I egentlig snakker med hinanden udover at hilse. Snakker eller skriver I sommetider sammen? På denne måde er det måske lidt lettere at finde ud af, hvad der er på spil mellem jer. 

At du drømmer om ham er også helt naturligt. Vi drømmer ofte om de ting, som vi tænker på, når vi er vågne. Dine gode drømme kan være tegn på de ting, som du drømmer om og håber sker mellem jer. Hvor de dårlige bliver et symbol på de ting, du frygter. Du kan være bange for, at han finder sammen med en anden pige. 

Jeg kan desværre ikke svare på, om han har følelser for dig eller ikke. Hvis du har mod på det, så kan det være, at du kan prøve at skrive en besked til ham. Helt stille og roligt. Det kan omhandle noget, der er sket i skolen, lektier i har for, hvad han laver osv. I første omgang tænker jeg, at det handler om at lære ham bedre at kende og få skabt en kontakt til ham, så han lægger mere mærke til dig. 

Umiddelbart lyder han også som en lidt populær dreng, hvis du føler, at han flirter med andre piger i klassen. Det kan være, at han selv har lidt svært ved at finde ud af, hvad han egentlig gerne vil og søger. 

Så igen, vil mit råd være, at du kan prøve at opsøge ham lidt mere. Det kan også være, at det er lettere at forsøge at blive en del af samtalerne i skolen, hvis det kan være for grænseoverskridende at skrive til ham. Hvis det lykkedes dig at få skabt noget mere kontakt til ham enten gennem nærvær i skolen eller via beskeder, så kan du på denne måde måske på en fornemmelse af, hvad han lægger I jeres relation. Når du endnu længere, så kan du prøve at spore dig lidt ind på, hvad han tænker om dig. Eventuelt fortælle ham om dine følelser. 

Det kan være rigtig svært at fortælle om sine følelser, da man ofte er bange for at blive afvist. Det er en risiko som vil være der, men på den anden side, så kan det også være en hjælp at få afklaret, hvad det hele handler om. Det kan gå to veje, enten kan det blive positivt, fordi det kan vise sig, at han har de samme følelser. På den anden side, kan det være, at han ikke har de samme følelser, og derfor afviser dig, men det kan du se som en hjælp for dig, til at komme videre. Dog synes jeg ikke, at du skal starte med at fortælle om dine følelser, men derimod starte med at lære ham bedre at kende, ved at snakke og skrive med ham om fx dagligdagsting.

Jeg håber, at dette var en lille hjælp.

Kærlige hilsner fra 

Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym