Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2019-10-28T10:22:41: 2019-10-31T12:11:03: 2

Brevkassespørgsmål

Komme over et crush.

Indsendt af pige14 år


Hejsa jeg er en pige på 14 år som har et lille problem.

Får noget tid siden begyndte jeg at kunne lide den her dreng fra min klasse, og vi var meget gode venner og havde det godt sammen, jeg holdte mine tanker om ham for mig selv, så der er ingen der ved dette.

men jeg syntes at jeg havde det rigtig godt og at han flirtede lidt tilbage. og så finder jeg ud af at han kan lide en af mine veninder, og hun kunne også lide ham, selfølgelig... så jeg valgte jeg at hjælpe dem sammen, og det gik galt og de kom op at skændes og min veninde kunne ikke lide ham mere og han kunne ikke lide hende, så jeg tænkte (Perfekt!)

men nu her er de begyndt at flirte lidt, og jeg er mega træt af det, så jeg skal bruge råd til at komme over ham, det er det eneste at gøre.

tusind tak på forhånd! <3

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2019-10-28T20:25:45 1
Regitze

Hej med dig, 

Jeg kan godt forstå du synes det er en træls situation. Det må være svært at se på, at din veninde flirter med en dreng du kan lide. Det kan godt være svært bare sådan lige at komme over nogle, da vi ikke selv kan styre vores følelser. Når man har lidt "kærestesorger", kan det hjælpe bare at give sig selv lov til at have det som man har det - acceptere at du er ked/træt af det. Derudover kan det være en god idé at tale med nogle om det, for selvom det måske virker som om det ikke kan gøre en forskel, så kan det tit hjælpe med at man ikke længere føler sig alene med eller opslugt af negative følelser. Så kan de føles lidt lettere, og man kan komme videre. 

Du kan evt. også undgå at være for meget sammen med hende i en kort periode, indtil dine følelser omkring ham og hende er kommet lidt mere på afstand. Hvis det virker underligt bare sådan at skulle trække dig lidt (ikke nødvendigvis droppe al kontakt, men undgå at være for meget sammen med dem, så du bliver ked af det), kan du måske fortælle din veninde om dine følelser? Det kan godt være meget svært, så det er ikke noget du skal gøre, medmindre du har mod på det og føler det giver mening for dig. 

Jeg håber du kunne bruge mit svar, og at du finder en løsning - ellers er du altid velkommen til at skrive herind igen :-)

Mange hilsner fra Regitze 

2019-10-31T09:37:21 2
Lotte

Kære du,

Det lyder som en svær situation, du er i. Man kan ikke selv styre, hvem man får følelser for, hvilket også kan være frustrerende sommetider.

Ud fra det du skriver, har været vigtigt for dig at være en god veninde. Det er en rigtig god kvalitet at kunne sætte sine egne behov til side, for at gøre noget godt for andre. Det er dog også vigtigt at passe på sig selv. Jeg tænker, at det måske har været lidt for gavmildt af dig at prøve at sætte din veninde sammen med den dreng, som du også har følelser for. På den måde opnår du at blive endnu mere såret, hvis deres forhold holder. Samtidig bliver du også glad, når forholdet ikke længere holder, og derfor tænker jeg, at du har gjort det endnu hårdere for dig selv, ved at hjælpe dem sammen.

Jeg kan godt forstå, at det er rigtig hårdt at se, at de er begyndt at flirte med hinanden igen. Ved du om din veninde gerne vil være sammen med ham igen? Eller er det dig, der føler, at de flirter? Det kan være, at det kan berolige dig mere, hvis din veninde rent faktisk ikke er interesseret i, at der skal ske mere mellem hende og ham, end der er nu. Uanset hvad, så er det rigtig hårdt at se på, at den man har følelser for, måske har følelser for en anden. 

Du skriver selv, at det eneste du kan gøre, er at komme over ham. Det har du måske ret i, da denne situation også involverer din veninde. Alligevel bliver jeg nødt til at nævne, at der også er den mulighed at fortælle det til din veninde eller til den dreng, som I begge kan lide. Det kan godt være, at du bliver afvist i forsøget på at gøre det, men i det mindste kan det måske hjælpe til at komme videre. På den måde vil du blive mere afklaret omkring det hele - og ikke hele tiden gå og tænke, men hvad nu hvis han også kan lide mig? 

Hvis du ønsker at komme over den her dreng, du har følelser for, er det vigtigt, at du giver dig selv lov til at være ked af det. Et stort skridt i den rigtige retning er at acceptere, at det måske ikke skal være jer to. Tit hjælper det også, at "fjerne" den dreng, man har følelser for, fx på de sociale medier, så du ikke hele tiden bliver mindet om ham. Det er dog ekstra svært for dig i denne her situation, når du går i klasse med ham. Det kan derfor tage længere tid at komme videre, når du bliver mindet om ham hver dag. 

En anden ting der er vigtig, er at snakke med nogen om det. Du skriver, at du ikke har snakket med nogen om det før, hvilket kan være med til at gøre det endnu hårdere at være i - du har dog skrevet herind til os, hvilket er en god start på at komme videre. Det kan også være en god idé at skrive dine tanker ned. Det du skriver ned, skal blot være til dig selv. Du behøver ikke at dele det med andre, og her kan du på den måde få afløb for din ked af det, vrede og frustrationer eller hvilke andre følelser, du har omkring det. 

Jeg håber, at dette var en lille hjælp :-)

Kærlige hilsner fra

Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

Hvad skal jeg gøre????

Hej brevkasse håber i kan hjælpe.Jeg er i en situation hvor jeg altid har haft en godt øje til en...

Hvordan snakker jeg med ham?

Hej jeg er en pige på 15 som går i 8 klasse. Jeg har er crush på en af drengene i min klasse, jeg...

min drøm om at være kærester med en pige fra min klasse

hej jeg er en pige på 12 år, jeg har haft nogen drømme om at jeg har været kærester med en fra ...

Ved ikke hvordan jeg spørg

Hej jeg er pige på 11 år er forelsket i en dreng fra min klasse jeg er sikker på han også kan li...

Forelsket eller ej?

Hej brevkasse Der er en dreng fra min klasse som jeg tror jeg godt kan lige. Men mine forældre...

Forelsket i en niende klasse

Hej UngZone. Jeg er en pige på 13 næsten 14 år og går i 8 klasse. Er forelsket i en af 9 klasser...

Kan han mon lide mig

Hej brevkasseJeg er en pige på tretten år, og er vild med en der er et år ældre end mig. Jeg har...

Glemmer ham aldrig

Hej ungzone Jeg har været forelsket i denne her fyr, som er 2 år ældre end mig. Jeg har vær...

Hvorfor tror jeg at han kan lide mig???

Hej UngZone:) Jeg er kommet over min flirt som ikke blev til noget alligevel og alt går virkelig go...

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym