Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2020-01-26T17:27:54: 2020-01-28T13:14:22: 2

Brevkassespørgsmål

Bi eller ik bi?

Indsendt af pige13 år


Okay så jeg er ik sikker på om jeg er bi. Piger er mere tiltrækkende og jeg kan godt se mig selv kysse med en pige men ik et forhold... Vil bare gerne vide hvordan jeg kan finde ud af om jeg er bi eller ik...
pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2020-01-27T01:36:29 1
Gustav

Hey du!

 

At finde ud af sin egen seksuelle orientering kan være virkelig forvirrende. Jeg ha selv stået der, hvor du står, og mit korte svar er, at der er ikke nogen nem måde at finde ud af, hvad du er til.

 

Det første jeg vil sige er, at seksualitet er ikke kasser, som man kan placeres i. Det er mere et spektrum. Derfor kan du sagtens finde piger tiltrækkende, men foretrække drenge rent forholdsmæssigt. Du er også ung, så det kan også være du er nysgerrig og bare finder piger nysgerrig nu. Omvendt kan det også være, at du en dag finder den rigtige pige og begynder at kunne se dig selv være i forhold med en pige.

 

Så det er ikke til helt at sige. Derfor er mit bedste råd, at du prøver så vidt muligt ikke at tænke så meget i, hvad du er, men hvad du føler. Hvis du finder piger interessant lige nu, så prøv at følg den følelse og se, hvad den fører til. Hvis du så finder en dreng interessant, så prøv at følg det og se, hvad det fører til.

Derudover så vil jeg anbefale dig at prøve at finde nogle, der har været i samme situation som dig. Du kan tjekke LGBT ungdom ud her: https://lgbtungdom.dk/. De har mange tilbud, hvor unge som dig kan mødes og skabe venskaber. Her kan du møde andre unge, som står i samme situation som dig eller står på den anden side. De kan hjælpe dig og støtte dig i processen til at finde ud af, hvem du er. Du kan også kontakte dem, hvis du har brug for nogle at snakke med/rådgivning.

 

Så overordnet set, så vil jeg råde dig til ikke at fokusere på at putte dig i en kasse, men i stedet være nysgerrig og udforsk dine følelser. Derudover at finde nogle andre unge, som kender til det, som du er igennem, og som kan støtte dig. På et tidspunkt skal du nok finde ud af, hvem du er og hvad du er, men det er en process :-)

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :) Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

2020-01-27T07:12:51 1
Zhino

 Hej med dig,

Det er svært at svare på, da jeg vil mene, at det er noget, som kun du vil kunne svare på. Jeg tænker, at det er noget du vil kunne mærke på dig selv - og for nogle kan det også ændre sig over tid. Men jeg vil ikke mene, at det er nødvendigt at sætte et etiket på det. Jeg synes derimod, at du skal handle på dine følelser om end det så er en dreng eller en pige. Jeg er sikker på, at jo ældre du bliver og jo mere erfaring du får, jo klogere bliver du også på det spørgsmål, du stiller. Jeg vil ikke kunne fortælle dig, hvad du er, da det er et meget personligt spørgsmål, som kun du vil kunne svare på. Jeg tror, at det at være biseksuel kan komme til udtryk på mange forskellige måder - og nogle vil måske mene, at man kun kan betragte sig som værende biseksuel, hvis man kan se sig selv i et forhold med både piger og drenge. Mens andre måske vil mene, at fantasier og tanker om at kysse både piger og drenge vil kunne betragtes som det at være biseksuel. Men jeg synes ikke, at det er nødvendigt at sætte et 'label' på dine følelser og tanker. Gør det, som du synes føles rart og rigtigt for DIG. 


De venligste hilsner

Zhino

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

"Det er første gang jeg benytter denne hjemmeside, men har hørt en masse godt om den!"

- Anonym