Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6598 svar de sidste 13 år
2020-02-20T01:51:58: 2020-02-22T12:22:49: 1

Brevkassespørgsmål

Kan en 11 og 18 årig være sammen

Indsendt af pige11 år


Jeg er blevet forelsket i en 18 årig og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for det virker også til at han kan lide mig?????
pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2020-02-21T06:14:38 1
Veenuha

Hej med dig

Du er i en meget ung alder og jeg synes derfor du skal tage det stille og roligt. Du er i en alder, hvor det er fornuftig at skabe venskaber og fokusere på skolen. Du er muligvis ikke moden nok til at kunne håndtere de problemer, som ofte opstår i et forhold og det kan derfor skabe unødvendig problemer i dit liv i en meget tidlig alder, som du kunne have undgået. Når det så er sagt, siger jeg ikke at det er forkert at blive forelsket, men jeg mener blot, at man skal være en smule realistisk. På nuværende tidspunkt kan jeg forestille mig, at i begge er på forskellige stadier i jeres liv, og du skal derfor vente med at indgå i et seriøs forhold, før du er blevet moden nok til det. I den alder forveksler man ofte at være tiltrukket af nogen med forelskelse og det kan være svært at ignorere det, men jeg synes det er det bedste at gøre nu ellers er jeg sikker på at du vil komme til at fortryde det. Da han er 18 år og du er 11 år, er det strafbart, hvis I indgår i et seksuelt forhold sammen.  Derfor synes jeg, at i skal starte ud med at være gode venner og lære hinanden bedre at kende. Når man er venner, er mange ting ofte mindre kompliceret og du kan på den måde også lære ham bedre at kende.  Du siger, at det virker til at han også kan lide dig, men kan du med sikkerhed konstatere det? Når man er forelsket, kan man ofte overfortolke situationer, så medmindre han har sagt det direkte til dig, kan du nok ikke vide det. Overordnet set synes jeg at du skal nyde din ungdom, vente til i begge er modne nok til at kunne indgå i et forhold og foreblive venner. 

Jeg håber denne besvarelse kunne hjælpe dig lidt og ellers er du velkommen til at skrive igen :) 

 

Hilsen Veenuha

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym