Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3518 spørgsmål og givet 6062 svar de sidste 12 år
2020-08-04T19:43:42: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg crusher på en ældre fyr. Hjælp!

Indsendt af pige13 år


Hejsa

Jeg har kendt den her fyr i 3 år. Han er ikke ligefrem hot eller noget men han er lige min type. Sjov, selvsikker og vi har fælles interesser. På det sidste stykke tid har jeg udviklet følelser for ham og har haft ikke-børnevenlige drømme om ham. Det eneste ved det hele er at han er 10 år ældre end mig. På det seneste er vi blevet meget tætte. Lige siden hans eks forlod ham har vi betroet os til hinanden. Med alt. Lige fra hans sexliv til mine gamle selvmordstanker. (Har haft problemer med min far). Jeg ved ikke om der er noget galt med mig. Jeg har bare virkelig lyst til alt muligt. Fx at gå over og kysse ham men da han er en rigtig player og mine forældre ikke vil støtte et forhold med ham så vil det aldrig ske. Desuden kalder han mig for hans lillesøster. Den sved. Hvad skal jeg gøre? Skal jeg prøve at ignorere min forelskelse eller skal jeg gå efter kysset? Jeg er vildt forvirret. 

Kh. Pige, 13 år. 

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2020-08-05T11:20:56 1
Ida

Kære du, 

Først og fremmest, skal du vide at det er rigtig modigt og sejt af dig at skrive ind her. 

Derudover skal du vide, at der INTET er galt med dig. Man kan ikke styre hvem man bliver forelsket i. 

Dog skal du være opmærksom på, at det er strafbart for ham, at have et seksuelt forhold til dig. Det betyder altså at når den ene er over 15, så skal den anden som minimum være 15 år, før det er lovligt at have et seksuelt forhold. Han må altså ikke være i et seksuelt forhold med dig, da det er ulovligt. Loven er til for at beskytte børn og unge mod evt. misbrug og krænkelser. 


Det kan sagtens være at han er en super sød fyr, og at han også er forelsket i dig og at der ikke er skumle bagtanker, men det kan også placere ham i en svær situation, hvis det ender med at udvikle sig. Men måske har han ikke de samme følelser for dig, i og med at han blandt andet kalder dig “for lillesøster” og du siger at han er en “player”. 


Du siger at dine forældre ikke vil støtte forholdet mellem du og ham, og de kan ikke bestemme hvem du forelsker dig i, men deres råd er altid værd at overveje. Hvis du har mod på det, er det altid en rigtig god ide at snakke med dine forældre. De kender dig rigtig godt, og kan sikkert snakke med dig om hele situationen. Jeg er sikker på, at de vil hjælpe dig. 


Jeg håber at mit svar hjalp dig, og at du passer på dig selv. Hvis noget ikke er tydeligt nok, er du altid velkommen til at skrive igen. Men det er vigtigt at du ved at der ikke er noget galt med dig, og at du ikke har gjort noget som helst forkert. 


Mange hilsner Ida Marie 

2020-08-05T10:39:19 1
Line

 Hej du

Jeg kan 100% godt forstå at du er i tvivl her.
Det er altid virkelig dejligt at kunne have en at betro sig til, det er sjældent at finde en man føler har en speciel kontakt sammen med.
Så det er selvfølgelig svært at finde ud af, om der kunne blive noget, når han selvfølgelig er det ældre og blandt andet har kaldt dig for sin lillesøster.

Når man har det så godt personligt med en person, så er det helt naturligt at ende med at blive glad for personen.
Jeg tror, at du skal prøve at holde dig lidt tilbage. Du behøver ikke at ignorere de følelser du har, for de er helt okay at have!
Men, hvis det er rigtigt at han f.eks. kun ser dig som sin lillesøster han betror sig til, så ville det bare gøre ekstra ondt på dig, hvis du så valgte at "gå efter kysset" og se om det kunne blive til noget med ham.
For din egen skyld, ville det nok være bedst at være lidt mere tilbageholdende på det flirtende niveau og så bare se om han selv viser tegn på at ville dig på den samme måde - og hvis ikke, så betragt ham som en virkelig god ven som du ikke kan undvære, da I fortæller hinanden alt og sådan en person er dejlig at have i ens liv - om det så er romantisk eller venskabeligt.

Så mit råd; hold dig på det venskabelige plan, med mindre han ordret fortæller dig at han er blevet vild med dig.
Lad ham tage det næste skridt, hvis der skal tages et næste skridt.
Og hvis ikke han tager det på noget tidspunkt, så vil det ikke gøre lige så ondt på dig, hvis du så i forvejen har prøvet at forholde dig mere venskabeligt med ham.

Håber mit råd vil kunne hjælpe dig, ellers er du meget velkommen til at skrive herind igen. :-)

M.v.h. Line

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

Forelsket i min kvindelige lærer

Hej. Jeg er en pige på 17 år. Jeg har det problem at jeg er blevet mega forelsket i min kvindelige...

Føler mig udnyttet

Hej Jeg har kendt en fyr i længere tid, i perioder været sammen flere gange om ugen, og som t...

Forelsket i min bedste venindes kæreste...

Hejsa. For 2 måneder siden startede jeg på efterskole. Jeg har fået en rigtig god veninde, som je...

Er jeg syg eller forelsket?

Hej brevkassenJeg var for et dage siden til klassefest, også deltagende var en rigtig sød fyr fra ...

kysset med hans ven

hejjeg er lige startet på gymnasiet og jeg er så glad for det. jeg går i klasse med en rigtig sø...

Forelskelse

Hej. Jeg er forelsket. Jeg går i gymnasiet i 2.G og hende jeg er forelsket i går i min klasse. Jer...

Hvad gør man hvis man stadigvæk er forelsket i ens ekskæreste og han sagde han ville komme tilbage, men nu har fået en ny kæreste?

Mig og min kæreste slog op for ca 3 måneder siden og har haft det svært lige siden. Han sagde han...

er det ulykkelig kærlighed? er han værd at vente på?

hej jeg skriver i despiration fordi jeg ikke ved hvad jeg skal gørejeg kender den her fyr, som...

knust..

hej brevkassen, okay så det bliver en lang knusene historie;(jeg begyndte at snakke med en dreng i ...

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym