Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3632 spørgsmål og givet 6214 svar de sidste 12 år
2020-09-29T04:35:28: 2

Brevkassespørgsmål

Forelsket i min bedste venindes kæreste...

Indsendt af pige16 år


Hejsa. For 2 måneder siden startede jeg på efterskole. Jeg har fået en rigtig god veninde, som jeg er blevet meget tæt med. 

Den første måned jeg gik her, havde jeg noget kørende med en derhjemme. Men der var en fyr på efterskolen der fangede min interesse, vi begyndte at snakke rigtig meget sammen. Så en weekend jeg tog hjem, valgte jeg at stoppe det med ham derhjemme. 

Da jeg kom tilbage fra weekend, kom min veninde og sagde at der var en hun var blevet interreseret i, det gik hurtigt op for os begge at vi var interreseret i den samme fyr. Vi aftalte at vi ville se hvordan det udviklede sig, for at se om han overhovedet var interreseret i en af os på samme måde.

To dage senere fortalte hun mig så at hun havde 'satset' og skrevet til ham at hun syntes han var sød. Han sagde til hende at han havde det på samme måde. Det er nu 3 uger siden af hun fortalte mig det, og de har haft noget kørende lige siden, og er nu kærester. 

Jeg blev ked af at hun bare gik efter ham, når hun godt vidste jeg syntes han var sød, og jeg har det rigtig svært med at bo med dem hver dag og se på dem sammen. 

Jeg troede at mine følelser ville aftage, men det har kun taget til. Jeg har kun været forelsket én gang før i mit liv, så har ikke meget erfaring med det. Jeg har meget svært ved at være i det, især fordi ham og jeg snakker rigtig meget og er meget tætte.

Jeg har lyst til at sige det til ham, fordi jeg tænker der er en lille chance for at han kunne have det på samme måde, fordi vi har det så godt med hinanden og han er meget kærlig overfor mig. 

Men jeg holder meget af min veninde og vil ikke såre hende, jeg ønsker at se hende være glad sammen med ham. 

Jeg har det bare så svært med at se på dem hver dag.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre?


pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2020-09-30T02:07:07 1
Julie

 Hej!

Hvor er det dejligt, at du har fundet en fyr, du er glad for - og hvor det uheldigt, at det nu er din gode venindes kæreste. 

Først og fremmest synes jeg det er vigtigt, at du får snakket med din veninde. Selvom hun muligvis godt ved, at du stadig har følelser for ham, er det vigtigt at få fortalt hende om disse følelser og fortælle hende, at det er rigtig svært for dig at være i denne situation. Hvis hun ved, hvordan du har det, er det lettere for hende at tage hensyn. Alternativt kan du opsøge nogle af de andre, der også går på efterskolen, hvis det er for hårdt at være sammen med dem hele tiden. 

Du skriver, at du overvejer at fortælle fyren om dine følelser for ham, da du muligvis tror, at han også kunne have følelser for dig. Du skal være opmærksom på, at du sandsynligvis ender med at såre din veninde rigtig meget, hvis du gør det bag hendes ryg. Samtidig risikerer du at ødelægge jeres venskab. Er det risikoen værd?

Du har stadig lang tid tilbage på efterskolen og baseret på, hvad jeg har hørt fra mine venner og veninder, der har gået på efterskole, lærer man nye mennesker at kende hele tiden. Måske du bør se tiden an og mærke efter hvordan du har det - måske forsvinder disse følelser i takt med at du lærer nye mennesker at kende på efterskolen :-)

Mange hilsener Julie

2020-09-30T03:15:54 1
Marissa

Hej,

Det lyder som en svært situation, du er blevet udsat for, og jeg føler med dig. Det er altid hårdt, når man selv går rundt med sådan nogle følelser og tanker, især, hvis det er i forbindelse med nogle man er tæt med eller ofte er omkring. 

Jeg tænker, at det måske kunne være godt, hvis du gik til din veninde og fortalte hende, hvordan det hele har påvirket dig. At du blev såret over, hvordan hun gik til ham, og at det har været hårdt for dig lige siden at være omkring dem. Det kunne i hvertfald være en god snak, der kunne forhindre, at det hele ligger under overfladen og ulmer mellem jer. For ligesom, at du ikke ønsker at såre hende, så er der en god chance for, at hun vil være forstående overfor, at du er blevet såret. 

Om du skal fortælle ham fyren om situationen kan være en svær beslutning. På den ene siden kan det være rart at fortælle, hvad der har foregået, så du ikke længere skal gå rundt og skjule det, men på den anden side kan det påvirke forholdet mellem dig og ham samt mellem dig og din veninde. I den situation er det måske bedst at tænke rigtig godt over det og mærke rigtig godt efter, hvad du mest har brug for. 

Overordnet set, tænker jeg, at det måske kunne være godt, hvis du snakkede med en anden person om det, en som ikke er indblandet i situationen. Måske en anden ven, en bror eller søster eller et andet familiemedlem, hvis synspunkt og råd måske kan hjælpe. 

Under alle omstændigheder så mærk godt efter, hvad du har brug for :) 

-Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps. I gør et fantastisk arbejde! Tak for det"

- Anonym