Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2020-10-20T16:46:19: 3

Brevkassespørgsmål

Føler mig udnyttet

Indsendt af pige19 år


Hej 

Jeg har kendt en fyr i længere tid, i perioder været sammen flere gange om ugen, og som tiden gik blev jeg mere og mere forelsket i ham, aldrig har jeg været så tiltrukket af en fyr før som med ham, og jeg har betroet mig til ham,  han var der hele tiden for mig når jeg havde brug for en at snakke med og han sagde at uanset hvad vil han altid være her for mig, vi skrev sammen konstant og jeg kunne ikke tænke på andet end ham, og jeg følte og troede virkelig at det var på vej til at blive os to.også fordi vi har lagt og set film sammen og han har kysset mig stort set hver gang vi var sammen.

Men for nogle måneder siden begyndte jeg at føle at han trak sig tilbage fra mig, da han begyndte at blive dårligere til at svare, og skrive til mig, Indtil han fortalte mig at han har fået nyt arbejde og har mange skriftende vagter og at han godt ved at han har været dårlig til at svare, men at han ikke glemmer mig, og så skulle han også hjælpe meget med nogle ting derhjemme. Det respekterede jeg selvfølgelig og slog det hen med at det er jo bare selvføglelig derfor, jeg stolede jo på ham. Og han svarede altid når han havde tid til det.

Men der gik så en del uger hvor vi ikke så hinanden da vi begge to havde meget at se til med skole og arbejde, men vi holdte stadig kontakten og af en eller anden grund begyndte at svare mig mere og hurtigere igen, selvom han havde meget arbejde, og det blev jeg selvfølgelig glad for så jeg tænkte ikke mere over det, han skrev ting som at han savnede mig og ikke kunne vente til vi skulle ses igen, det var som om efter så lang tid at han var blevet den gode gamle person igen, og han blev mere og mere charmerende og jeg blev endu engang mere og mere forelsket, og blev helt grebet af ham, efter lang tid hvor vi ikke havde set hinanden spurgte han mig om vi ikke snart skulle ses igen, og Det ville jeg jo selvfølgelig gerne. Men fordi jeg var så opslugt af ham og ikke kunne se det dårlige i ham, endte vi med at have sex. og det var min første gang, han var så blid ved mig og i det øjeblik vi begyndte var jeg så glad for at han sku være min første. Jeg følte mig så sikker med ham og jeg følte mig så værdsat.

Men så skete der jo det at jeg troede jo at alt var godt og stolede virkelig på ham, og troede på alt han sagde. dagen efter kørte han mig hjem og gav mig et ordentligt kram og sagde vi ses. 

Allerede nogle dage efter begyndte han igen at ikke svare på mine beskeder, til at han nu har ignoreret mig lige siden vi havde sex. Han ser mine my stories på Snapchat men han har ikke svaret mig privat hverken besked eller på snap.

Aldrig har jeg været så knust og været så ked af det, han har virkelig såret mig og mine følelser, jeg føler mig så udnyttet, så ydmyget og så værdiløs, jeg har prøvet at tvinge mig selv til at glemme ham, men kan heller ikke lyve over for mig selv, fordi jeg elskede ham så meget, jeg kan virkelig ikke få ham ud af mit hovede og ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, håber i kan give mig et råd til at komme videre efor det er virkelig svært!

 Hilsen hende der føler sig ud
pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2020-10-25T03:31:07 1
Marissa

 Hej,

Jeg er super ked af at høre alt det, du har været igennem. Det må have været virkelig hårdt for dig, og jeg kan sagtens forstå, at du føler dig såret. 

Ud fra sådan en skrækkelig adfærd, så lyder det virkelig som om, at han absolut ikke er god for dig og slet ikke fortjener dig. En person, som behandler dig på den måde og får dig til at føle sådan, er dig slet ikke værdig. Lad aldrig sådan en uværdige adfærd som hans, få dig til at tvivle på, hvor meget du er værd og, hvad du fortjener. Du er for god til sådan en ukærlig behandling!

I sådan en situation som du er i, er det bedste, du kan gøre, at tage dig godt af dig selv. Det kan bl.a. være ved at bruge tid på ting, der gør dig glad, fx se en god film, spise noget godt mad, spille noget godt musik. Det kan også virkelig hjælpe at få grædt godt og grundigt ud - du har været noget hårdt igennem, så det er kun godt at komme ud med følelserne. 

For nogen hjælper det også at få følelserne ud på skrift som fx at skrive i sin dagbog. Du kan endda skrive til selve fyren, enten som besked eller som brev, da det kan have en meget befriende effekt at komme af med sine følelser til den/dem, der har forårsaget dem. Du behøver ikke engang at sende det afsted til ham, nogle gange har det en effekt bare at få tingene skrevet ned. Det kan derudover også være rigtig godt at få snakket med nogen om det hele. At få delt sådan en sorg med nogle venner eller familiemedlemmer kan hjælpe rigtig meget. Så kan man få deres indsigter og råd i situationen og, bedst af alt, blive trøstet. 

Selvom det måske er en kliché, så er tid virkelig det bedste til at hele sådan nogle sår. Så selvom du føler dig hjerteknust lige nu, så tvivl ikke på, hvor stærk du er, og hvor meget du er værd. Husk dig selv på det, hver gang du mærker tvivlen!

-Marissa
2020-10-25T08:37:10 2
Michelle

Hej med dig og tak for dit spørgsmål. 

Ej hvor er jeg ked af at du skulle havde den her oplevelse og jeg bliver nødt til at sige at ud fra det du skriver, har det været virkelig svært at se at han ikke var en ordentlig fyr. 

Jeg forstår godt at det er rigtig svært lige nu for dig, men jeg vil også sige at det bliver bedre. Mit råd vil være at du får snakket med nogle om det, måske en rigtig god veninde og så giver dig selv tid til at komme oven på igen. Du skal forsøge at fokuserer på dig selv, gøre og lave ting der gør dig glad. Være sammen med dine venner/veninder, se film, lave sjove ting. Men husk også at give dig selv lov til at være ked af det og så husk på at det ikke er din skyld, det er dig der er noget galt med. Det er ham der har gjort noget galt og ikke dig. 
Jeg tænker at du f.eks. også kunne skrive til ham hvad du føler, hvis du tror det kunne gøre at du fik det bedre. Ellers kan du skrive et brev som som om det var til ham, skriv alt det ned du føler og her må du gerne være rigtig grov også, hvis det er og når du så en dag er klar, så tager du det brev og brænder det eller smider det ud, på en måde så du føler at du giver slip på det eller siger farvel til oplevelsen, hvis du forstår hvad jeg mener? 

Jeg håber at du kan bruge mit råd og igen, det bliver bedre det lover jeg. Jeg har selv oplevet noget lignende, så du har mit ord på at det nok skal blive godt igen, så længe du giver det tid og husker at få snakket med nogle om det (-: 

De bedste hilsner 

Michelle :-)

2020-10-26T02:01:19 1
Markus

 Hej.

Hold da op. Det lyder godt nok ubehageligt. Jeg er virkelig ked af at du har været ude for det her. Jeg har læst det du har skrevet et par gange for at prøve at forstå hans adfærd, men jeg har svært ved at forstå hvorfor han lige pludselig ikke skriver til dig mere. 

Du spørger om råd til hvordan du kommer videre, når du stadig elsker ham. Det kan være svært at acceptere at et andet menneske, især et menneske man holdt meget af, ikke var den man troede han/hun var. Jeg tror meget af det der gør det svært at komme videre fra forhold er at man prøver at holde fast i éns minde om personen. Man drømmer sig tilbage til de gode stunder, og prøver ikke at tænke på at personen endte med at vise sig at være en anden. Problemet er at når man ligger i sin seng og tænker over den slags ting, fordi man ikke har lyst til at gøre så meget andet, så er det svært at fokusere på noget som helst andet. Så mit råd er først og fremmest: Sørg for at se så mange af dine venner som muligt. Tag i skole/på arbejde selvom du ikke har lyst. jeg tror det bliver nemmere at komme videre, nu mere du koncentrerer dig om alt muligt andet. 

Man kan også i tiden lige efter man har slået op med nogen opleve at have meget lidt selvtillid. Du skriver at du føler dig "værdiløs". Det kan jeg virkelig godt forstå. Man havde en ide om at vi mennesker behandler hinanden ordentligt -  at vi behandler hinanden som om vi er noget værd. Og så oplever man at der er nogen der arbejder med nogle andre spilleregler. Det kan også være du har spurgt dig selv om det var dig der gjorde noget galt. Sådan kan vi godt komme til at tænke. Vi har trods alt brug for at få det hele til at give mening. Men sådan må du love mig at du ikke tænker. Selvom det ikke er tydeligt hvorfor han gjorde som han gjorde, så er der heller ikke noget i det du har skrevet, der får mig til at tænke at du har fortjent det her. Og nogen gange kan vi bruge rigtig lang tid på at lede efter årsager til andre menneskers adfærd. Jeg tror  det bliver lettere for dig at komme videre hvis du ikke tænker for meget over hvorfor han valgte lige pludselig at bryde kontakten med dig. For det kan der være rigtig mange grunde til. Det vigtigste er at du ikke kommer videre med for mange ar. Når man oplever sådn noget her, kan det være man har meget lave forventninger til et muligt forhold med en anden person. Prøv at se det her som en isoleret hændelse. Netop fordi hans adfærd virker mærkelig, kan man sige til sig selv at det har med ham og kun ham at gøre. Derfor er det selvfølgeligt stadigvæk smadder ærgerligt og uretfærdigt. Men sådan er livet desværre nogle gange. 

Jeg håber i hvert fald for dig at du kommer videre, og jeg håber du kan bruge mine råd til det. Det vigtigste er at du, næste gang du finder nogen, har den samme entusiasme og er i stand til at elske nogen med den samme styrke som det du her har beskrevet. Uanset hvem den fyr er, så er han heldig. Jeg tror at sandsynligheden for at det her sker igen er meget lille. Du virker som et utrolig empatisk og varmt menneske, og jeg tror verden er et fattigere sted uden den varme. Jeg forstår godt du føler dig værdiløs lige nu, men det betyder ikke du er det. Lige det modsatte. Kærlighed er én af de smukkeste gaver man kan give til nogen. Og den kærlighed du gav bliver ikke mindre smuk af at den blev taget imod på den måde. 

Håber du kunne bruge det til noget. Ellers skriver du bare igen.

mvh Markus Jacobsen

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym