Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6351 svar de sidste 13 år
2021-02-07T21:38:47: 2

Brevkassespørgsmål

Usikkerhed og kærlighed

Indsendt af pige18 år


Hej!

Jeg er begyndt at se den her dreng, som jeg rigtig godt kan lide. 

Problemet er, at jeg døjer med rigtig meget usikkerhed. Føler jeg ikke er god nok til at have en kæreste eller være sammen med nogle. Har aldrig prøvet at have en kæreste før, og vil ikke ødelægge mine chancer med ham her. Generalt ved jeg slet ikke, hvordan man er nogens kæreste? Og han har haft kærester før..

Vil rigtig gerne sige at jeg er bange og får noget der minder om angstanfald, men vil heller ikke skræmme ham væk før vi overhovedet bliver kærester. 

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2021-02-08T04:34:17 1
Sophie

 Hej med dig!

Jeg kan godt forstå at du synes det er skræmmende, det syntes jeg også dengang jeg fik min første kæreste. Jeg var 18 år ligesom dig, jeg var rigtig usikker og meget mistrorisk overfor den fyr jeg var begyndt at se. Det kom der desværre intet godt ud af, så jeg prøvede slappe mere af og tage en dag ad gangen. Jo mere vi lærte hinanden at kende, jo mere så min kæreste også at jeg var nervøs og usikker, og vi begyndte derfor tale om det. Jeg kan godt forstå du er bange for at sige det, men mit råd er, hvis du virkelig godt kan lide den her dreng, så kan du måske sige det til ham? Jeg erfarede kun at det blev bedre når vi snakkede om tingene. Og hey, nu har vi været kærester i 6 år, så det ikke altid man skræmmer folk væk bare fordi man er ærlig. 


Jeg håber du kan bruge mit svar, ellers er du velkommen til at skrive igen. 

Mvh. Sophie 

2021-02-08T06:00:37 1
Ida

Hej med dig,

Tak for at skrive ind.

Det lyder dejligt at du ser en fyr du rigtig godt kan lide. Det er aldrig en rar følelse at føle sig usikker, eller ikke at føle sig god nok. Det er en helt normal følelse, og jeg tror på at alle har følt det på et eller andet tidspunkt i en eller anden grad. Nu kender jeg ikke dine grunde til, at du ikke føler dig god nok til at have en kæreste, men jeg kan fortælle dig, at det er du! Du er god nok! 

Kan sagtens forstå at det kan være en skræmmende følelse, fordi du ikke har prøvet det før, men det er helt okay og helt normalt at have det sådan, med ting man ikke har prøvet før. 

Du spørg til hvordan man er nogens kæreste og der er egentlig ikke et rigtig eller forkert eller endegyldigt svar på det. Det er forskelligt fra person til person, og fra forhold til forhold, hvordan man er nogens kæreste og hvordan man gør tingene. Der er rigtig mange måder at være kærester på og mange måder at gøre tingene på. Samtidig er det forskelligt hvad folk ønsker i en kæreste. Du kan prøve at forestille dig hvordan du selv gerne vil have at nogen er DIN kæreste og så måske prøve at gøre det samme? For det meste kommer det helt af sig selv, hvordan man skal være kærester med hinanden. For man snakker om tingene og finder ud af hvad den anden godt kan lide og mindre godt kan lide. Så jeg tror ikke du skal tænke alt for meget over, hvordan man er nogens kæreste. Det kommer helt sikkert til at give sig selv, hvis I beslutter at blive kærester. 

Du skriver at du er bange og det synes jeg sagtens du kan fortælle ham. Du kan fortælle ham at du aldrig har haft en kæreste før og er lidt usikker på hvad det vil sige og hvordan man gør. Jeg er sikker på at han vil forstå og at han vil snakke med dig om det - det tænker jeg de fleste vil gøre. 

Jeg håber at du finder ud af det hele og at mit svar kunne hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive herind igen hvis du har lyst eller har nogle spørgsmål. 

Held og lykke med det hele 


Mange hilsner Ida Marie 


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym