Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2021-03-07T20:47:53: 2

Brevkassespørgsmål

Forelsket i vens kæreste

Indsendt af pige10 år


Hej jeg vil gerne have råd til hvad jeg skal gøre jeg kan virkelig godt lide min vens kæreste han er en rigtig sød dreng fra min klasse og min ven altså hende der er kærester med han driller mig og jeg får helt ondt i hjertet når jeg ser dem sammen. Skal jeg mon sige til ham at jeg kan lide ham eller skal jeg lade være eller noget andet please hjælp mig

Hilsen V

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2021-03-08T05:03:41 1
Sophie

 Hej V

Jeg kan godt forstå at du synes det er svært at vide hvad du skal gøre. Din veninde som er kærester med denne fyr, er det en af dine gode veninder? Jeg tænker hvis det er en god veninde, at et så er det en rigtig svær situation, da du også kan risikere at din veninde bliver ked af det. Måske du kan spørge ham du kan lide, hvorfor han driller dig, fordi oftest driller man fordi man synes en person er sød. Så måske han også godt kan lide dig? 

Det ville være mit første råd. Du er meget velkommen til at skrive igen. 


Mvh. Sophie

2021-03-10T12:46:45 1
Marissa

Hej V,

Det lyder som en svær situation, du er i, og jeg kan godt forstå, at det er hårdt. Derfor synes jeg, det er rigtig godt, at du skriver herind og deler dine problemer og dine tanker. 

Hvis din venindes drilleri ikke er rart, så tænker jeg, at det kunne være en god ide at få sagt til hende, at du gerne vil have, at hun stopper. Så får du i hvertfald sat ord på, at det hun gør er ubehageligt. For hvis det hun gør, ikke er rart for dig, så er det ikke okay, at hun gør det, og det bør hun få at vide. 

Hvis man kan lide en person så meget, at man får lyst til at sige det til dem, så er det selvfølgelig svært, hvis de allerede har en kæreste, især når det så er din egen veninde. I sidste ende er det en beslutning, som kun du kan træffe, da det er dit liv. Du kan måske prøve at forestille dig forskellige ting, der kan ske hvis du vælger at fortælle ham det og så mærke efter, hvad du er mest okay med. For på den ene side ville du måske håbe på, at han også kan lide dig, og at han så vælger dig fremfor hende. Men på den anden side, så kan det være, at han fortæller, at han mere kun ser dig som en ven. Det overordnede problem ved begge disse veje er desværre så, at det kan gøre din veninde vred, hvis hun finder ud af at du har fortalt hendes kæreste, at du kan lide ham. 

For at finde ud af hvad du skal gøre ved situationen, så er det måske godt for dig at mærke efter, hvad du er mest okay med. Er du okay med at gøre din veninde vred, hvis du fortæller drengen, at du kan lide ham? Eller er du mere okay med ikke at sige noget for at forblive gode venner med din veninde og så håbe, at det måske kun er en lille forelskelse, der snart går over? For måske er det ikke det værd at gøre din veninde vred, hvis forelskelsen snart går væk, eller måske kan du mærke, at du virkelig har brug for at fortælle ham det, uanset om det skaber problemer mellem dig og din veninde. Kun du kan finde ud af hvilken vej du er mest okay med at gå. 

Jeg håber, at mit svar kan være til en smule hjælp, og jeg håber, at du endelig skriver ind igen, hvis du får lyst til det :) 

Med venlig hilsen,
Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym