Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2021-05-10T18:52:07: 2

Brevkassespørgsmål

Forelsket

Indsendt af pige15 år


Hej. 

Jeg er gået hen og blevet forelsket i min venindes kærestes bror. Hun er helt okay med det, da det var hende der gav mig hans snap. Men problemet er at jeg føler vi har noget, vi er bedste venner på snap, og skriver rigtig meget sammen. Jeg ved bare ikke om han kan lide mig på den måde. Jeg har inviteret ham til fest i weekenden, men tror ikke han kommer, så ved bare ikke om han overhovedet kan lide mig...

Jeg vil rigtig gerne lære ham at kende, men det er bare vildt svært.

Hvad skal jeg gøre?

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2021-05-16T02:47:02 1
Markus

 Hej.


Ja - jeg kan virkelig godt forstå at man gerne vil have en "opskrift" til hvad man gør i den slags situationer. Jeg kender det godt; selv når det er nogen man skriver meget med, er det svært at finde du af hvordan man får drejet samtalen ind på emnet.


Jeg tror måske at det kunne hænge sammen med det at skrive sammen - modsat fx det at ses. Jeg ville i hvert fald synes at det ville være mærkeligt pludselig at skrive noget i retning af: "Jeg har ikke skrevet noget om det før, men jeg kan faktisk virkelig godt lide dig". Det er som om man har brug for at kunne se den andens reaktion.


Hvis i allerede har skrevet meget sammen og er rigtig gode venner, kunne du gøre det, at du spurgte om han havde lyst til at ringe sammen eller lave et facebook-opkald med video. Selvom du siger at i er bedste venner på snap og skriver meget sammen, kan det være, det bliver nemmere at bevæge sig naturligt ind på emner, som det at man måske ser på hinanden som mere end bare venner, når man kan høre hinandens stemmer, eller se hinanden. Og derudover tror jeg man bliver trygge ved hinanden og mere tætte som venner, når man ser hinanden ofte "i kødet" eller bare på zoom eller facebook. Der ville jeg i hvert fald starte hvis jeg var dig. Og hvem ved hvordan det udvikler sig derfra.


Håber du kunne bruge det til noget. Ellers skriver du bare igen. Det er du altid velkommen til. 


mvh Markus

2021-05-16T01:08:12 1
Marissa

Hej med dig,

Det er virkelig svært, når man har følelser for en, hvis man ikke rigtig kan finde ud af, om de har det på samme måde. Det er kun godt, at din veninde er helt okay med det, for så kan du måske prøve at snakke lidt med hende om det og måske få nogle råd på fra hende.

Ellers så er det jo egentlig op til den enkelte person, hvordan de vælger at håndtere sådan en situation. Nogle er meget ligefremme og går direkte til den person de kan lide og spørger ligeud for at få et svar. Andre er til gengæld mere generte og accepterer, at hvis ikke den anden person tager det første skridt, så finder de måske aldrig 100% ud af det. På den ene side kan det være, at han med tiden selv vil give udtryk for, hvordan han har det. Men det kan også godt være at han er for genert, eller bare ikke er typen, der gør den slags, og så er din bedste mulighed for at komme ind til sandheden måske bare at være ligefrem. 

Så hvis du kan mærke, at du virkelig brænder for at finde ud, om han kan lide dig som mere end en ven, så kan det være, at du er nødt til at tage første skridt. Du kan enten gøre det gradvist f.eks. at prøve at flirte med ham for at se, hvordan han reagerer. Eller du kan fortælle/skrive til ham direkte, at du synes han er sød og så spørge, hvad han synes om dig. For nogle mennesker lægger slet ikke mærke til, hvis andre er forelsket i dem, og så kan man være nødt til bare at være meget tydelig og ærlig :)

I sidste ende kommer det an på, hvad du er tilpas med. Hvis du ikke er tilpas med at erklære din følelser for ham på den måde, så er det jo også helt okay, og så kan du prøve at vente og se tiden an.  

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig lidt, og at du finder en måde at håndtere situationen på, som du kan være tilpas med.

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym