Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3836 spørgsmål og givet 6437 svar de sidste 13 år
2021-05-25T22:00:46: 1

Brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg sige ?

Indsendt af dreng11 år


Hej, jeg har et Crush. 

Jeg ved aldrig hvad jeg skal spørger hende om når vi skriver, der er tavshed.


Ville blive glad hvis i svaret 

dreng
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2021-05-31T02:04:29 1
Markus

 Hej.

Det kan virkelig godt forstå. Sådan tror jeg der er mange der har det, når der er nogen de er forelskede i. Og jeg vil vædde med at det ikke er et problem for dig, når du taler eller skriver med nogen som helst andre; venner, familie etc. Her flyver ordene sikkert bare ud.

Men pludselig når vi er forelskede, sker der noget. Der kommer et gitter op. Lige pludselig bliver det et spørgsmål om at man skal finde "det rigtige" at sige/skrive. Du har helt ret. Sådan føles det. Jeg tror følelsen hænger sammen med tanken "Hvad nu hvis hun ikke bryder sig om mig, når jeg er mig selv"? Hvis det er det du tænker, så spørg dig selv: Bryder andre mennesker sig om mig, når jeg bare er mig selv? Dine venner, familie, dem i skolen? Det er jeg sikker på de gør. Jeg er sikker på at hvis du bare slapper af og er dig selv, når du skriver med hende, så er det helt fint.  Det handler ikke om at være perfekt. Det handler ikke om at finde det rigtige at sige. Hvis du kommer på noget du gerne vil skrive til hende, så skriv det. 

Hvis der er tavshed, kan man altid bare starte med "Hej". Så skriver hun nok "hej" tilbage. Så kan du spørge hende om hvordan hendes dag har været eller hvad hun laver lige nu. Igen; præcis de samme slags ting, som du ville spørge andre mennesker om. Når samtalen er kommet op at køre, kan det være i begynder at tale om noget andet. Det kan være i begynder at skrive jokes til hinanden eller fortælle hinanden sjove historier. Forhåbentlig bliver i mere afslappede i hinandens selskab. Og når du kan mærke at du er ved at blive mindre anspændt, når du skriver med hende, kunne du overveje at fortælle om hvad du føler for hende. Alt det her er bare forslag. Som sagt er der ikke noget rigtigt og forkert her. Jeg ved godt det ville være super dejligt, hvis der var en manual man kunne følge, så man var helt sikker på at opnå det ønskede resultat, men sådan er det desværre ikke. Og på en måde er det faktisk ret godt. For så er det lige så rigtigt, når du gør det på din egen måde. 

Håber det hjalp. Ellers skriver du bare igen.

mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym