Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3940 spørgsmål og givet 6528 svar de sidste 13 år
2021-06-19T08:24:18: 1

Brevkassespørgsmål

den pige som ikke kan tale med nogen

Indsendt af pige14 år


Hej 

Jeg er en pige på 14 det ikke kan sige til (lad os kalde ham Bob) Bob at jeg godt kan lide ham. Vi går i klasse sammmen og jeg kan ikke sige det til nogen fra klassen. Hver gang vi er i gruppe sammen eller snakker sammen står Bob helt vildt tæt på mig og når Bob er syg savner jeg ham. Bob bomber altid kærligt ind i mig. Jeg hved ikke hvordan jeg skal sige til Bob at jeg kan lide ham, men jeg hved ikke engang om han kan lide mig. 

Hjælp. VH den pige som ikke kan tale med nogen

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2021-06-21T02:43:58 1
Markus

 Hej.


Jeg håber det er ok, at jeg starter med det sidste du skriver - spørgsmålet om hvorvidt Bob kan lide dig eller ej.


Jeg tror ikke der er nogen tvivl om at Bob kan lide dig. Du har selv anført to beviser; Han "støder" ind i dig hele tiden, og så står han meget tæt på dig, når muligheden byder sig. Prøv at spørg dig selv: "Hvornår støder jeg ved et uheld ind i andre mennesker eller står ved et uheld tæt på dem"? Mit gæt ville være at svaret er aldrig, og især ikke hvis det her er noget, der sker regelmæssigt. Man støder ikke "bare" ind i nogen på den måde. Og de fleste mennesker stiller sig ikke ultratæt på folk uden en specifik hensigt.


Ift. til det med at finde ud af hvordan du så starter en samtale op med Bob om det her, så kan jeg virkelig godt forstå, at det er noget, du gerne vil overveje, før du kaster dig hovedkulds ud i det. Du kan jo også lide ham, så det er vigtigt for dig at den samtale, du har med ham om det her, er en samtale, der forløber godt. Det kan jeg virkelig godt forstå. Men ærligt talt, så tror jeg ikke at de ord der helt præcist ender med at komme ud af dn mund, er det der kommer til at gøre forskellen. For når man er en 14-årig dreng, og der er en pige, der fortæller én at hun godt kan lide én, så er man helt rundt på gulvet. Især hvis det netop var den pige, man selv godt kunne lide (og Bob kan lide dig, det er der ingen tvivl om). Det jeg prøver at sige er det at få det sagt, bare på en eller anden måde, er 99% af arbejdet. Bob kan lide dig, og hvis du bare på en eller anden måde får kommunikeret til ham, at du også kan lide ham, så er han henrykt. 


Det kan bare starte som en afslappet samtale om noget helt andet. Det kan være i sidder i klassen eller taler sammen i frikvarteret. Efter i har talt lidt sammen i et stykke tid, er stemningen forhåbentlig tilpas afslappet til at i kan joke med hinanden og til at i begge to føler i kan være jer selv. Det er her, hvor du kan sige noget i retning af: "Ej, nu siger jeg lige noget jeg gerne har villet sige til i et stykke tid...". Som sagt behøver det ikke starte sådan. Brug dine egne ord. Det var bare et eksempel. Min pointe er at det ikke er de præcise ord, du bruger, der kommer til at betyde noget. Vi mennesker lytter ikke efter ord, men efter intentioner. Så snart du bevæger dig ind på emnet, vil han vide, hvad der er på færde og han vil blive henrykt. Det er i hvert fald mit gæt.


Prøv det. Og hvis det går helt ad helvede til, så skriv bare ind igen. Så finder vi ud af det.


mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

".. jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget."

- Anonym