Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2021-07-25T17:14:05: 2

Brevkassespørgsmål

Er hun forelsket i mig?

Indsendt af pige17 år


Hej Brevkasse

Jeg har en veninde, som jeg har et mærkeligt forhold til. Jeg kan ikke finde ud af, om hun føler noget for mig. Når vi er i byen eller er alene, så flirter vi og holder hinanden i hånden. Vi kyssede på et tidspunkt, hvor alting blev akavet, og hun træk sig, hvor hun virkede skræmt. Hun begyndte at snakke sort og ville bare gerne videre til noget andet. Hun er meget frembrusende, og vil altid gerne have opmærksomhed fra mig. Men indimellem svinger hun mellem at være varm og kold. Den ene dag, kan hun være kærlig, og have brug for støtte. Og den anden dag, kan hun være iskold og trækker sig. Hun siger tit at hun ikke er god nok, og ingen vil have hende. Men når man spørger hende om der er noget galt, siger hun altid “ingenting”. Hun snakker aldrig med vores fællesveninder om os. Det er som om hun kun vil have, at alt skal handle om hende. Hun skriver tit til mig, at jeg skal forstå hvordan hun har det, igennem hendes sangtekster, som hun høre. Men når jeg skriver til hende om, hvordan jeg har det, så lukker hun helt ned og ignorerer mig. Her forleden blokeret hun mig ud af det blå, fordi hun skrev “vi har ikke noget at snakke om længere”. Men det er ikke første gang det sker. Hun har gjort det før, hvor hun vender tilbage igen, fordi hun ikke vil miste min opmærksomhed. 

Hvad skal jeg gøre? Jeg vil gerne skrive til hende, og finde ud af, hvorfor hun gør som hun gør 

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2021-07-26T12:27:08 1
Rebecca

 Kære du.

Jeg synes det lyder til at hun sender dig en masse blandede signaler, som ikke helt gør at du ved hvor du står. Men jeg synes faktisk at præcis den besked du har skrevet herinde, er næsten den samme besked du kan skrive til hende. 

Du forklarer rigtig godt, hvordan hun opfører sig omkring dig og hvordan hun trækker sig væk, når du taler om dig selv. Du vil jo faktisk bare vide hvorfor hun opføre sig sådan. Så hvis du finpudser beskeden, så den passer til hende - så synes jeg godt du kan sende den afsted til hende. Man kan sige, du har jo intet at miste. Hvis hun alligevel opføre sig sådan overfor dig og blokere dig ud i det blå og skriver til dig at i intet har at tale om, så synes jeg du har alt ret i verden til at spørge hende hvorfor hun gør som hun gør. Hvis hun alligevel ikke vil miste din opmærksomhed og du konfrontere hende, kan det være hun begynder at åbne mere op eller opføre sig anderledes. Det kan selvfølgelig også være at hun ikke kan klare at høre sandheden om hendes adfærd, så kan det godt koste jeres venskab. Men jeg synes helt klart at du skal have svar for din egen skyld. For som det lyder på din besked så behandler hun dig ikke særlig godt hvis hun sender blandede signaler og det er der ingen der fortjener. 

Jeg håber du kan bruge mit svar og hvis ikke er du velkommen til at skrive herinde igen. 

2021-07-26T04:57:58 1
Markus

Hej.

Hmmm... ja, det er aldrig nemt at finde úd af om nogen er forelsket i én. 

Jeg tror for det første at vi er nødt til at tænke over det her på en anden måde end i binære kategorier. Forelsket eller ikke-forelsket. Enten eller. For jeg tror ikke det er sådan følelser ude i den virkelige verden fungerer. Jeg forstår godt at det ville være lettere, hvis det var sådan det fungerede. Forelsket og ikke-forelsket er begge to lette at have med at gøre. I begge de situationer ved man hvad der skal gøres. 

Og ved du hvad? Med nogen mennesker er det måske så simpelt. Man hører jo historier om folk der lynhurtigt finder ud af hvordan de har det med hinanden og bliver kærester næsten efter en enkelt samtale. Men lige med din veninde her tror jeg det bliver svært at få et klart svar. Det siger jeg baseret på den information du har givet om hende - hvordan hun opfører sig over for dig. Det virker på mig som vi her har et gøre med en person, der ikke rigtig selv ved hvad hun føler. Det virker som om hun er meget humørstyret. Og der er også noget, der fortæller mig at hun ikke har det så godt. 

Når vi stiller os selv spørgsmålet: "Er denne her person forelsket i mig?", så antager vi, at der er en eller anden konsistens i hvordan den givne person føler. Og det ville også være en korrekt antagelse om mange mennesker. Lige hvad angår din veninde, er jeg ikke så sikker. Jeg kender hende ikke, men det virker som om hun har nogle problemer hun kæmper med. At være i et forhold med nogen kræver at man kan forholde sig til noget andet end én selv. Og forelskelse kan man se som et udtryk for at en person netop siger "Jeg er klar til at forholde mig til noget andet end mig selv. Jeg er klar til at dedikere min energi til denne her anden person". Det virker ikke på mig, som noget din veninde lige nu er i stand til. Jeg siger ikke hun manipulerer dig eller prøver at snyde dig. Jeg tror bare ikke at hendes handlinger kan tolkes som forelskelse. Hendes handlinger er lidt for tilfældige, og ser mere ud til at være et udtryk for at hun er meget humørstyret. jeg tror med andre ord ikke handlingerne har særligt meget med dig at gøre. Hey; jeg kunne tage fuldstændig fejl. Jeg kender ikke din veninde. Men det er i hvert fald de tanker jeg får, når jeg læser  hvad du skriver om hende. 

Jeg tror til gengæld sagtens du kan fortsætte med at være venner med hende. Det skal det ikke komme an på. Jeg tror ikke hun er et dårligt menneske eller noget. Jeg tror bare ikke hun er forelsket i dig. Og hvis hun er, så har jeg svært ved at forestille mig, at det kan blive til mere end forelskelse. 

Det var mine tanker. Skriv endelig til os igen

mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym