Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2021-08-20T19:40:11: 1

Brevkassespørgsmål

Venindes ex…

Indsendt af pige16 år


Min veninde gennem 10 år var sammen sexuelt med en dreng. Han droppede hende lige efter og sagde han fortrød. Hun har stadig følelser for ham, men jeg har snappet med ham i noget tid (også inden de var sammen) han gik i min klasse og jeg kunne lide ham lige siden jeg mødte ham første gang.

Jeg ligger mine egne følelser til siden for ham her drengen, som jeg stadig snapper med uden min veninde ved det

Hun kan stadig lide ham virkelig meget. Jeg plejer at droppe ALT for dem jeg elsker lige gyldigt om det gjorde ondt på mig, men ved ikke, hvad jeg skal gøre.

Det er noget jeg tænker på hver dag. Skal jeg droppe at snappe med ham?

Vi går på samme gym, så jeg ser ham tit. 

Problemet er, at jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre. For jeg ville miste min veninde, hvis jeg fik noget med ham, men jeg vil heller ikke miste ham.

Har flere ganget prøvet at ignorer ham, men så spørg han, hvorfor jeg gør det…. 

Jeg har VIRKELIG brug for hjælp

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2021-08-24T10:44:16 1
Lotte

Kære du

Jeg kan godt forstå, at du synes, at det er en vanskelig situation, som du står i. Det er aldrig nemt, hvis der er risiko for, at følelser for en fyr kan gå ind og ødelægge et langt og godt venskab.

Umiddelbart tænker jeg også, at det er godt, at du gerne vil din veninde det godt og at du forsøger at passe på hende og på jeres venskab i den her situation. Jeg kan dog godt se, at hele situationen bliver lidt mere kompleks, hvis den her dreng ikke er vild med din veninde, men hvis det kun er hende, der er vild med ham. Din veninde har allerede været sammen med ham og han har også allerede sagt, at det ikke skulle være dem på det tidspunkt i hvert fald. 

Jeg synes, at du skal gøre virkelig meget for, at du ikke mister din veninde i det her. Så lange venskaber er svære at opbygge og de kan være virkelig betydningsfulde for en. Jeg tænker derfor, at det er vigtigt, at du snakker med din veninde om, at du også har opdaget, at du har nogle følelser for den samme dreng. Jeg tænker også, at det er helt okay at fortælle hende, at du har været vild med ham i et godt stykke tid, men at du har holdt dig tilbage, fordi du også ved, hvor vild hun er med ham. Det kan være en god idé at fortælle, at jeres venskab betyder virkelig meget for dig og at du ikke ønsker at miste hende som veninde pga. en dreng, men at du samtidig har brug for, at hun forstår, at du også har tilsidesat dine egne følelser længe. 

På en måde så har din veninde haft chancen og det er selvfølgelig rigtig ærgerligt for hende, at han ikke gengælder hendes følelser. Omvendt tror jeg heller ikke, at din veninde får særlig meget ud af at gå og være vild med en, som ikke er vild med hende. Det er ikke sikkert, at du skal sige denne del til hende, da det kan komme til at virke lidt hårdt, men jeg synes, at det er en fin tanke for dig at have med, hvis du vælger at snakke med hende om dine følelser for samme dreng.

Du skriver ikke direkte nogen steder, at den her dreng også har følelser for dig. Derfor tænker jeg, at det er rigtig vigtigt, at du får snakket med din veninde om det først, så du ikke kommer til at gå bag om ryggen på hende, hvis du vælger at undersøge, om dine følelser er gengældte af ham. 

Da jeg kan se, at det noget, som virkelig fylder meget hos dig og i dine tanker, så synes jeg, at det endnu mere vigtigt, at du får snakket med din veninde om den her situation. Det kan selvfølgelig være rigtig svært for din veninde at få at vide, at du også har følelser for ham og derfor må du også være forberedt på, at det måske ikke er den bedste modtagelse, der kommer fra hende, når du fortæller det. Jeg tror, at det er vigtigt lige at give hende lidt tid til at synke nyheden og at I så forhåbentlig kan få en fin snak sammen om det. I har trods alt været veninder i ti år og jeg tror derfor også på, at I godt kan finde en måde at være i det sammen på. Derfor tænker jeg også, at det er så vigtigt at prøve at tage det inden du evt. får noget sammen med den her dreng, så din veninde også kan nå at indstille sig på det. 

Umiddelbart lyder det i hvert fald ikke som den rigtige løsning for dig bare at stoppe med at snakke med ham. Du skriver selv, at du er vant til at tilsidesætte dig selv for alle andre, hvilket kan være rigtig hårdt i længden. Nu er du nået til et punkt, hvor jeg fornemmer, at du lidt har en følelse af, at nu må det også være din tur til at opleve noget af det, som du ønsker og gerne vil. Så igen, snak med din veninde om det, så du forhåbentlig ikke mister hende og så må I prøve at tage den derfra og så se, hvad der skal og kan ske.

Jeg håber, at dette var en lille hjælp.

 

Kærlige hilsner fra

Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym