Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2021-09-08T19:25:10: 1

Brevkassespørgsmål

Hvorfor lige ham

Indsendt af pige14 år


Hej ungzone

Jeg kan lide en som har haft sex med en fra min klasse, inden de havde sex kunne jeg også lide ham, men hvorfor skulle de også have sex nu her, det var verdens dårligste tidspunkt!

Problemet er at jeg er venner med hend der havde sex med ham, og hun ved det ikke at jeg kan lide ham, og jeg ved hvis jeg fortæller det til ham tror han nok i på det, og så siger han det nok også videre til min ven og så siger hun det videre, men det bliver ogs bare pinligt hvis jeg siger det og vi mødes, skal jeg så bare skrive stadigvæk, for jeg tørre heller ik at snakke med ham fordi han er LÆKKER.

Men skal jeg glemme det, eller skal jeg fortælle ham det?

Plss hjælp mig!

Mvh. 14 årig pige
pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2021-09-15T12:23:22 1
Marissa

Kære 14 årige pige,

Det er ikke nemt at kunne lide en, som har været eller er involveret med en, man kender, især hvis det er en veninde. Jeg kan godt forstå, at det er svært for dig at finde ud af, hvordan du skal håndtere situationen. 

Den eneste, der kan finde ud af, hvad du skal gøre, er dog kun dig selv. Du kender bedst selv detaljerne i den her situation, og du kender dem som er indblandet, altså ham drengen og din veninde. Derfor er du selv den, der er bedst egnet til at træffe beslutningen. 

Du fortæller dog, at der er en risiko for, at drengen måske ikke tror på dig, eller at han vil fortælle det videre til din veninde, som så også måske vil fortælle det videre til andre. Overordnet set, så lyder det ikke til, at de er særlige søde, hvis de kan finde på at gøre sådan noget. Men mere specifikt i forhold til denne situation, så lyder det til, at du måske er nødt til at være villig til, at folk finder ud af det, hvis du gerne vil fortælle ham, at du kan lide ham. 

Det er ofte på den måde, når man har følelser for nogen. For det er altid en sårbar stilling, man sætter sig selv i, hvis man vælger at dele disse følelser med noge, uanset om man først fortæller det til sine venner, eller om man direkte indrømmer det overfor den person, man kan lide. Det er oftest hårdt at skulle være ærlig og sårbar på den måde, men hvis du kan mærke, at du inderst inde har mest lyst til, at han skal vide, hvordan du føler, så kan det være, at det er risikoen værd. 

Hvis du til gengæld kan mærke, at du ikke har det godt med, at din veninde og andre måske finder ud af, at du har disse følelser, så kan det være, at det er bedre at fortsætte med bare at holde følelserne privat og kun dele dem med nogen, du stoler på. 

I sidste ende er du den eneste, der kan træffe beslutningen. Så du kan måske prøve at tage dig god tid om at overveje, hvad der kan være af konsekvenser ved at fortælle drengen om dine følelser (f.eks. at andre finder ud af det), og så må du mærke efter, om det vil være konsekvenserne værd. Kun du kan mærke efter, hvad du har mest lyst til, og om du er villig til at løbe risikoen. 

Jeg håber, mit svar kan være til en smule hjælp, og at du finde ud af situationen med drengen og din veninde :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym