Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6598 svar de sidste 13 år
2021-10-03T21:34:13: 1

Brevkassespørgsmål

Hvad gør jeg?

Indsendt af pige12 år


Hej<

Jeg har aldrig prøvet at skrive til sådan noget her før, men nu prøver jeg lige.

Jeg er mega vild med en dreng fra min klasse. Vi har været kærester op til flere gange, både 0.klasse-1.klasse-2.klasse osv.????????

Men vi var så også kærester igen, fra ikke så lang tid siden.

Og nu begynder sådan noget og blive lidt mere Særiøst, altså at nu er det ikke bare rigtig for sjov kæreste. Og det var jeg ikke så god til at håndterre. Så vi er ikke kærester mere, men jeg er stadig væk helt vildt vild med ham, hvis ikke endnu mere end før. Jeg er også lidt bange for jeg på en måde ikke er "pæn" nok eller ikke ligner de andre piger mere, og det var også en af grundene til jeg ikke var så god til alt det der kæreste noget. 

Jeg har drømt om ham 2 gange. Første gang drømte jeg at han døde og at jeg bare græd konstant.  Og den anden gang drømte jeg at vi var kærester og at jeg sagtens kunne finde ud af alt det(f.eks. kramme)

I klassen for vi nogle gange øjenkontakt og han smiler, vi skriver også tit sammen imens vi er i blandt andre(for at andre ikke skal hører det) i guess-

Han er også en af min Aller bedste venner

Men er 12 år og går i 6.klasse, kan ikke engang finde ud af om det er for tidligt overhovdet og føle sådan{

Håber i kan give nogle råd eller noget der lige kan hjælpe<3

Og at beskeden ikke var alt for lang:)

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2021-10-10T01:05:07 1
Marissa

Hej med dig,

Det er kun super, at du skriver herind og deler dine tanker. Det er ofte en hjælpsom ting at få fortalt nogen, om de ting der fylder i ens liv. Og du behøver ikke tænke på, om det bliver for langt eller kort, det du skriver, det er bare cool, at du har lyst til at skrive overhovedet :) 

Det lyder til, at du oplever nogle ting, som er helt normale oplevelser, især når man nærmer sig teenage årene. At tænke på hvordan hele det der kæreste-halløj skal fungerer kan være en svær ting at navigere men husk på, at der aldrig er noget galt i, hvad du føler. Dine følelser, dine tanker og dine drømme er helt dine egne, og der er intet galt med dem. De er blot en del af den pakke, der kommer med at blive ældre og skulle håndtere nogle nye oplevelser. 

Når det kommer til den dreng, du godt kan lide, så er det helt okay at tage den med ro og mærke efter, hvad det egentlig er, du har brug for, har lyst til og er okay med. Så spørgsmålet er; hvad har du lyst til, og hvad er du okay med? Har du lyst til at være kærester med ham igen, men måske bare tage tingene langsomt, altså stille og roligt gå på nogle dates? Eller har du mere lyst til ikke at have noget med ham for nu og i stedet vente og se tiden an, om du måske med tiden bliver mere tryg ved tanken om at være kærester?

Hvis du har lyst til det, kan du måske prøve at fortælle ham drengen, at du stadig virkelig godt kan lide ham, men at du ikke helt føler dig sikker i at være kærester og derfor ville have brug for at tage det meget stille og rolig. Du kan inden da også prøve at gøre dig nogle tanker om, hvad det er der får dig til at tøve med at være i et forhold. Hvilke ting er det præcis, der går dig på, eller hvad er det specifikt, du er usikker/nervøs omkring? Disse tanker kan du så måske også dele med ham, så han også ved, hvad der får dig til at tøve. 

Hvis du dog kan mærke, at du bare ikke er klar til at være i et mere seriøst kæresteforhold, så er der absolut intet galt i det. Det er helt naturligt at tage sin tid, når man støder på nye ting i sit liv, og du skal ikke gøre noget, før du er klar til det. Alle gør ting i forskelligt tempo, og der er aldrig noget rigtigt eller forkert, så længe man husker at respektere andres og især sine egne følelser. 

Husk på, at du er en helt almindelig smuk og skøn person, og når du føler dig usikker omkring at skulle måle dig med andre omkring dig, så er det lige netop kun din usikkerhed, som hvisker negative ting til dig. Og den skal du ikke lytte til. Alle mennesker er forskellige, og det er dine unikke egenskaber og personlighed, som gør dig speciel. 

Uanset hvad du vælger at gøre, så håber jeg at mit svar giver mening og måske kan være til en smule hjælp. Skriver gerne ind igen, hvis du får lyst :)

Med venlig hilsen,

MarissaVær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym