Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4125 spørgsmål og givet 6739 svar de sidste 14 år
2022-03-18T11:31:34: 2

Brevkassespørgsmål

Drengen

Indsendt af pige13 år


Hey ungzone

Så der er den her dreng som bor 180 km væk fra mig har snakker med ham i ca. 1 år og FaceTime så jeg ved godt hvem det er han er virkelig sød og sjov og kan ik lade være med og tænke på ham min tanker ødelægger min skolegang fordi jeg savner alt det vi har haft for i tiden og kan ik bare glemme ham kommer til og savne ham mere og mere. Der var en på et tidspunk hvor mig og ham ik snakket i 4 måneder men det ødelagde bare alt jeg begyndte og snakke med han igen for ca. 1 måned siden og kan bare ik mere ved ik hvad jeg skal gøre?

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2022-03-19T02:44:16 1
Signe

Kæreste dig.

Det lyder rigtig dejligt, at du har fundet en, du kan lide, og som er sød og sjov, men selvfølgelig også svært i og med I bor så langt fra hinanden. Det kan føles meget overvældende at være glad for en, for de fylder meget i ens tanker, og særligt når man savner personen, så alt, du føler, er helt normalt.

Nu skriver du ikke, hvorfor I ikke har snakket sammen 4 måneder, men det virker til at have taget hårdt på dig, hvilket jeg selvfølgelig godt kan forstå. Har du tænkt på, hvad du kunne tænke dig at få ud af jeres snakke og beskeder? Altså om du gerne vil være kærester på nettet, kærester i virkeligheden, bare gode venner eller noget helt fjerde. Det, tænker jeg, kan være meget fint at få på plads eller i hvert fald overveje, inden du gør noget mere. Derefter kan du jo så finde ud af, om du skal fortælle ham, at du kan lide ham, eller at du gerne vil være kærester, eller spørge hvad hans tanker er om det, osv.. Det synes jeg i hvert fald lyder som en god start :)

Jeg håber, at du kunne bruge svaret til noget, og ellers må du altid skrive herind igen.

Kærligste hilsener fra Signe

2022-03-20T05:09:08 2
Marissa

Hej med dig,

Det er helt forståeligt, at det kan være svært at distrahere sig selv fra sådan nogle intense følelser og tanker, når man oplever at have et crush eller have haft et crush på nogen. Der er ikke noget galt i det, det er en helt almindelig del af at være teenager, og man udvikler sig og skal til at lære at håndtere sådanne nogle hormoner, der påvirker en på sådan en ny og lidt overvældende måde. 

Det gode ved det er, at det bliver nemmere, jo ældre du bliver, for så bliver du bedre til at håndtere, når dine hormoner fremprovokerer sådan nogle intense tanker og følelser. Og da det netop er noget, der bliver nemmere, så betyder det også, at det er noget du kan øve dig i at håndtere allerede nu, for at hjælpe dig selv lidt på vej. Hvis du synes, at det påvirker din skolegang og fylder meget i din hverdag, så kan du prøve at lave en aftale med dig selv om, at du vil prøve at udfordre dig selv til at se, hvor lang tid du kan gå ad gangen uden at tankerne om ham får lov til at fylde det hele. 

Det kan også være, at det kunne hjælpe dig at snakke med nogen, du er tæt med om de her tanker og følelser. Eller måske begynde at skrive en form for dagbog, så du kan få alle de forskellige tanker ned på papir. Det kan nemlig være meget hjælpsomt at få skrevet den slags ned og få tankerne formuleret mere konkret, så man har mere overblik over dem. 

Hvis du føler, at det her crush du har på ham ikke er bøvlet med f.eks. din skolegang værd, så kan det måske, at det ville være rarere at stoppe kontakten med ham. For selvom det kan virke svært, så er det måske noget, der er bedre i det lange løb, og det vil måske være noget som fremtidige dig vil være glad for. Men det er kun noget, som du selv kan afgøre. Og derfor ville det måske være en god ide, hvis du kunne sætte dig ned og mærke godt efter, hvad du mest har brug for, og hvad du tænker kunne være den bedste vej for dig selv. 

Husk på, at du er meget ung, og at det derfor er helt naturligt at opleve den her slags problemer og usikkerhed om, hvad man skal gøre. Du skal ikke nødvendigvis vide, hvad der er bedst på forhånd. Nogle gange finder man først ud af, om man havde truffet den rigtige beslutning noget tid efter, at man har gjort det. Det vigtigste er altid at lytte til sig selv og sine behov og huske, at man ofte sagtens kan vælge en anden vej og skifte mening, hvis man føler, at det valg man traf ikke var det helt rigtige alligevel. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig lidt på vej, men hvis du har brug for andre råd eller meninger, så skrive endelig bare ind igen :)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym