Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-05-18T22:37:02: 2

Brevkassespørgsmål

Eks+veninde??

Indsendt af pige13 år


Hej læser, jeg er en pige på 13 

I 2020 blev mig og min eks kæreste kærester, jeg havde ingen følelser for ham og han slog op med mig (jeg ved ikke hvorfor)

Så blev vi klrester igen og jeg begyndte at får følelser for ham:/ Han slog så op med mig og jeg blev ret jed af det

Så spurgte han mig som kæreste igen og jeg sagde selvfølgelig ja (desværre) fordi at jeg godt kunne lide ham - vi skrev til hinanden hver aften og det var meget hyggeligt, i klassen talte vi ikke sammen fordi at det var et privat forhold (nogle viste det godt) 

Men livet skal jo være irriterende nogle gange og han skrev en lang besked til mig om at han ikke havde følelser for mig mere og spurgte om vi skulle være venner (ret sødt synes jeg) og jeg accepterede at han ikke kunne lide mig og det var nok lidt inden sommerferien i 2021

Jeg begyndte at være meget trist og kunne stadig lide ham (det kan jeg stadig)  og jeg græd mig selv til at sove og jeg smilede aldrig, men så kom jeg lidt over ham og kunne så "kun" lide ham (men jeg vidste at det ikke ville holde) 

For lidt over 1måned siden begyndte mig, min gode veninde, en dreng, og min eks at være ved skolen om aftenen, det var mega hyggeligt og jeg indså hurtigt at vi fire var en god venne gruppe. (Selvom det var akavet)

Jeg begyndte at tænke at min eks og mine veninde havde noget sammen, men jeg tænkte også at det bare var fordi at jeg godt kunne lide ham stadig.

Men så i dag får jeg af vide at min veninde og min eks er blevet kærester.

Jeg er ret glad på hendes vegne og sådan noget, men jeg har bare en tanke om at han kommer til at knuse hendes hjerte (ligesom ham gjorde med mit) Hun ved godt at vi har været kærster men ikke hele historien og at jeg stadig kan lide ham.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre fordi at vi aftalte for en uge siden at i morgen skulle vi tage hjem til min eks (lidt akavet) efter skole og aftale noget om at vi skulle ud og spise dagen efter (meget grænse overskridende for mig - men jeg klare den) Jeg har det allerede ikke så godt med at spise overfor drenge (jeg ved ikke hvorfår) men jeg så min frygt i øjne og sagde ja til at spise sammen)

Nu ved jeg ikke hvad jeg skal gøre - skal jeg tage med dem som aftalt? Eller skal jeg blive hjemme (fordi at det er grænseoverskridende) det skal lige siges at jeg er glad på deres vegne, men de har været kærester i en måned uden at fortælle mig det, og det er jeg ret ked af det over:(


Kh pigen der ikke anner hvad hun skal gøre

Ting: Mig og min eks skrev om aftenen fordi at det var hyggeligt, men nu gør min veninde og min eks det også:(
pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2022-05-19T04:57:32 1
Signe

Kære du.

Det lyder som en hård situation, du er i. Det kan være rigtig svært at finde ud af ens følelser, og det er måske derfor, at både du og din ekskæreste er gået frem og tilbage til hinanden flere gange. Men nogle gange kan det også ”bare” være trygheden i den person, man skriver og/eller er kærester med, fremfor det egentligt er personen, og det personen bidrager med til dit liv, man er glad for. Selvfølgelig er det rart, at han stadig gerne vil være venner med dig, men hvis det er for hårdt for dig, når du stadig er i tvivl, om du kan lide ham, så er det altså okay at trække sig fra den relation og sige nej til at være sammen med ham og hans venner – selvom det kan være svært at gøre.

Du skriver også, at din veninde og din ekskæreste er blevet kærester, og at du er glad på deres vegne. Jeg vil dog sige til, at det også er helt forståeligt, hvis du ikke er der, hvor du kan være glad på deres vegne. Det kan være hårdt at se ens ekskæreste have en ny kæreste, og særligt hvis man stadig har nogle følelser i klemme. Det er forskelligt, hvad man forventer af sine veninder, og om det er okay at blive kærester med hinandens ekskærester. Men hvis I ikke har haft en snak om det og jeres forventninger til hinanden, så er det også svært at bebrejde din veninde for at være blevet kærester med ham nu – særligt når du stadig virker til at være glad for ham. Hvis du oprigtigt er bange for, at din veninde får sit hjerte knust, kan du eventuelt tage en snak med hende og fortælle hende om din bekymring, og så kan du høre, hvad hun siger til det. Du gør det jo af omsorg for hende, men det kan jo også være, at han har forandret sig og ikke kommer til at knuse hendes hjerte. Jeg tror generelt, at en snak mellem dig og din veninde ville være fornuftig, nu hvor hun heller ikke selv har fortalt dig om deres forhold – måske hun også har været bange for din reaktion? Jeg tror, at det ville være en forløsning for jer begge at kunne fortælle, hvordan I har det med det.

Men – som sagt – synes jeg sagtens, at du kan aflyse jeres aftale og sige, at du desværre ikke kan alligevel, for det er altså helt okay. Nogle gange kan det være fint at bryde nogle grænser, men hvis du virkelig ikke har lyst, kan du sagtens aflyse, og hvis du ikke har lyst til at være ærlig og fortælle hvorfor, er det okay at lyve og sige, at du f.eks. har glemt jeres aftale, at dine forældre gerne vil have, at du spiser hjemme, eller at du er blevet lidt syg. Det er okay at fortælle en hvid løgn i sådan en situation.

Jeg håber, at du kunne bruge svaret til noget, og ellers er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive herind igen.

Kærlige hilsner

Signe

2022-05-22T01:32:04 1
Marissa

Hej med dig,

Jeg kan godt forstå, at det er en svær situation du står i og har stået i over længere tid nu. Både i forhold til om du skulle tage ud og spise med dem men også mere generelt, hvordan du skal forholde dig til den måde dit forhold endte med ham, og at de nu er kærester.

Det er helt forståeligt, at du bekymrer dig om, at din eks måske kan finde på at knuse din venindes hjerte, især efter at han gjorde det ved dig. Jeg kan også godt se, hvorfor det gør dig ked af det, at de ikke fortalte dig om deres forhold i så lang tid. Det bedste du kan gøre er måske at få snakket med din veninde om de her ting, du går og føler. Og eventuelt også din eks kæreste, hvis du har mulighed for det / lyst til det.

Du kan f.eks. fortælle din veninde, at selvom du er glad på deres vegne, så er det stadig meget underligt for dig, at de er sammen, og det godt kan være lidt underligt for dig at være omkring ham så meget. Det vil det jo være for de fleste mennesker, hvis deres veninde pludselig begyndte at være sammen med ens egen eks kæreste. Det kan måske lette din byrde lidt, hvis din veninde ved mere om, hvad der foregår inde i dig, så du ikke skal gå med det selv og holde det hemmeligt for hende. 

I forhold til om han kommer til at knuse hendes hjerte, som han gjorde med dig, så er der nok ikke så meget, du kan gøre på det punkt - det er jo lidt hende selv, der er nødt til at afgøre, om hun vil løbe den risiko. Men du kunne måske fortælle hende hele historien om, hvad der er sket mellem dig og din eks, både så hun ved, hvad hun risikerer, men også endnu mere så hun ved, hvorfor det faktisk er svært for dig at være omkring ham. 

I det lange løb så ville det måske overordnet være godt for dig at mærke efter, om det måske ville være bedre med noget afstand mellem dig og din eks kæreste. Hvis dine følelser for ham forsvinder, og du ikke længere har det svært med at være omkring ham, så er det jo fint. Men hvis det forstætter, så kan det være, at det ville være bedre at undgå at hænge ud med ham for meget og mere tilbringe tid med din veninde på egen hånd. For det kan nemlig være svært at komme sig over en eks kæreste, hvis man hele tiden er omkring dem. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget, og at du lige så stille får mærket efter, hvordan du mest har lyst til og brug for at håndtere situationen med din veninde og din eks kæreste. 

Skrive endelig bare ind igen hvis du får lyst til det!

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

Jeg ved ikke hvad jeg skal gør

Kære UngZone,Jeg er interesseret i en pige, der ofte besøger mig. Jeg ved ikke, om jeg er forelske...

Giver det mening at stadig være forlsket?

Hej ungzone, jeg håber at i kan hjælpe mig med at opklare et spørgsmål? Jeg har været førelske...

Min veninde er blevet kærester med mit crush

hej ung zonejeg er en pige på tolv år der har et crush på en dreng fra min klasse, men det samme ...

Et forhold

Jeg kan virkelig godt mærke jeg gerne vil have en fyr i mit liv, som gerne vil være sammen med mig...

Er der overhoved nogen der kan lide mig?

Hej ungzoneJeg er en pige på 13 år der er træt af at alle har et crush mine venner og aldrig mig....

Skal jeg skrive til ham?

Hej UngZoneJeg har i sommers dimitteret fra et gymnasie, hvor der i min klasse gik en sød fyr. Jeg ...

Skal jeg give ham en chance til?

Efter min ekskæreste og jeg gik fra hinanden for 6 måneder siden har jeg endelig fundet en, som je...

Forelsket i min lærer, hvordan kommer jeg mig over ham?

Hej ungzone brevkasse. Jeg er en pige på 13 næsten 14 år. Mit problem er at jeg er forelsket...

Min veninde flirter med mit crush

hej jeg er en pige på 11 årog jeg er vild med en dreng fra min klasse, men problemet er at min ven...

".. jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget."

- Anonym